Kosthold for myelofibrose: mat mat, unngå og mer

Del på Pinterest

Myelofibrose er en sjelden blodvulst som er en del av en gruppe sykdommer som kalles myeloproliferative neoplasmer (MPN). Folk med MPN har benmargs stamceller som vokser og reproduserer unormalt, ledende symptomer som ekstrem tretthet, feber og bein smerte.

L’Betennelse spiller også en rolle i MPNs som myelofibrose. Det kan øke symptomene på myelofibrose og spille en rolle i sykdomsprogresjonen. Maten du spiser kan påvirke nivået på betennelse i kroppen din.

Det er ingen bestemt kosthold for myelofibrose. Men følg et balansert kosthold rik på frukt, grønnsaker, hele korn og sunne fett kan bidra til å redusere betennelsen. Det kan også redusere symptomene på MPNene og redusere utviklingen av sykdommen.

Fortsett å lese for nåværende forskning på hvilke matvarer som spiser og unngå hvis du har myelofibrose.

Forbindelsen mellom myelofibrose og diett

Cytokiner er proteiner utgitt av celler som spiller en rolle i cellulær signalering. Noen fremmer betennelsen. utdanning Vis at inflammatoriske cytokiner er unormalt høye hos personer med myelofibrose. Har vist seg at betennelsen påvirker symptomene, progresjonen og prognosen av MPN ​​som myelofibrose.

Spis et godt balansert kosthold rik på anti-inflammatoriske matvarer kan redusere kroppen betennelse. Mindre betennelse kan i sin tur redusere symptomene på myelofibrose og redusere sykdomsprogresjonen.

Mat mat

De MPN-koalisjon Anbefaler å inkludere følgende matvarer i kostholdet:

 • frukt
 • Grønnsaker, spesielt mørkegrønne grønnsaker og cruciferous som brokkoli, spinat og kål
 • belgfrukter
 • valnøtter
 • Hel inntjening
 • egg
 • Sunn oljer, som olje D’olivenolje
 • fisk
 • Fettlaktikk
 • Magert kjøtt

Mat å unngå

De MPN-koalisjon Anbefaler å unngå:

 • bearbeidet mat
 • rødt kjøtt
 • Mat med høyt natrium
 • Sukkermat
 • Rik mat av mettet fett, som helmelk og ost
 • Overdreven mengder alkohol

Disse matvarene kan øke kroppen betennelse. Internett-basert Mayo Clinic Survey Han fant at et større hurtigmatinntak, pakket snacks, brus og raffinert sukker var knyttet til verre symptomer hos mennesker med myeloproliferative neoplasmer som myelofibrose.

Behandlinger for myelofibrose kan også svekke immunforsvaret og øke risikoen for infeksjon. Søk for å unngå å spise:

 • Kjøtt, fisk eller rå egg
 • Unpasteuriserte meieriprodukter
 • Ikke-vaskede frukter og grønnsaker

Myelofibrose og grønnsaker dietter

Vegetabilske dietter innebærer reduksjon eller # 8217; eliminering av kjøtt (biff, kylling, svinekjøtt, fisk og fjærfe) og kjøttprodukter (melk og egg). I stedet vil du hovedsakelig spise hele grønnsakerbaserte matvarer, inkludert frukt, grønnsaker, valnøtter, frø, vegetabilske oljer, belgfrukter og integrert frokostblandinger.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Han koblet anleggsbaserte dietter til reduksjonen av # 8217; betennelse i kroppen. Noen utdanning antyder at denne måten å spise kan være nyttig for reumatoid artritt og andre sykdommer som involverer kronisk betennelse.

Antiinflammatoriske dietter er vegetabilske baserte matmodeller anbefalt for sykdommer som involverer kronisk betennelse, som intestinale inflammatoriske sykdommer. Du vil spise mer vegetabilsk-baserte matvarer, så vel som fettfisk som laks, mørk sjokolade, grønn te og rødvin i moderasjon. Du vil også unngå raffinerte behandlede og karbohydratmatvarer, inkludert sukker.

Middelhavet diett er et eksempel på en vegetabilsk baserte antiinflammatorisk diett. Den består av å spise mye grønnsaker, frukt, fisk, yoghurt, fjærfe, belgfrukter, folkeal frokostblandinger, olje og valnøtter, pluss moderate mengder rødvin.

Du vil hovedsakelig være rødt kjøtt og bearbeidet mat. Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at middelhavsdietet kan være beskyttende mot forhold som involverer kronisk betennelse, inkludert kreft, diabetes, fedme, aterosklerose, metabolsk syndrom og kognitive lidelser.

Et studio pågår er å utforske hvis Middelhavet diett kan gi fordeler til personer med MPN, inkludert myelofibrose. Forskere med den Næringsstofftest (Næringsintervensjon mellom myeloliferative neoplasmer) håper at denne diettordningen reduserer kroppen betennelse for å forbedre symptomene på MPN.

De tror at Middelhavet diett kan forandre sykdomsforløpet som myelofibrose ved å redusere risikoen for blodpropper, unormalt blodtelling og glans av milten.

L’

L’Kronisk betennelse er forbundet med MPN som myelofibrose og kan spille en rolle i symptomene og utviklingen av sykdommen. Forskere mener at et antiinflammatorisk kosthold kan bidra til å minimere myelofibrose symptomer og til og med forsinke forverringen av sykdommen. Men ingen diett har ennå vist seg å behandle myelofibrose.

Har blitt vist at plantebaserte dietter som Middelhavet diett reduserer kroppen betennelse. EN Klinisk eksperimentering er pågår for å se om et middelhavsdiett kan forbedre resultatene for folk med myelofibrose.

Snakk med din beste diett lege for deg. De fleste eksperter antyder at det beste kostholdet for myelofibrose er et middelhavs antiinflammatorisk og vegetabilsk diett.