Kosthold og LLC: Mat å spise, unngå og tilkobling

Riktig ernæring er viktig for alle, men det kan enda mer viktig for folk som bor med kreft. Selv om det ikke er noen spesifikke diettretningslinjer for personer med kronisk lymfocytisk leukemi (LLC), kan noen kostordninger hjelpe deg med å øke energi- og støtteutvinningen. Å spise en diett rik på næringsstoffer kan også bidra til å støtte utvinning etter behandlinger som kjemoterapi.

En registrert dietitian kan hjelpe deg med å etablere passende ernæringsmessige retningslinjer for deg. Her er noen diettforslag til LLC for å legge til din behandlingsplan.

Unngå bearbeidede matvarer

C’det er betydelig rettssaken at l’høyt forbruk av bearbeidede matvarer som hurtigmat og arbeidet kjøtt er forbundet med større risiko for å utvikle noen typer kreft, inkludert kolon og brystkreft.

Det arbeidet kjøtt refererer til kjøttet som ble behandlet for å bevare smaken som gjennomgår salting, krydder eller l’røyking, som hotdog, bacon og skinke.

en 2018 Studio Han fant en «8217; tilknytning mellom å spise en vestlig diett og LLC. Studioet inkluderte 369 personer med LLC og 1,605 kontrolldeltakere. Han sammenlignet L’forekomst av LLC i folket som fulgte en av de tre dietter: vestlig, forsiktig og Middelhavet.

Det vestlige dietten inneholder et høyt inntak av maskinert kjøtt, raffinerte frokostblandinger, sukker, hyperflytende drikker, hurtigmat og bearbeidede meieriprodukter. Det forsiktige kostholdet fokuserer på høyt inntak av grønnsaker, frukt, fettfattige meieriprodukter, integrert frokostblandinger og juice. Middelhavet diett inkluderer et høyt inntak av fisk, frukt, grønnsaker, kokte poteter, belgfrukter, oliven og vegetabilske oljer.

Studiedataene fant at de som fulgte med en vestlig diettmodell, var mer sannsynlig å ha LLC. Ingen forening ble funnet mellom middelhavs- og forsiktig dietter og LLC.

Spis en rekke frukter og grønnsaker

Mange forskere hevder et middelhavsdiett eller et vegetabilsk-basert kosthold for kreftforebygging, så vel som for personer med kreft. Vegetabilsk basert betyr at du fokuserer på å spise mer frukt, grønnsaker og hele korn. Denne dietten begrenser også rødt kjøtt til fordel for fisk og belgfrukter.

Frukt og grønnsaker inneholder en stor mengde Antioksidanter og fytokjemiske stoffer, som kan beskytte mot kreft.

De American Cancer Society anbefaler å forbruke minst to og en halv kopper frukt og grønnsaker hver dag. For å få alle mineraler, vitaminer og de nødvendige fibre, inkluderer grønnsaker som brokkoli, blomkål, kål, brusselspirer, kål og spinat. Også fargede grønnsaker som gulrøtter, gresskar, søte poteter, paprika og rødbeter er rike på næringsstoffer.

Konsentrert på sunne fettstoffer

Sunn fett er funnet i matvarer som ekstra jomfruolivolje, oliven, avokado og avokadoolje, valnøtter, frø og fisk som tunfisk og laks.

Mange studier viser en sammenheng mellom olje d’oliven og redusert risiko for kreft. For eksempel a Meta-analyse Epidemiologiske studier publisert i 2011 fant at folk som forbrukte høye mengder olje D’Olive hadde en redusert risiko for ulike typer kreft i forhold til folk som hovedsakelig forbrukte smør.

Videre har omega-3 fettsyrer tilstede i fettfisk og linfrø blitt demonstrert Dyrestudier For å beskytte mot kreft.

Begrenser alkoholen

Overdreven alkoholforbruk kan øke risikoen for noen typer kreft, inkludert munn, lever, bryst og tykktarmskreft.

Hvis du velger å drikke alkohol, American Cancer Society antyder å begrense rekruttering av ikke mer enn to briller om dagen for menn og en for kvinner.

Også noen reseptbelagte eller counter medisiner kan samhandle med alkohol. Diskuter disse potensielle interaksjonene med legen din før du drikker alkohol.

Administrere bivirkningene

Bivirkningene av behandlingen kan gjøre det vanskelig å få nok kalorier og proteiner.

Bivirkningene av CLL-behandlinger som kjemoterapi inkluderer:

 • kvalme
 • Han retched
 • diaré
 • forstoppelse
 • Tørr eller irritert munn og hals (mucosite)
 • tap av Appetit
 • tap av følelse av smak og # 8217; lukt
 • Vanskelighetsgrad å tygge eller svelge

Spør legen din hvordan du håndterer disse bivirkningene med medisiner, slik at du kan få den nødvendige ernæring for å holde kroppen sterk. Mange av disse bivirkningene kan styres med en myk mat diett som er lettere å tygge og svelge.

Eksempler er:

 • Pass og filtrerte supper som inneholder mange grønnsaker og bønner
 • Kylling eller hakket fisk i saus
 • milkshake eller smoothies basert på fettfattige meieriprodukter, tofu, soya melk eller yoghurt
 • Integrert ris
 • Omelett eller eggerøre
 • Frukt frukt som eple saus eller moset bananer
 • Mel d’havre med våt frukt

Avhengig av symptomene som oppstår, må du kanskje gjøre noen diettendringer.

For eksempel, hvis du finner smakendringer, L’å legge til velsmakende tillegg til måltider som urter og krydder kan hjelpe. Under matlaging, inkluderer hvitløk, løk, krydder som gurkemeie og urter som persille, basilikum og timian.

Ikke bare vil de gjøre de mest attraktive matene hvis endringer oppstår i smaken eller i # 8217; lukt, men de er også rike på vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Drikk mye vann

Hold deg tilstrekkelig hydrert av å drikke mye vann er viktig for generell helse. Det kan også bidra til å forhindre bivirkningene knyttet til behandling som forstoppelse og tørr munn.

Hvis du lider av diaré på grunn av behandling av kreft, spør legen din om elektrolytiske drikker. Elektrolyttene er mineraler som må forbli i balanse, slik at cellene fungerer som de skal.

Drikk grønn te

Mange søk har blitt gjennomført på produksjonen og ekstrakter på progresjonen på LLC. Men Undersøkelser Det har vist at en forbindelse i # 8217; grønn teekstrakt kalt EGCG kan bidra til å redusere sykdomsmarkører som hvite blodlegemer og # 8217; utvidelse av lymfeknuter hos personer med LLC.

Videre forskning er nødvendig, men i mellomtiden drikker grønn te eller leie et grønt te supplement sannsynligvis ikke vil skade. Drikke grønn te kan være til nytte for helse på mange andre måter. Dette inkluderer å redusere risikoen for hjertesykdom og neurodegenerative forhold, samt forbedring av fysisk ytelse.

Men grønne te kosttilskudd kan forstyrre effektiviteten av noen stoffer. Snakk med legen din før du begynner å ta dem.

L & # 8217;

Du kan ikke forhindre eller bekjempe LLC med de eneste endringene i kostholdet. Men riktig ernæring kan gjøre en stor forskjell under behandling og utvinning og øke kvaliteten på det generelle livet. Ernæring er kompleks, så det er ingen tilnærming til kostholdet & # 8220; enkelt størrelse & # 8221;.

Videre forskning er alltid nødvendig, men det beste alternativet stikker nå til en diett basert på magre proteiner, sunne fettstoffer, frukt, grønnsaker og integrert frokostblandinger mens du måler bivirkningene av behandlingen.