Kosthold med emokromatose: mat mat og mat å unngå

Beskrivelse

L’Emokromatose er en tilstand der kroppen absorberer for mye jern forbrukes av mat. Denne overdrevne absorpsjonen fører til høye nivåer av jern i blodet som kroppen ikke kan bli kvitt.

Når dette jern er deponert i vitale organer, som lever, hjerte og bukspyttkjertel, kan forårsake oksidativt stress og langsiktig skade.

For personer med emokromatose er det flere måter å redusere mengden av jern i kroppen. En av metodene for å holde jernnivåene lavt er gjennom kostholdsendringer.

La oss ta en titt på det beste kostholdet for hemokromatose, inkludert mat mat, mat å unngå, kosttilskudd som skal ansettes og oppskriftene til å prøve.

Det er ikke bare hvilket matforbruk

I en bred forstand inkluderer det beste kostholdet for hemokromatose lavt jernmatvarer. Det er imidlertid forskjellige omstendigheter som kan påvirke mengden jern som absorberes av maten du spiser. Her er noen diettfaktorer som kan påvirke måten kroppen din absorberer jern på:

 • EME mot jern gjør ikke ememe. Det er to typer matjern: EME og noneme. Iron Eme ligger i kjøttet og sjømat. Nonheme ligger i planter, kjøtt, sjømat og befestede produkter. Iron EME er mer biotilgjengelig jern gjør ikke ememe, noe som betyr at det lettere absorberes av kroppen din.
 • C-vitamin. Vitamin C, eller askorbinsyre, øker biotilgjengeligheten av strykejernet ikke EMEME. Også kjøtt og fisk kan også forbedre L’jernabsorpsjon gjør ikke ememe.
 • Fotball. Ulike former for kalsium kan redusere biotilgjengeligheten av jern både EME og ikke EMEME.
 • Grunnlagt og polyfenoler. Phyto eller fithinsyre, er en forbindelse inneholdt i korn og belgfrukter som reduserer jernabsorpsjonen. Andre forbindelser i vegetabilske matvarer, kjent som polyfenoler, kan også redusere jernabsorpsjonen.

Som du kan se, unngå rike jernmatvarer, er bare et element av det beste kostholdet for hemokromatose. Det er andre elementer, som andre næringsstoffer i mat du spiser, som kan påvirke jernabsorpsjon.

Mat mat når du har hemokromatose

Frukt og grønnsaker

Med hemokromatose øker overskudd av jern oksidativt stress og aktiviteten til frie radikaler, som kan skade DNA-en.

Antioksidanter spiller en viktig rolle i å beskytte kroppen din mot skade forårsaket av oksidativt stress. Frukt og grønnsaker er en god kilde til mange antioksidanter, som vitamin E, vitamin C og flavonoider.

Mange av anbefalingene for emokromatosen vil advare deg om å holde seg borte fra grønnsaker med høyt jerninnhold. Dette kan ikke alltid være nødvendig.

Grønnsaker med høyt jerninnhold, som spinat og andre grønne bladgrønnsaker, inneholder bare ikke-ememejern. Jern er ikke emense absorbert mindre lett enn jern EME, gjør grønnsaker et godt valg. Snakk med legen din eller dietilian hvis du er i tvil.

Frokostblandinger og belgfrukter

Korn og belgfrukter inneholder stoffer som hemmer jernabsorpsjonen, spesielt den fine syren.

For mange mennesker kan en diett rik på frokostblandinger sette dem i fare for mineralmangel, for eksempel fotball, jern eller sink.

Men for personer med emokromatose, kan denne pålitelige syren bidra til å forhindre at kroppen for å absorbere mat fra mat.

Egg

Eggene er en jernkilde ingen ememe, så de er gode til å spise med en diett for hemokromatose? Faktisk er svaret ja, på grunn av et fosfoprotein i eggeplomme d’egg kalt fob.

Forskning har vist at fosvitin kan hemme jernabsorpsjon, blant annet mineraler. I en Animal studie, Forskerne oppdaget at rotterne matet med et eggeplommeprotein hadde en lavere jernabsorpsjon enn rotter som soyaprotein eller kasein hadde blitt administrert på.

Te og kaffe

Både te og kaffe inneholder polyfenoliske stoffer som kalles tanniner, også kjent som tannsyre. Te og kaffe tanniner hemmer jernabsorpsjon. Dette gjør disse to drinker populære A’stor lagt til kostholdet ditt hvis du har hemokromatose.

Magert proteiner

Proteiner er en viktig del av et sunt kosthold. Mange matkilder til proteiner inneholder jern. Dette betyr imidlertid ikke at du må eliminere kjøttet helt fra kostholdet ditt.

I stedet planlegger du måltidene dine rundt lave jernproteinkilder, for eksempel Tyrkia, Kylling, Tunfisk og Salami.

Mat for å unngå når du har hemokromatose

Overskytende rødt kjøtt

Rødt kjøtt kan være en sunn del av en rund diett hvis forbruket moderasjon. Det samme kan sies for de med emokromatose.

Rødt kjøtt er en kilde til EME Iron, som betyr at jern kan absorberes lettere fra # 8217; organismen. Hvis du fortsetter å spise rødt kjøtt, bør du vurdere å spise bare to eller tre porsjoner i uken. Du kan kombinere mat som reduserer jernabsorpsjon.

Rå fisk

Selv om fisken selv ikke inneholder en farlig mengde jern, C & # 8217, er det noe i råmolluscs som kan være mer bekymringsfullt.

