Kramper etter overgangsalderen: hva du bør vite

Kramper etter overgangsalderen

Abdominalkramper under reproduktive år er vanligvis et tegn på din månedlige menstruasjonsperiode. For mange kvinner skjer krampene et par dager før syklusen og i det samme. Men hva skjer hvis du begynner å høre kramper etter overgangsalderen og syklusen stoppet?

Abdominale kramper kan være et symptom på mange forskjellige forhold, fra # 8217; endometriose til livmorfibroider. De kan også være et symptom på magevirus eller en matforgiftning på 8217.

Mesteparten av tiden, kramper er ikke noe alvorlig. Men du bør være oppmerksom på dem, spesielt hvis de ikke går. Her er en guide til de ulike årsakene til kramper etter overgangsalderen og hva du skal gjøre hvis du har dem.

COS’Overgangsalderen er?

Overgangsalderen er øyeblikket i livet til en kvinne der hennes månedlige menstruasjonsperioder avbrytes fordi kroppen deres stopper å produsere L’østrogen kvinnelig hormon. Legen din vil fortelle deg at du er offisielt i overgangsalderen når du ikke hadde syklusen i et helt år.

Det er sannsynlig at periodene dine vil falle i månedene før overgangsalderen. Du kan ha symptomer som varme blinker, natt svette og vaginal tørrhet.

For å lære mer: 29 ting som bare en kvinne i overgangsalderen ville forstå »

Andre symptomer

Mens du er i perimenopausal-perioden, eller perioden der menstruasjonen minker, kan du fortsatt ha symptomer som kramper og blødninger. Dette er tegn på at du ennå ikke er ferdig med dine perioder.

Når legen din fortalte deg at du er offisielt i overgangsalderen, og at periodene dine stoppet, er kramper din sannsynligvis et tegn på en annen tilstand. Sammen med kramper, kan du ha:

 • blødning, som kan være tung
 • hevelse i Dell’Abdomen
 • Lumbal ryggsmerter
 • Smerter under kjønn, vannlating eller intestinale bevegelser
 • utmattelse
 • Hevelse eller ben smerte
 • forstoppelse
 • Uventet vekttap eller økning

Kramper kan også forekomme sammen med kvalme, oppkast og diaré hvis de er tegn på magesykdommer.

Hva er årsakene til kramper etter overgangsalderen?

Noen forskjellige forhold kan forårsake kramper etter overgangsalderen.

Endometriose

Endometriosisen er en tilstand hvor stoffet som normalt finnes i # 8217; uterus vokser i andre deler av kroppen, som i eggstokkene eller i bassenget. Hver gang du har en syklus, svulmer dette stoffet, akkurat som i livmoren din. Hevelsen kan forårsake smerter kramper.

L’endometriose påvirker vanligvis kvinner som fortsatt har syklusen og stopper ved overgangsalderen. Imidlertid rapporterer mange kvinner som har krysset overgangsalder fortsatt å ha symptomer på endometriose. Hvis du tar hormonbehandling for menopausale symptomer, kan østrogener forverre din endometriose.

Livmor fibroider

Uterinfibroider er vekst som dannes i livmorens vegg. Jeg er vanligvis ikke kreft. Selv om de fleste fibroider starter i livet, kan selv kvinner om femti ha disse veksten. Fibroids stopper vanligvis å vokse eller krympe etter overgangsalderen. Noen kvinner kan fortsatt ha symptomer etter slutten av syklusen.

Gastrointestinale lidelser

Et magevirus, en matforgiftning, Dell & # 8217-syndrom; irritabel tarm eller en annen gastrointestinal lidelse kan forårsake kramper i # 8217; underlivet. Disse kramper oppstår vanligvis med flere symptomer som kvalme, oppkast eller diaré. Symptomene kan være midlertidige. De kan også vises i visse situasjoner, som å ha spist meieri eller når du er under stress.

