Kramper etter innsetting, fjerning og mer

Kramper er normale?

Mange kvinner opplever kramper under L’sette inn en intrauterin enhet (IUD) og i kort tid senere.

For å sette inn en iUD, skyver legen et lite rør som inneholder iUD gjennom livmorhalskanalen og i # 8217; livmor. Kramper, akkurat som i løpet av syklusen, er den normale reaksjonen av kroppen din hele og seipsåpningen. Hvor mild eller alvorlig varierer fra person til person.

Noen mennesker finner den ikke-smertefulle prosedyren i en PAP-test, og de opplever bare en liten ubehag. For andre kan det forårsake smerte og kramper som varer i dager.

Noen mennesker De kan bare prøve mindre smerte og kramper hvis de generelt hadde små kramper i syklusen eller hvis de tidligere fødte. Noen som aldri har vært gravid, eller har en historie med smertefulle perioder, kan ha sterkere kramper under og etter innsetting. Dette kan bare være sant for noen mennesker. Hver og en er annerledes.

Les videre for å lære mer om hva du kan forvente fra kramper, når du skal se legen din og hvordan du finner lettelse.

Hvor mye kramper vil vare?

Hovedårsaken til at de fleste kvinner har kramper under og etter at innføringen av en IUD er at livmorhalsen har blitt åpnet for å tillate IUD å tilpasse seg.

L’alles erfaring er annerledes. For mange, Kramper vil begynne å legge seg ned når du forlater legenes studie. Det er imidlertid Perfekt har ubehag og spotting som varer i flere timer senere.

Disse kramper kan gradvis redusere tyngdekraften, men fortsett å lyse opp og gå ut i de første ukene etter at innsetting. De bør bli fullstendig redusert av den første fra tre til seks måneder.

Kontakt legen din hvis du fortsetter eller hvis smerte er alvorlig.

Hvordan vil dette påvirke min månedlige menstruasjonssyklus?

Måten din IUD påvirker din månedlige syklus, avhenger av hvilken type IUD du har og hvordan kroppen din reagerer på IUD.

Hvis du har en ikke-hormonell kobber IUD (Paragard), menstrual blødning og kramper kan øke I intensitet og varighet & # 8211; minst på # 8217;.

I en studie i 2015, tre måneder etter innsetting, mer enn 70 prosent IUD kobber brukere rapporterte tyngre blødning enn før. Men seks måneder etter innsetting, mindre enn halvparten Referert til økte kramper og tyngre blødninger. Som kroppen din passer, kan du også finne ut at du identifiserer eller bløder mellom menstruasjon.

Hvis du har en hormonell IUD som Mirena, kan blødninger og kramper bli tyngre og uregelmessige for de første tre til seks måneder. Av 30 prosent Kvinner i studioet rapporterte en økning i kramper tre måneder etter innsetting, men 25% sa at dens kramper faktisk var bedre enn før.

Du kan også ha mange spotting på filen De første dagene 90. To tredjedeler av kvinner rapporterte en lettere blødning enn før i slutten av 3 måneder. Etter 6 måneder, om hundre 60 av kvinner rapporterte mindre blødende hva han hadde på slutten av 3 måneder.

Uansett hvilken type intrauterin-enhet, blødning, kramper og spotting mellom perioder, bør redusere over tid. Du kan også finne ut at periodene dine er helt avbrutt.

Hva kan jeg gjøre for å finne lettelse?

Øyeblikkelig enkelhet

Selv om kramper kanskje ikke forsvinner helt, kan du kanskje lindre ubehag med noen av følgende:

Planlegg smertestillende stoffer

Prøve:

  • Paracetamol (Tylenol)
  • Ibuprofen (Advil)
  • Natrium Napossene (Aleeve)

Du kan snakke med legen din om en god dosering for å lindre kramper, samt diskutere eventuelle farmakologiske interaksjoner du måtte ha med andre stoffer du tar.

Kjøp online Tylenol, Advil og Aleve.

varme

En elektrisk tallerken eller pose med varmtvannet kan være din beste venn i noen dager. Du kan til og med fylle en sokk med ris og forberede din varme mikrobølgeovn. Også # 8217; soaking i et varmt bad eller i et badestamp kan være D’hjelp.

Trening

Bruk joggesko og gå en tur eller noen andre aktiviteter. Å være aktiv kan bidra til å lindre kramper.

Posisjonering

Noen yoga posisjoner Det sies at det reduserer kramper som strekker seg og løsner de vondt musklene. Disse videoene er et godt utgangspunkt, som inkluderer noen fantastiske poser du kan prøve hjemme: Pigeon, fisk, bøye fremover med ett ben, bue, cobra, kamel, katt og ku.

