Kreft og brannmenn

Del på PinterestBoston brannkommissær Joseph Finn (til venstre) og Steve Fisher, en branningeniør fra Tualatin, Oregon, jobber begge for å øke bevisstheten om kreftrisikoen brannmenn står overfor over hele landet.

I den nye filmen «Bare de modige, «19 medlemmer av eliten Granite Mountain Hotshots, et dyktig team av brannmenn i Arizona, dør når lynet starter en brann og fanger menn.

Den virkelige døden til disse mennene, som har blitt kalt Navy SEALs of firefighting, er antallet mennesker som fortsatt tror de fleste brannmenn dør.

Men et overskudd av nye bevis viser at det ikke bare er flammene i seg selv eller innånding av røyk som bringer brannmennene våre i historisk høye tall.

Det er den giftige og ofte kreftfremkallende soten som blir igjen på brannslokkingsutstyret og på brannmennene selv.

Faktisk er verken hjerte- eller lungesykdom nummer én morder blant brannmenn i 2017.

Det er kreft.

Og det er mest fordi branner har blitt mye mer giftig de siste 25 årene.

Slå kreften, gi tilbake

Bare spør Steve Fisher.

En brannmann og familiemann fra Portland, Oregon, Fisher visste ikke mye om sammenhengen mellom brannslukking og kreft da han startet sin karriere.

Det hele endret seg i 1998 da en brannmannkaptein fra Eugene sendte Fisher og hans andre brannmenn en klar beskjed.

«Når vi gikk tilbake til brannstasjonen, sa kapteinen min alltid til alle:» Ta en dusj og vask den kreften ut av kroppen din. Det var den første i min karriere at jeg hørte om dette i brannvesenet, sa Fisher til Healthline.

Det var fortsatt ikke nok: 11 år senere ble Fisher diagnostisert med testikkelkreft.

En Oregon-lov som anerkjenner den økende mengden av bevis knyttet til brannslukking og kreft ble vedtatt av statens lovgiver akkurat i tide for å hjelpe Fisher.

Han ble operert og fikk cellegift. Han er nå i remisjon.

Listen over kreftformer i Oregon som antas å være knyttet til brannslukking inkluderer testikkel, lymfom, leukemi, myelom, lunge, hjerne, bryst og kolorektal.

«Jeg var den første klagen under den nye presumpsjonsloven, som sier at et forsikringsselskap må bevise at kreften min kom fra et annet sted enn brannvesenet,» sa Fisher, som nå er et aktivt medlem av Firefighter Cancer Support Network (FCSN), Nasjonal ideell leder i kampen mot profesjonell kreft i over et tiår.

Siden 2005 har FCSN gitt individuell assistanse og veiledning til tusenvis av kreftrammede brannmenn og deres familier over hele landet.

Fisher sa at inntil lover som Oregons er vedtatt, vil forsikringsselskapenes første trekk vanligvis være å avslå brannmannens forespørsel og la den ansatte bekjempe den.

«Etter forespørselen min vil jeg si at de fleste brannmenn i Oregon heldigvis ikke hadde den samme kampen som jeg gjorde,» sa Fisher.

Brannsjef som gjør en forskjell

Joseph Finn, brannkommissær og sjef for Boston brannvesen, sa at den økende faren for kreft skyldes plasten som er så vanlig å finne nå i de fleste anlegg, samt flammehemmere som brukes på møbler. og andre ting som finnes i hjem og kontorer.

«Nesten alt i moderne bygninger i dag er laget av maskinert plast. Det brenner veldig varmt og raskt og avgir flere kreftfremkallende biprodukter enn tradisjonelle branner tidligere, sier Finn til Healthline.

Dette har ført til en nasjonal og global kreftkrise blant brannmenn, sa han.

Del på PinterestKommissær Finn på brannstedet i Boston. Han sier røyk fra branner er mer giftig i dag på grunn av den bearbeidede plasten.

«De fleste er uvitende om at kreft har vært dødsårsak nummer én blant brannmenn i USA de siste 12 årene,» sa Finn.

«Hver brann, enten det er brann i en bil, et rom eller en gryte på komfyren, avgir alle kreftfremkallende stoffer. Vi oppfordrer brannmennene til å være klar over dette, la han til.

Han bemerket at disse giftstoffene ikke kommer inn i kroppen ved innånding alene.

«Det kan komme rett gjennom huden,» sa han.

En fersk en studere Forskere fra University of Ottawa (University of Ottawa) har bekreftet at brannmenn absorberer skadelige kjemikalier, inkludert polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH), gjennom huden.

Redder livet til brannmenn

Ved hjelp av en «veldig støttende fagforening og ordfører» gjør Finn positive endringer i måten brannmenn ledes på.

Han håper innsatsen vil fortsette å redde livene til brannmenn, ikke bare i Boston, men over hele landet.

«Det er hinsides bevissthet,» sa Finn.

Nøkkelen for brannmenn er å ha tilstrekkelig opplæring og utstyr, inkludert brannslokkingsutstyr som beskytter hele kroppen.

Det er også viktig å rengjøre alt utstyr og kroppen grundig etter hver brann.

Og det hjelper ikke at brannstasjoner bruker diesel og brannmenn opplever mye stress og ofte bruker for mange timer uten søvn.

Alle disse tingene bidrar til en kreftvennlig kultur, sa flere kilder til Healthline.