Vibrio vulnificus er en type bakterie som er tilstede i kystvann og kan infisere bløtdyr i disse områdene. Eldre søk har antydet at jern spiller en grunnleggende rolle i spredningen av v. vulnificous.

For personer med høye jernnivåer, som de med emokromatose, er det viktig å unngå rå krepsdyr.

Mat rik på vitaminer A og C

Vitamin C, eller askorbinsyre, er en av de mest effektive stimulatorene Dell’jernabsorpsjon. Selv om vitamin C er en nødvendig del av et sunt kosthold, vil du kanskje være oppmerksom på vitamin C rike matvarer og spise dem i moderasjon.

Videre har det vist seg at vitamin A øker jernabsorpsjonen i studiene på studiene på # 8217;.

Legg merke til at mange grønne bladgrønnsaker inneholder vitamin C, vitamin A og jern. Men siden strykejernet ikke er emseer i grønnsakene, ikke lett absorbert, synes fordelene å overvinne risikoen.

Fortified Foods

Fortified Foods har vært sterke med næringsstoffer. Mange forsterkede matvarer inneholder høye mengder vitaminer og mineraler som kalsium, sink og jern.

Hvis du har hemokromatose, kan det øke jernrike jernmatvarer i blodet i blodet. Kontroller jerninnholdet på ernæringsbaserte etiketter før du spiser disse typer matvarer.

Overskudd av alkohol

Alkoholforbruk, spesielt kronisk alkoholforbruk, kan skade leveren. Jernoverbelastning i # 8217; Emokromatose kan også forårsake eller forverre leverskader, så 8217; Alkohol bør konsumeres bare moderat.

Hvis du lider av hvilken som helst type leversykdom på grunn av emokromatosen, bør du definitivt måtte konsumere alkohol, siden det kan skade leveren din.

Kosttilskudd

Det er ikke mange tips for ekstra kosttilskudd når du har hemokromatose. Dette skyldes at forskning er begrenset til kostholdsintervensjoner for denne tilstanden. Du bør imidlertid unngå eller ta hensyn til følgende tillegg:

 • Jern. Hvordan kan du forestille deg, ta strykejernet når du har hemokromatose kan sette deg i fare for ekstremt høye jernnivåer i kroppen.
 • C-vitamin. Selv om vitamin C er et populært supplement for jernmangelanemi, bør unngås i de med emokromatose. Du kan i stedet forbruke ditt anbefalte daglig vitamin C-verdi gjennom hele frukt og grønnsaker.
 • Multivitamin. Hvis du har L’Emokromatose, bør du nøye ta multivitamin eller multimineal kosttilskudd. De kan inneholde høye mengder jern, vitamin C og andre næringsstoffer som forbedrer jernabsorpsjonen. Kontroller alltid LE’etikett og kontakt legen din.

Prøv disse oppskriftene

Følgende oppskrifter er gode eksempler på hvordan du fortsatt kan inkludere kjøtt og annen mat som inneholder jern i kostholdet ditt når du har L’Emokromatose.

Vegetabilsk quiche

Ingrediants

 • 1 ss. Olje d’oliven
 • 1/2 kopp grønn, hakket løk
 • 1/2 kopp løk, hakket
 • 1/2 kopp courgette, hakket
 • 1 kopp spinat
 • 3, de bankede eggene
 • Kopp melk 1/2
 • 1 1/2 revet ostekopp
 • 1 Fondant Cake Crust, Presot

Bruksanvisning

 • Forvarm ovnen ved 350 ° C.
 • I en stor panne, oppvarm opp oljen D’olivenolje. Legg til den grønne løk, løk og courgette. 5 minutter.
 • Legg til spinat. Kok i ytterligere 2 minutter. Fjern grønnsakene kokt av pannen og legg dem til side.
 • I en bolle, slå eggene, melk, halvparten av osten og salt og pepper til smak.
 • Hell eggblandingen i kakeskorpen. Komplett med resten av revet ost.
 • Kok i 40-45 minutter eller til eggene er helt kokt.
 • Chili av Tyrkia

  Ingrediants

  • 1 ss. Olje d’oliven
  • 1 pund bakken kalkun
  • 1 stor, hakket løk
  • 2 kopp kylling kjøttkraft
  • 1 (28 gram) kan av røde tomater, knuste
  • 1 (16 gram) kan bønner, drenert og skyllet
  • 2 ss. pulver pepper
  • 1 spiseskje. hakket hvitløk
  • 1/2 teskje. Hver cayenne pepper, paprika, tørket oregano, spidskommen, salt og pepper

  Bruksanvisning

 • I en stor panne over middels varme, varme opp oljen D’olivenolje. Legg til bakken kalkun og kok til gylden. Legg til hakkede løk og kok til de er ømme.
 • Legg til kylling kjøttkraft, tomater og bønner. Legg til de resterende ingrediensene og bland nøyaktig.
 • Kok deretter deretter redusere flammen til et minimum. Dekke og kok i 30 minutter.
 • L & # 8217;

  Når du har L’Emokromatose, kan kostholdsendringer bidra til å redusere mengden jern som absorberes av mat.

  Hvis du føler deg for mye jern i kostholdet ditt, kontakt legen din. De kan anbefale en dietitian eller en ernæringsfysiolog som kan hjelpe deg med å forstå det sunneste og balansert dietten for din tilstand.

  Kilder til # 8217; elementet