Akupressur

Du kan trene på noen poeng for å lindre kramper. For eksempel, trykk på # 8217; foten av foten (om en bredde på tommelen fra hælen), kan bringe lettelse.

Langsiktig strategier

Hvis kramper varer i mer enn en uke, kan du snakke med legen din om langsiktige avlastningsstrategier. Noen ting å vurdere inkluderer:

Kosttilskudd

Vitamin E, omega-3 fettsyrer, vitamin B-1 (tiamin), vitamin B-6, magnesium, Pyknogenol Og fennikel De er noen kosttilskudd som kan bidra til å redusere kramper over tid. Pass på at du snakker med legen din om hva du vil prøve, og hvordan du legger dem til din rutine.

Kjøp Vitamin E-kosttilskudd, Vitamin B og Magnesium.

Akupunktur

Du kan finne nyttig for å konsultere en profesjonell autorisert på Akupunktur på 8217. Stimulerer bestemte punkter i kroppen din ved å sette inn ekstremt tynne nåler gjennom huden Det har blitt funnet Å lindre menstruasjonskramper.

Transkutan elektrisk nervestimulering (TENS)

Legen din kan anbefale en titsen enhet hjemme. Denne bærbare maskinen gir små elektriske elektriske strømmer for å stimulere nerver og blokkere hjernens smerte signaler.

Og hvis kramper ikke går bort?

Noen mennesker tolererer bare ikke å ha en fremmedlegeme i livmoren. I så fall kan kramper kanskje ikke gå bort.

Hvis kramper er seriøse eller vedvarende 3 måneder eller mer, Det er viktig å ringe legen din. De kan sjekke for å sikre at IUD er i riktig posisjon. De vil fjerne det hvis det er ute av posisjon eller hvis du bare ikke vil ha det lenger.

Du bør umiddelbart konsultere legen din dersom du begynner å eksperimentere:

  • Sterke kramper
  • Uvanlig tung blødning
  • feber eller kulderystelser
  • Uvanlige vaginale tap eller stinkende
  • Perioder som er bremset eller avbrutt eller blødende mye tyngre enn før

Disse symptomene kan være et tegn på en underliggende bekymring, som infeksjonen eller UD-utkastningen eller # 8217;. Du bør også ringe legen din umiddelbart hvis du tror du er gravid, hvis du hører IUD kommer ut av livmorhalsen eller lengden på IUD-tauet har endret seg plutselig.

Du vil føle deg som dette mens du fjerner?

Hvis ditt IUD-tau er lett tilgjengelig, vil legen din trolig være i stand til å fjerne spiralen din raskt og uten komplikasjoner. Du kan eksperimentere små kramper, Men sannsynligvis vil ikke være så intens som det du har opplevd med innsetting.

Hvis dine IUD-strenger har rullet opp gjennom livmorhalsen og befinner seg i # 8217; livmor, kan fjerning være vanskeligere. Hvis du har en lav terskel for smerte eller har hatt problemer med den første innføringen, snakk med legen din om alternativene dine for å lindre smerte. De kan være i stand til å numme området med lidokain eller tilby et paralyseringsskudd (cervical blokk) for å redusere følelsen.

Hvis du ønsker å sette inn en ny IUD for å erstatte den som nettopp er fjernet, kan du ha kramper som du gjorde første gang. Du kan redusere risikoen for kramper ved å programmere avtalen din i løpet av syklusen eller når du har hatt det. Cervixen din er funnet lavere i denne perioden, noe som gjør reintegrasjonen potensielt enklere.

Bunnlinjen

Hvis du finner kramper etter innsetting, er du ikke alene. Mange kvinner opplever kramper umiddelbart etter prosedyren, og disse kramper kan fortsette i de kommende månedene. Dette er vanligvis et naturlig resultat av’tilpasning av kroppen din til enheten.

Hvis smerten din er alvorlig, eller hvis du manifesterer andre uvanlige symptomer, kontakt legen din. Du kan sørge for at din IUD er på plass og avgjøre om symptomene dine er en årsak til bekymring. De kan også fjerne din IUD hvis du ikke lenger vil ha det.

Ofte vil kroppen din tilpasse seg IUD innen de første seks månedene. Noen kvinner kan finne at det kan være nødvendig opp til et år før symptomene deres forsvinner helt. Sjekk alltid med legen din i tilfelle spørsmål eller tvil.