Ovarian og livmorkreft (endometrial)

Kreft dell’ovaio eller # 8217; livmor kan forårsake abdominal kramper. Din risiko for disse svulene øker mellom 50 år og utover. Kramper alene er ikke grunn til å anta at du har kreft. Kvinner som har kreft, har vanligvis andre symptomer sammen med kramper, for eksempel:

 • vaginal blødning
 • mage hevelse
 • utmattelse
 • Uforklarlig vekttap

Ethvert bekymringsfullt symptom krever et besøk til legen bare for å sikre at det ikke skyldes noe alvorlig.

Hva er risikofaktorene?

Du kan være mer sannsynlig å få en av forholdene som forårsaker kramper etter overgangsalderen hvis:

 • har tatt østrogen for overgangsalder symptomer
 • Den har en familiehistorie av eggstokk eller livmorskreft
 • Du har din første syklus før 12 år
 • Han startet overgangsalderen etter 52 år
 • brukte en IUD for å hindre graviditet

Tenk om du har noen av disse risikofaktorene. Så diskuter det med legen din.

Hvor kramper er diagnostisert etter overgangsalderen?

Hvis du har kramper etter overgangsalderen, må du sikre en avtale med din Base Doctor eller Gynekologiske obstetrik, slik at du kan finne ut hva du forårsaker. Legen din kan utføre en bekkenundersøkelse for å undersøke livmoren din for å se om det er fysiske problemer.

Du kan også trenge Imaging Test for å se alle’livmor eller eggstokkene. Disse testene kan inkludere:

 • en tac
 • En MR-skanning
 • A’hysterosonografi og hysteroskopi, som involverer innsetting av en løsning av vann og salt, eller saltoppløsning, i nr. 8217; livmor, slik at legen kan undersøke det lettere
 • A’ultralyd, som bruker lydbølger for å lage bilder av’inne i kroppen din

Hvis legen din mistenker at du har kreft, må du kanskje gjennomgå en prosedyre for å fjerne et stykke stoff fra # 8217; livmor eller eggstokkene. Dette kalles biopsi. En spesialist kalt patologer vil undersøke mikroskopet stoffet for å avgjøre om det er kreftfremkallende.

Hvilke behandlinger er tilgjengelige?

Hvis du ikke har helt krysset overgangsalderen og kramperene dine indikerer at periodene dine er avtagende, kan du behandle dem som du ville gjøre med kramper. Legen kan gi råd til deg en benk analgetisk som ibuprofen (Advil, Motrin) eller Paracetamol (Tylenol).

Varme kan også bidra til å berolige ubehag. Prøv å sette en elektrisk tallerken eller pose med varmtvannet på # 8217; Abdomen. Du kan også prøve å trene hvis du ikke føler for mye smerte. Turgåing og andre fysiske aktiviteter bidrar til å lindre ubehag og lindre stress, som har en tendens til å forverre kramper.

Når kramper er forårsaket av livmor-endometriose eller fibroider, kan legen gi deg medisin for å lindre symptomene. Kirurgi kan også være en «8217; alternativ for å fjerne fibroma eller endometrisk vev som forårsaker smerte.

Måten kreft blir behandlet, avhenger av sin posisjon og scenen. Legene bruker ofte kirurgi for å fjerne svulst og kjemoterapi eller stråling for å drepe kreftceller. Noen ganger bruker legene også hormonelle legemidler til å redusere tumorcelleveksten.

Hva er perspektivet?

Hvis du har kramper, kan det bety at du fortsatt har syklusen. Dette kan skje selv om du trodde du skrev inn overgangsalderen. Kontakt din gynekolog eller din grunnleggende lege hvis du har kramper ledsaget av andre symptomer, for eksempel sterk blødning, vekttap og hevelse.

Legen din kan gjennomføre tester for å finne ut hva som skjer. Derfor kan de foreskrive en behandling som lindrer kramper og adresserer tilstanden som forårsaker dem.