Kosthold for nyreberegninger: Mat å spise og unngå

Beskrivelse

Nyrescorer i urinveiene er dannet på forskjellige måter. Fotball kan kombinere med kjemikalier, for eksempel oksalat eller fosfor, i urinen. Dette kan skje hvis disse stoffene blir så konsentrert ved størknelse. Nyrescorer kan også skyldes en akkumulering av urinsyre. Akkumuleringen av urinsyre er forårsaket av metabolismen av proteiner. Your urinveiene er ikke designet for å utvise solid saken, så det er ikke overraskende at nyresteinene er svært smertefulle å passere. Heldigvis kan de vanligvis unngås gjennom kostholdet.

Hva å spise og drikke

Hvis du prøver å unngå nyrestein, er det du spiser og drikker like viktig som det du ikke bør spise og drikke. Her er noen viktige praktiske regler for å huske på.

Hold deg hydrert

Væsker, spesielt vann, hjelper fortynnede kjemikalier som danner steiner. Prøv å drikke minst 12 glass D’vann om dagen.

Øker sitrusforbruket

Sitrusfrukter og deres juice kan bidra til å redusere eller blokkere dannelsen av hasselier på grunn av den naturlige citratet. Gode ​​sitruskilder inkluderer sitroner, appelsiner og grapefrukt.

Spis mye fotball (og vitamin D)

Hvis L’kalsiuminntaket er lavt, kan oksalatnivåene øke. Det er å foretrekke å ta kalsium fra mat i stedet for kosttilskudd, siden disse har vært knyttet til dannelsen av nyrestein. Gode ​​fotballkilder inkluderer melk, yoghurt, ricotta og andre typer oster. Fotball vegetariske kilder inkluderer belgfrukter, tofu med fotball, mørkegrønne grønnsaker, valnøtter, frø og kakao melasse. Hvis du ikke liker smaken av kumelk eller, hvis du ikke liker det, prøv laktosefri melk, befestet soya melk eller geitemelk. Pass på at du også inkluderer vitamin D Rich Foods hver dag. Vitamin D hjelper kroppen å absorbere mer fotball. Mange matvarer er forsterket med dette vitaminet. Det finnes også i fettfisk, som laks, eggeplommer; egg og ost.

Mat og drikke å unngå under en diett for nyrestein

Begrenser saltet

Høye natriumnivåer i kroppen kan fremme kalsiumakkumuleringen i urinen. Unngå å legge til salt til mat og kontroller etikettene på behandlede matvarer for å se hvordan natrium de inneholder. Hurtigmat kan være rik på natrium, men det samme gjelder for den vanlige restauranten mat. Når du kan, spør ikke om å legge salt til hvilke ordrer på en meny. Vær også oppmerksom på hva du drikker. Noen vegetabilske juice er rike på natrium.

Reduser dyret proteininntaket

Mange kilder til protein, som rødt kjøtt, svinekjøtt, kylling, fjærfe, fisk og egg, øker mengden urinsyre produsert. Å spise store mengder protein reduserer også et kjemikalie i urin kalt citrate. Oppgaven med citratet er å forhindre dannelsen av nyrestein. Alternativer til animalske proteiner inkluderer quinoa, tofu (bønne mel), l’hummus, chia frø og gresk yoghurt. Fordi proteiner er viktige for generell helse, diskuter med legen din hvor mye du bør spise hver dag.

Et vegetabilsk-basert diett kan være det ideelle

Spise oksalater klokt. Matvarer som er rik på dette kjemikaliet, kan øke dannelsen av nyrestein. Hvis du allerede har hatt nyre steiner, vil du kanskje fullstendig redusere eller slette oksalater fra kostholdet ditt. Hvis du prøver å unngå nyrekalkulasjoner, kontakt legen din for å avgjøre om du skal begrense disse matene er nok. Hvis du spiser matvarer som inneholder oksalater, må du alltid sørge for at du spiser eller drikker en fotballkilde med dem. Dette vil hjelpe oksalatet til å binde til fotball under fordøyelsen, før den kan nå nyrene. Matvarer rik på oksalat inkluderer:

 • sjokolade
 • rødbet
 • valnøtter
 • lommelykt
 • rabarber
 • spinat
 • chard
 • Søte poteter

Ikke drikk Cole

Unngå Cola-baserte drinker. Cola er rik på fosfat, A’andre kjemikalier som kan fremme dannelsen av nyrestein.

Redusere eller eliminere det ekstra sukkerinntaket

Tilsatt sukker er sukker og sirup som legges til bearbeidede matvarer og drikkevarer. Den tilsatte sukrose og ekstra fruktose kan øke risikoen for nyrestein. Hold D & # 8217, øye mengden sukker du spiser, i bearbeidede matvarer, som kaker, frukt, alkoholfrie drikkevarer og juice. Andre vanlige navn på tilsatt sukker inkluderer mais sirup, krystallisert fruktose, honning, agave nektar, integrert ris sirup og cane sukker.

Forslag til en diett for nyre steiner

Har nyrestein øker risikoen for å få dem igjen Med mindre du ikke jobber aktivt for å hindre dem. Dette betyr å ta foreskrevne medisiner for dette formålet og observere hva du spiser og drikker.

Hvis du for tiden har beregninger, vil legen din utføre diagnostiske tester for å bestemme hva slags du har. Så de vil foreskrive et bestemt diettprogram for deg, som Dash diett. Forslagene som vil bidra til å inkludere:

 • Drikk minst Tolv briller av vann om dagen
 • Drikk sitrusjuice, for eksempel Juice D’oransje
 • Spis en mat full av kalsium på hvert måltid, minst tre ganger om dagen
 • Begrense dyret proteininntaket
 • Spise mindre salt, tilsatt sukker og produkter som inneholder mais sirup med høyt fruktoseinnhold
 • Unngå mat og drikke med høyt innhold av oksalater og fosfater
 • Unngå å spise eller drikke noe dehydrerer deg, som alkoholen.

Ta bort

Nyreberegninger er generelt en smertefull tilstand. Heldigvis kan kostholdet være et effektivt verktøy i ledelse og forebygging av nyrestein. Hold deg hydrert og unngå noen høyinnholdsmat av salt og sukker og kombinere kalsium til beinrike matvarer er viktige elementer av en diett for nyrestein.