Kosthold med protein smoothies: mat program og bivirkninger

Beskrivelse

Konseptet med protein smoothie dietten er ganske enkelt. Annonsører hevder at å drikke to protein smoothies en dag i en periode på flere uker, vil du gå ned i vekt og du vil forlate stoffskiftet. Erstatning av måltider med smoothies kan føre til en vitenskapelig prosess som kalles termogenese. Når termogenesen finner sted, begynner kroppen din å brenne ekstra kalorier.

Høyt fett eller proteinprotein smoothies, men lavt karbohydratinnhold bør redusere kaloriinntaket ved å få deg til å føle deg fornøyd. Dietter med protein smoothies må ikke overstige en uke, med mindre de er en del av et program under tilsyn av en lege.

Ethvert vekttap med kosthold basert på protein smoothies kan være midlertidig og vanskelig å støtte.

Meal Floor

Disse diettene kan vare tre dager til en hel uke. Eventuelt kosthold basert på protein smoothies som varer lenger, bør ikke føre til overdreven hoppe av måltider, som faktisk kan sende kroppen din til dvalemodus. Dette kan hindre deg i å miste vekt på en sunn måte.

Maten du er begrenset i en diett med protein smoothies kan variere basert på spesifikke kostholdsanvisninger og hva som er inkludert i smoothie.

Under en diett basert på proteinbrosjyrer, konsentrert om valg av sunne og rike fibermat for tillatt måltider. Høye proteinalternativer som vil få deg til å føle deg mindre sulten og hjelpe fordøyelsen til å fungere som den skal inneholde:

 • Helkorn
 • Grønne bladgrønnsaker
 • voluminøse grønnsaker
 • belgfrukter
 • egg
 • fisk

Når du er på en diett med protein smoothies, unngå alkohol, fettstoffer, kjøkkenoljer, jobbet korn, kunstige sukker og bleket mel. Disse matvarene kan & # 8220; tilstopping & # 8221; Systemet ditt mens du er på en diett med protein smoothies og kansellerer positive effekter.

Eksempel på matplan

Pass på at du drikker mye vann under proteinbladene diett. Noen kostholdsprogrammer med protein smoothies inkluderer veksling av dager med «fettvask» eller «rengjøring» med dager med juks og dager med risting. Informasjonen her bare dagene av sjokk.

8: xnumx: På dagene til proteinet smoothie, inkluderer et typisk matprogram et erstatningsmåltid til frokost. Denne smoothie består av myseprotein eller en blanding av karbohydrater og pulverproteiner tilsatt til vann og is. Noen ganger er fett inkludert i støvet, eller det er tilrådelig å legge til det separat.

10: xnumx: En liten matbit mellom frokost og lunsj er vanligvis tillatt. Vi anbefaler alternativer rik på fibre som frisk frukt, rå grønnsaker med hummus eller valnøtter og frø.

12:00: De fleste shake programmer anbefaler en komplett og sunn lunsj for å fylle deg og få dine energier. A’salat med spinat, avokado, skiver mandler, kikærter, tranebær og grillet kylling med kuber eller laks med balsamisk vinaigrette på siden vil øke energien din og holde fordøyelsen vanlig.

3: XNUMX: Nyt en annen liten matbit, kanskje en håndfull mandler, usøtet yoghurt eller et kokt egg.

6: XNUMX: Ofte til middag anbefaler vi et annet erstatningsprotein måltid smoothie. Match det til en lav sukker snack og rik på fibre som et eple, noen flere eller tørre og skarpe bønner. Disse alternativene kan fjerne sult og hjelpe deg med å sove bedre. Dette skyldes at karbohydrater hjelper kroppen til å produsere serotonin og melatonin, som er viktige hormoner for restorativ søvn.

Bivirkninger

Det er viktig å velge shake-systemet som vil gi fordelene du leter etter uten for mange ubehagelige bivirkninger. Når du er på en diett med protein smoothies, kan du finne:

 • svimmelhet
 • Svimmelhet sensasjoner
 • ekstrem tretthet
 • avføring
 • forstoppelse
 • magekramper
 • irritabilitet
 • hodepine

Hvis du også tar et myseprotein-supplement, kan du til og med utvikle nyre steiner, selv om dette er sjeldent.

Protein Smoothies inneholder mange forskjellige ingredienser, og noen av dem kan være kunstige konserveringsmidler, melkderivater eller kunstige søtningsmidler. Du bør være oppmerksom på hva C’det er i protein smoothies før du starter et diettprogram.

Vegan proteinpulverpulver, hamp eller ris er også alternativer for vegetarianere eller for de som ikke tolererer myse.

fordeler og ulemper

Vitenskapen tilbyr noen tester for å støtte dietter med protein smoothies gjennom kliniske studier. For eksempel a 2005 studie Det har oppdaget at blandingene av høyt protein og lavt karbohydratinnholdsaftiler var overlegen til smoothies med et høyt karbohydrat og lavt proteininnhold. Annen Undersøkelser antyder at soyabaserte formler kan ha flere fordeler enn melkbaserte, selv om resultatene ikke har vært betydelige.

Hvis du er en travel person som prøver å gå ned i vekt, og du har problemer med å forberede sunne matvarer eller gå på treningsstudio, kan protein smoothies være en rask og interessant løsning. Imidlertid kan vekttap med kosthold basert på protein smoothies ikke være bærekraftig. Hvis du kan holde vekten av, avhenger av kroppstypen din, treningsrutinen og dine vekttapsmål. Hvis du har for mye sult og finish for å spise vanlige måltider i tillegg til protein smoothies, kan du ende opp med å øke vekten.

Bivirkninger som svimmelhet og økning i tarmbevegelser kan gjøre dagene dine ubehagelige med protein smoothies.

Hvis du erstatter en eller flere måltider om dagen med bare proteiner i lengre perioder, mister dyrebare næringsstoffer, som fibre og antioksidanter. Disse er tilstede i hele matvarer og kan forhindre ernæringsmessige mangler og beskytte risikoen for langsiktige sykdommer.

Ta bort

Protein Smoothies kan være en effektiv måte å miste vekt midlertidig for noen, men de er også et sunt kosthold og # 8217; fysisk trening. Ethvert ekstremt restriktivt kostholdsprogram bør bare forsøkes med styringen av legen din.

Vær forsiktig med å lese ingrediensene i et slankingstillegg før du starter programmet, og du kjenner dine potensielle reaksjoner og følsomhet. Hvis du føler deg ekstremt forbløffet eller kvalifisert, eller hvis visningen din blir uklar, stopp programmet umiddelbart. Drikk en rik fordøyelseskarbohydratdrink, som fruktjuice, eller spiser litt og ring legen din og ring legen din.