Kosthold etter et hjerteinfarkt: Matvarer og matvarer som skal unngås

Beskrivelse

Etter et hjerteinfarkt fokuserer behandlingen på å hindre et fremtidig hjerteinfarkt eller eventuelle relaterte komplikasjoner, som et slag.

Hva du spiser, har en effekt på hvordan kroppen din fungerer, inkludert ditt hjerte. Endring av spisevaner kan bidra til å redusere risikoen for å ha et annet hjerteinfarkt.

Her er en distribusjon av dietter som kan hjelpe og mat som kan skade.

Den beste maten for hjertet å spise

Et sunt kosthold for hjertet består av:

 • Mye frukt og grønnsaker
 • Magert kjøtt
 • Lær fjærfe
 • Valnøtter, bønner og belgfrukter
 • fisk
 • Helkorn
 • Vegetabilske oljer, som olje D’olivenolje
 • Lavfett Meieriprodukter
 • Egg (du kan spise opptil seks For uke)

Disse er alle lave i mettet fett og tomme kalorier. Som en generell regel, sørg for at parabolen er halvfull og inneholder en rekke grønnsaker til hvert måltid.

Grønnsaker og hermetisert og frosne frukter kan brukes i stedet for ferske varianter så lenge de ikke inneholder salt og sukker.

Fisken er en av de beste matene til hjertet ditt, men du må velge de riktige typene. Blå fisk anses som det beste fordi det er rik på omega-3 fettsyrer som bidrar til å redusere kolesterol og fremme vaskulær helse.

Prøver å ha minst Ser 2 av fisk en uke. Eksempler inkludert:

 • laks
 • sardiner
 • ørret
 • sild
 • makrell

Når det gjelder drikke, er den beste løsningen vann; vann;. Hvis du ikke bryr deg om smaken av # 8217; enkelt vann, prøv å skive en sitron, en agurk eller en bær og legge den til vannet ditt for en naturlig smak.

Typer av diett

Hvis du er interessert i å følge en mer strukturert matplan, er det noen sunne dietter for ditt hjerte å vurdere.

Husk å holde legen din oppdatert. Fortell dem om du skal prøve et nytt kosthold eller be om en ernæringsfysiolog som kan hjelpe deg med å velge et eksisterende diettprogram eller tilpasse en for deg.

Middelhavet diett

Middelhavet diett har samlet mye oppmerksomhet de siste årene, og er en god grunn.

En nylig Langsiktig studie revisjon Understreker kardiovaskulære fordeler med dette diettprogrammet, som kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom og hjerneslag.

Denne dietten fokuserer på sunne fett, belgfrukter, fisk, bønner og frokostblandinger, sammen med masse frisk frukt og grønnsaker. Meieriprodukter og kjøtt kan bare nytes av og til.

Middelhavet diett fokuserer også på og vegetabilske oljer, som olivenolje, i stedet for smør.

Hvis du velger å inkorporere meieriprodukter i kostholdet ditt, må du sørge for at de har det 1 prosent fett. Dette reduserer det generelle forbruket av mettet fett.

Søk etter skummet melk og fettfri yoghurt i stedet for hele matvarer.

Bindestrek

Diett tilnærminger for å stoppe L’hypertensjon (dash) er en annen mat plan som brukes til å fremme hjertes helse ved å senke blodtrykket.

Som Middelhavet diett fokuserer Dash Dash på vegetabilsk-baserte matvarer sammen med magert kjøtt.

Den største forskjellen er at dash fokuserer på natriumreduksjon i kostholdet, med linse 1.500 til 2300 mg per dag.

Selv om Middelhavet diett ikke står direkte mot natriumgrenser, kan det være mindre å spise mer vegetabilske matvarer med mindre natriuminntak på en naturlig måte.

Med dash kan du også spise 2-3 porsjoner av fettfattige meieriprodukter om dagen. Samlet sett fremmer dash blodtrykk og hjertes helse, og reduserer naturligvis natrium og kolesterolinntak.

Spise grønnsakerbasert

Også kjent som & # 8220; vegetabilsk fôring & # 8221; et vegetabilsk-basert diett består i å spise lite eller ingen kjøtt.

Som navnet antyder, fokuserer vegetabilsk mat på frukt og grønnsaker, sammen med frokostblandinger, belgfrukter og andre ikke-animalske matkilder.

Bortsett fra # 8217; å være vitenskapelig prøvd For å fremme hjertesykdom, er å spise mer vegetabilske baserte matvarer knyttet til en lavere risiko for:

 • kreft
 • slag
 • Type 2 diabetes

Å spise mindre kjøtt betyr å konsumere mindre mettet fett og kolesterol.

Spise «ren»

Selv om det ikke er et bestemt kosthold i seg selv, spiser & # 8220; ren & # 8221; Det er en veldig ofte brukt term når du snakker om å spise vaner. Denne typen strøm består av matvarer fra hele deres kilder bare ved å minimere de forseggjorte versjonene.

Hermetiserte og frosne produkter er A’unntak fra denne regelen.

