Kosthold for kardial diabetes: Sunn mat for hjertet du bør spise

Beskrivelse

Hvis du spiser for mange kalorier eller fett, kan blodsukkeret komme til usunne nivåer. Over tid kan dette forårsake langsiktige komplikasjoner, inkludert hjertesykdommer.

Hjertesykdommer er den viktigste årsaken til døden i USA. Ifølge sentre for sykdomskontroll og forebygging, nesten 7 hos personer 10 med diabetes over 65 år vil dø av hjertesykdom.

Derfor er det så viktig å holde blodsukkernivået i # 8217; ønsket intervall. For å gjøre dette må du gjøre sunne matvalg. Det kan også være nødvendig å miste overflødig vekt.

En registrert dietitian kan hjelpe deg med å danne et nytt kosthold basert på helsemålene dine, men her er noen forslag til å starte turen.

COS’Det er en sunn mat for hjertet?

Sunn mat bidrar til å redusere risikoen for å få hjertesykdom i fremtiden. De gjør det redusert blodtrykk, totalt kolesterol, LDL kolesterol (dårlig), triglyserider og fastende blodsukker.

De kan også inneholde høye nivåer av antioksidanter. Disse beskytter dem mot oksidativt stress og # 8217; betennelse, som bidrar til utviklingen av hjertesykdom.

Generelt, & # 8220; sunt hjerte & # 8221; det betyr:

  • Lav natrium
  • Lavt kolesterolinnhold
  • fiber
  • lavt i mettet fett
  • fri for trans
  • Rik på antioksidanter, vitaminer og mineraler

Grønne bladgrønnsaker

Grønne bladgrønnsaker som spinat, kål, salat og kålhett har få kalorier. De er også rike på næringsstoffer som vitamin A, C, E, K og Magnesium.

Du kan inkorporere disse grønnsakene i noen salat. For en sunn vegetarisk behandling for hjertet, prøv disse Spinatruller Fra diabetes sterk.

Fisk d’kaldt vann

Noen typer fisk d’kaldt vann er rik på omega-3 fettsyrer. Disse inkluderer laks, tunfisk, sardiner, makrell og ørret. Omega-3 fremme hjertesykdom ved å redusere fett, kalt triglyserider, blod.

Du kan finne dusinvis av sunne fiskoppskrifter på nettet, som denne oppskriften på Balsamisk laks sennep honning Fra ontrack diabetes. En av de viktigste trinnene her er å lage fisken i stedet for å steke den.

Nøtter

Valnøtter er rike på fett, vitaminer og sunne mineraler. Du kan legge til valnøtter, pecan valnøtter, peanøtter, mandler, macadamia nøtter og Brasil valnøtter til kostholdet ditt.

Mål for omtrent fem porsjoner av valnøtter per uke. En del handler om en’oz. utdanning Vis at å ha minst fem porsjoner valnøtter per uke er betydelig forbundet med lavere risiko for kardiovaskulær sykdom.

Valnøttene er fortsatt rike på kalorier, så måler deler på forhånd. En del er ca 24 mandler, 12 macadamia nøtter eller 35 peanøtter.

Olje d’oliven

Anser ideen om å erstatte mettet og transfett med sunnere umettede fettstoffer, som olivenolje;. L’Olivenolje er rik på antioksidanter og kan ha Anti-inflammatoriske effekter Hvem gjør det bra for hjertes helse og folk som bor med diabetes.

L’Olive D’Olive er svært motstandsdyktig mot høy varme og flott for matlaging, slik at du kan bruke den på mange forskjellige måter.

Lavfett Meieriprodukter

For snacks, velg skinny yoghurt og flak av melk i forhold til de rike på fettstoffer. Prøv å unngå smaksatt eller sukkerholdige yoghurt, siden de ofte inneholder en stor mengde sukker. Opt i stedet for hvit yoghurt.

A’alternativ for en matbit er den fettfattige greske yoghurt krydret med villbær. Blåbær, bringebær og bjørnebær er rike på antioksidanter og dårlig sukker.

Integrert havre og frokostblandinger

Hvis du har type 2 diabetes, er det på tide å forlate hvitt brød. Vurdere i stedet l’kjøp av fullkornsbrød, pasta og integrert ris.

Sammenlignet med raffinerte frokostblandinger, er hele korn rikere enn fiber. De kan bidra til å redusere kolesterol, lavere blodtrykk og redusere den samlede risikoen for hjertesykdom.

D & # 8217 mel; havre er en utmerket frokost. Hvis du vil prøve noe nytt, bør du vurdere en oppskrift som inkluderer integrert stavet, quinoa eller bygg.

avokado

Avokado er en god kilde til ensumettet fett, som de er knyttet til Laveste nivåer av hjertesykdom.

Du kan ganske enkelt spre avokado på integrert toast og garnityr med olje, litt og salt og pepper og pepper. Eller du kan jobbe avokado i mange forskjellige retter, som disse velsmakende Tacchino kjøttboller med avokado.

Ikke-vennlige grønnsaker

Grønnsaker bør være en viktig del av ditt nye helsekost for ditt hjerte. De er rike på fibre og vitaminer og fattige kalorier, kolesterol og karbohydrater.

Røde, gule og oransje grønnsaker som gulrøtter, søte poteter, paprika og gresskar er rike på antioksidanter og vitaminer.

Brokkoli og gulrøtterpinner nedsenket i # 8217; Hummus er en flott matbit full av vitaminer og mineraler.

bønner

Bønner, linser og kikærter er rike på fibre og har en lav glykemisk indeks.

I en 2012 studie, Forskere fulgte personer med diabetes som spiste en kopp belgfrukter om dagen i tre måneder. De har oppdaget at disse menneskene hadde større reduksjon i hemoglobinverdier A1C og systolisk blodtrykk sammenlignet med personer med diabetes som ikke la belgfrukter til kostholdet.

Bønner kan lett legges til supper, gryteretter, chili peppers, salater eller sauser. Hvis du kjøper hermetiske bønner, velg Le’lavt natriumalternativ.

Urter og krydder

Urter og krydder gir mat smak uten å legge til natrium usunn nivå. Et lavt natrium diett er viktig for å holde blodtrykket under kontroll.

Dette Persisk stuing Med ferske urter, for eksempel, vil du fjerne din smakpapillær uten ekstra salt.

Begynn å lese matetiketter for å sikre at saltet tar mindre enn 2300 milligram (mg) per dag. Ideelt sett, sikte på ikke mer enn 1500 mg natrium om dagen.

A’Annet populært krydder, kanel har vært viste å øke følsomheten for insulinet og redusere blodsukkeret. Prøv å støv en po & # 8216; av kanel på D & # 8217 mel; havre eller yoghurt for et sunt løft for hjertet med en liten fotball.

Ta bort

Hvis du har type 2 diabetes, er det en god ide å inkludere disse matvarene i kostholdet ditt for å hindre utviklingen av hjertesykdom. Ditt diabetes assistanse team eller registrert dietitian kan gi deg mer informasjon om størrelsen på delen og på måltid planlegging for å forberede seg på en sunn livsstil for hjertet.