Kramper etter IUI: hva du kan forvente

Del på Pinterest

L’Intrauterin inseminering (IUI) er en vanlig fruktbarhetsbehandlingsprosedyre. Kvinner i homoseksuelle relasjoner som prøver å sette på familie ofte til IUI som et alternativ.

I denne prosedyren settes den spesiallagede og utvalgte spermatozoaen, fra den mannlige partneren eller av en spermonor, gjennom et kateter. De er angitt direkte i # 8217; livmor.

Denne behandlingen gir mange fordeler. Plasser et stort antall sædfokusert direkte i # 8217; livmor. Dette gjør det mye lettere for dem å nå egglederne og egget, noe som øker mulighetene for befruktning. Det hjelper også sperma til å omgå livmorhalsen, noe som gjør det lettere å nå egget;.

IUI utføres vanligvis i perioden med eggløsning. Noen leger vil gi deg narkotika for å hjelpe deg eggløsning, mens andre vil jobbe med din naturlige syklus. Dette vil avhenge av din medisinske historie og resultatene av fruktbarhetseksamen.

Hva du kan forvente under en IUI

Legen din vil fortelle deg når du skal komme til klinikken for prosedyren. Hvis partneren din produserer cum, kan det bli bedt om å få opptil noen timer før samlingen av samlingen.

Noen ganger kan det være autorisert til å samle hjemme og gi sæd til kontoret i en spesiell beholder. Spør legen din ytterligere instruksjoner i denne forbindelse.

Når du ankommer på kontoret, vil du bli brakt til et eksamensrom, og du vil bli bedt om å kle på livet ned. Personalet bør gi deg en drapes til posisjon på knærne.

L’sykepleier eller # 8217; Medisinsk assistent vil spermere inn i eksamensrommet og vil be deg om å sjekke navn og fødselsdato på prøven. Dette garanterer at for inseminasjonen brukes riktig sæd. Personalet kan gjennomgå dine samtykkemoduler hvis de ennå ikke er signert.

Når legen kommer inn, vil du sjekke navnet ditt igjen og prøvenavnet. De vil ta prøven av cum i en liten sprøyte og vil koble til et tynt kateter ALLE’Ekstremiteten av sprøyten. Legen vil da sette inn et spekulum i skjeden for å se livmorhalsen.

Deretter vil de bruke gigantiske bomullsputer for å forsiktig rengjøre overflødig slim fra livmorhalsen. Legen vil da sette kateteret gjennom livmorhalsen og i # 8217; livmor. En gang på plass vil sprøyteplolen presses for å presse sæd i # 8217; livmor;.

Legen vil da fjerne kateteret og spekulumet. Vil tillate deg å hvile i 10 eller 20 minutter.

Etter din iu

Legen din vil gi deg spesifikke instruksjoner om hva du kan forvente etter din IUI.

Du vil nok være i stand til å komme tilbake til jobb hvis det er nødvendig etter prosedyren, men du bør sjekke legen din.

Årsaker til kramper etter IUI

Mange kvinner lider av kramper under eller etter en IUI. Dette er veldig vanlig og kan skyldes følgende:

  • Kramper under IUI oppstår vanligvis når kateteret føres gjennom livmorhalsen og under sperminnsprøytningen. Denne kramper er vanligvis ganske kort. Bør forsvinne så snart legen fjerner kateteret.
  • Noen kvinner prøver kramper etter iui. Kateteret kan noen ganger irritere livmoren, som også kan forårsake små kramper.
  • L’eggløsning kan også forårsake abdominalkramper. Hvis du egger flere follikler, vanligvis fra # 8217; å ta medisiner for å indusere eggløsningen, kan dette forverre smerten eller kramper av eggløsning.
  • Kramper noen dager senere L’iui kan noen ganger signalisere systemet eller kan rapportere at kroppen din forbereder seg på syklusen. Det betyr ikke at du er eller du er ikke gravid.

Ta bort

I de fleste tilfeller er kramper etter en IUI ikke så smertefulle. L’Tilenol Inntak er vanligvis den foretrukne smertestillende, fordi det er trygt for graviditet. Du bør også hvile så mye som mulig.

Kontakt legen din dersom kramper er alvorlige eller ledsaget av andre symptomer som feber eller unormale vaginale tap.

Del på Pinterest