A’Ren fôring reduserer automatisk saltinntaket, tilsatt sukker og mettede fett som ofte finnes i behandlede matvarer. For et virkelig sunt matprogram for hjertet, anbefaler vi deg imidlertid å begrense det røde kjøttet.

Mat å unngå

Som en generell regel, anbefaler vi deg å unngå overskudd av sukker, salt og usunn fett. Dette gjelder spesielt etter å ha hatt et hjerteinfarkt.

Nedenfor er en delvis liste over matvarer som skal begrenses eller unngå:

 • hurtigmat
 • fritert mat
 • hermetikk
 • Hermetisert mat (grønnsaker og bønner er unntakene, forutsatt at det ikke er tilsatt salt)
 • sukkertøy
 • Chip
 • Behandlede frosne retter
 • Kaker og kaker
 • Kjeks
 • iskrem
 • Krydder som majones, ketchup og pakket krydder
 • Rødt kjøtt (å bli smakt bare i begrensede mengder)
 • alkohol
 • Hydrogenerte vegetabilske oljer (disse inneholder transfett)
 • spekemat
 • Pizza, Hamburger og Hot Dog

For et lykkelig hjerte, begrenser det mettede fettinntaket og unngår helt transfattene (tilstede i hydrogenerte oljer).

Mettet fett bør ikke utgjøre mer enn 6 prosent Dell’Totalt daglig kaloriinntak. Dette er spesielt viktig hvis du har høyt kolesterol.

For å håndtere blodtrykk, begrense natriumens daglige inntak 1.500 mg eller mindre.

Spør legen din om drinker som inneholder koffein, som kaffe og te, passer for hjertet ditt. Nyt disse drikkene med moderasjon uten å legge til krem, melk eller sukker.

Og kosttilskudd?

Kroppsprosessene dine supplerer annerledes enn mat, så det er sannsynlig at du absorberer mer fra ekte matvarer i forhold til produserte piller.

Kosttilskudd er generelt vurdert hvis du ikke antar nok av næringsstoffene du trenger fra kostholdet ditt.

Hvis du er vegetarianer, kan du ikke ta nok vitamin B-12 eller jern. Legen kan foreskrive tester for å verifisere tilstedeværelsen av disse næringsstoffene i blodet. Du vil gi deg råd om integrasjonen hvis nivåene dine er lave.

De kan også foreslå at du ansetter et fiskeolje supplement hvis du spiser liten eller ingen fisk.

D’Andre sang, noen kosttilskudd kan være skadelig for hjertesykdom. Beta-karoten er et eksempel. Denne form for vitamin A har blitt vist Å øke sjansene for å ha et annet hjerteinfarkt.

Pass på at du snakker med legen din før du tar noen supplement. De kan gi deg råd om hva er du trygg for deg.

Andre sunne livsvaner for hjertet

Ernæring er en nøkkelkomponent for din generelle helse, spesielt når det gjelder hjerteproblemer. I tillegg til å spise godt, kan selv andre livsvaner bidra til å fremme hjertehelsen.

Gjør regelmessig trening

De American Heart Association Anbefaler å spille minst 75 minutter med intens aktivitet eller 150 minutter med moderat aktivitet per uke. Snakk med legen din om en sikker rutine hvis du er ny i # 8217; trening.

Det er ikke nødvendig å melde seg på et treningsstudio. Gå rundt i nabolaget eller ta en svømmetur i det lokale bassenget vil gjøre trikset ditt.

Miste vekt, om nødvendig

Spør legen din om du kommer tilbake til et sunt vektområde. Overflødig kroppsvekt legger en hard test hjertet.

Hvis du trenger å gå ned i vekt, kan du jobbe med en ernæringsfysiolog for å forstå hvilken mat du kan spise for å hjelpe deg med å oppnå ditt vekttapsmål.

Lær å håndtere stress

Stress kan negativt påvirke hjertets helse. Øvelse av bevissthet eller meditasjonsteknikker kan bidra til å redusere stress.

Slutt å røyke

Slutte å røyke er viktig for helsen din, uansett om du har hjerteproblemer eller ikke. Hvis du røyker, snakk med legen din om forslag til hvordan du starter turen for å slutte.

De kan anbefale online ressurser, mobilapper og støttegrupper rettssaken.

Avstå fra Dell’alkohol

L’Alkohol er en antikoagulant, så det bør konsumeres bare i moderasjon hvis du har hatt et hjerteinfarkt. Det er imidlertid best å unngå alkoholholdige drikker.

Hvis du trenger hjelp til å redusere alkoholforbruket, bør du vurdere kobling Et nettbasert fellesskap eller en støttegruppe i byen din.

Sjekk din mentale helse

Svar med 6 enkle spørsmål for å få en evaluering av hvordan du styrer den følelsesmessige siden av utvinningen fra # 8217; hjerteinfarkt, sammen med ressursene for å støtte ditt mentale velvære.

Ta bort

Et sunt kosthold er en av de beste tingene du kan gjøre for å forhindre et annet hjerteinfarkt og forlenge livet ditt. Snakk med legen din eller ernæringsfyser av måtene du kan gjøre nyttige endringer i dine spisevaner.