«Selv før du drikker vann etter en brann, kan rengjøring forhindre kreft,» sa Finn.

Avdelingen hans ga kreftforebyggende opplæring til 1450 brannmenn i 2015, og denne opplæringen vil fortsette med alle nye rekrutter.

Flere fagfellevurderte studier har vist at brannmenn har høyere kreftrisiko enn befolkningen generelt, og risikoen deres er betydelig høyere for enkelte spesifikke krefttyper.

Flere eksperter intervjuet av Healthline støtter et brannmannskaps nasjonale kreftregister for å øke bevisstheten om sammenhengen mellom eksponering og kreftutvikling.

Brannvesenets kreftstøttenettverk

Ifølge FCSN er kreft den farligste trusselen mot helsen og sikkerheten til brannmenn.

Den to dager lange åpningen av FCSN Symposium om helse og velvære ved Pasadena Convention Center, holdt 30. november til 1. desember, fokusert på beste praksis for kreftforebygging, atferdsmessig velvære, forskning på personlig verneutstyr og navigering gjennom arbeidskompensasjonssystemet.

Bryan Frieders, visebrannsjef i Pasadena og FCSN-president, påpekte at det er mange falske brannkreftstatistikker tilgjengelig på Internett.

Men her er noen reelle tall:

* Ifølge data fra International Association of Fire Fighters (IAFF) har kreft forårsaket 61 prosent av dødsfall for karrierebrannmenn i tjeneste fra 1. januar 2002 til 31. desember 2016.

* Kreft forårsaket 70 prosent av dødsfall i tjeneste for karrierebrannmenn i 2016, ifølge IAFF.

* Brannmenn har en 9 prosent høyere risiko for å bli diagnostisert med kreft enn den generelle amerikanske befolkningen, ifølge National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH), en del av Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

* Brannmenn har en 14 prosent høyere risiko for å dø av kreft enn den generelle amerikanske befolkningen, ifølge NIOSH.

Del på Pinterest

Lovgivning i horisonten

FCSN støtter utvidelsen Lov om registeret for brannvesenet, et lovforslag som ble presentert for kongressen i februar med 76 originale sponsorer.

Hun passerte huset i september og forventes å gå til Senatet for vurdering snart.

I en 2013 kort, «Ta handling mot kreft hos brannmenn», FCSN ga detaljer om anerkjennelse og reduksjon av kreftrisiko for brannmenn.

Dokumentet inkluderte 11 umiddelbare handlinger som brannmenn bør ta for å beskytte seg selv, sine familier og andre brannmenn.

FCSN hjalp også nasjonale og lokale medier med å skaffe offentlig informasjon om kreft og brannslukking.

I september 2015 hjalp FCSN en journalist fra Atlanteren forske på kreft i brannvesenet og ulike presumpsjonslover for arbeidserstatning og andre goder.

Også i 2015 a NBC-tilknyttet i Denver presenterte en tredelt serie om kreft i brannvesenet.

Støtte fra Det hvite hus?

Men hvis president Donald Trump får viljen sin vil en gjennomgang av flammehemmere og andre giftstoffer i hjem, kontorer og industrianlegg i USA kunne minimeres, ifølge forhold.

I stedet for å følge president Barack Obamas forslag om å gjennomgå bruken av kjemikalier som forårsaker giftige eksponeringer, ønsker Trump-administrasjonen angivelig å begrense gjennomgangen til produkter som fortsatt er i produksjon og kommer inn på markedet.

Brannmanngrupper, helsearbeidere, forbrukeradvokater, kongressmedlemmer og miljøgrupper sier alle at vi ikke kan ignorere de 8.9 millioner tonn asbestholdige produkter.

Asbest er kjent for å forårsake mesothelioma, en type kreft.

Patrick Morrison, assisterende generalpresident for helse og sikkerhet i International Association of Firefighters, sa Associated Press forrige måned:

«Hundre tusenvis av brannmenn vil bli berørt av dette. Det er den desidert største risikoen vi har der ute. Herregud, dette er ikke bare brannmenn i faresonen. Det er mennesker som bor i disse strukturene og ikke kjenner faren for asbest.

NIOSH gjennomførte en dødelighetsstudie involverer 30 000 brannmenn som ble løslatt i 2013.

NIOSH-studien er spesielt viktig fordi den spenner over hele landet – fra San Francisco til Chicago til Philadelphia – og flere tiår (1950 til 2009).

Fase 1 av studien fant for høy kreftdødelighet og statistisk signifikant forekomst for brannmenn sammenlignet med befolkningen generelt.

NIOSH-studien fant kreft i spiserør, tarm, lunger, nyrer og munnhule, i tillegg til mesothelioma.

NIOSH konkluderte med at brannmenn får mesotheliom «til dobbelt så høy hastighet» som andre innbyggere i USA.

Andre stater slutter seg til

I mellomtiden anerkjenner 37 stater nå koblingen mellom kreft og brannslukking for arbeidernes kompensasjon, medisinske fordeler eller dødsfall.

Dekningen og fordelene som tilbys varierer mye fra stat til stat.

Ohio, Georgia og New York er angivelig de siste statene som har vedtatt en brannmannskaps antagelse om kreftlov som starter denne måneden.

Arbeid er også i gang i Florida og flere andre stater for å vedta brannmenns kreftlovgivning.