KORT LUTEAL FASE: Du kan bli gravid?

Beskrivelse

Eggløsningssyklusen foregår i to faser.

Den første dagen i din siste syklus begynner follikulær fasen, hvor en follikkel i en av eggstokkene dine forbereder seg på å frigjøre et egg. L’eggløsning er når et egg frigjøres fra ovaioen i egglederen.

L’Siste del av syklusen kalles en luteal fase, som skjer etter eggløsningen. Luteal fasen varer vanligvis fra 11 til 17 dager. I løpet av denne tiden forbereder kroppen din muligheten for en graviditet.

Follicle dell’eggstokken inneholdt egget før eggløsningen. Hovedfunksjonen til luteehuset er å frigjøre hormonet progesteron.

Progesteron stimulerer vekst eller # 8217 fortykning; livmor. Dette forbereder livmoren for planten av et befruktet egg eller embryo.

Lutealfasen er viktig i reproduksjonssyklusen. Noen kvinner kan ha en kort luteal fase, også kjent som en defekt av lutealfasen (LPD). Som et resultat blir det vanskeligere å bli gravid.

Hva forårsaker en kort lutealfase?

En kort luteal fase er den som varer 8 dager eller mindre. L’Progesteronhormon er avgjørende for anlegget og en vellykket graviditet. Av denne grunn kan en kort luteal fase bidra til sterilitet.

Når en kort luteal fase oppstår, støtter kroppen ikke progesteron nok, slik at livmorbelegget ikke utvikler seg riktig. Dette gjør det vanskelig å plante et befruktet egg i # 8217; livmor.

Hvis du blir gravid etter eggløsning, kan en kort luteal fase forårsake et tidlig abort. For å støtte en sunn graviditet, må uterinbelegget være ganske ofte for å tillate et embryo å feste og utvikle seg i et barn.

En kort lutealfase kan også skyldes sviktet i luteehuset.

Hvis lutee-kroppen ikke sikrer utsatt progesteron, kan livmorbelegget miste før et befruktet egg er plantet. Dette kan forårsake en tidlig menstruasjonssyklus.

LPD kan også skyldes visse forhold, for eksempel:

 • Endometriose, en tilstand der stoffet normalt presenterer alt’livmor interiør begynner å vokse utenfor livmoren
 • Dell & # 8217 syndrom; polycystisk eggstokk (PCOS), en lidelse som forårsaker svelgede eggstokkene med små cyster
 • Skjoldbruskkjertelforstyrrelser, som en hyperaktiv eller hypoaktiv skjoldbrusk, hashymoto sykdom og jodmangel
 • fedme
 • anoreksi
 • Overdreven trening
 • aldring
 • understreke

Symptomer på en kort lutealfase

Hvis du har en kort lutealfase, kan du ikke innse at C & # 8217, det er et problem. Faktisk kan du ikke mistenke fruktbarhetsproblemer til du er i stand til å bli gravid.

Hvis du har problemer med å bli gravid, kan legen din ytterligere undersøke for å se om du har LPD. Symptomene kan omfatte:

 • før den normale menstruasjonssyklusen
 • identifisere mellom perioder
 • Manglende evne til å bli gravid
 • spontanabort

Diagnose av den korte lutealfasen

Hvis du ikke kan bli gravid, forstå den underliggende årsaken er det første skrittet for å forbedre sjansene for unnfangelsen. Snakk med legen din Dell’infertilitet.

De kan gjennomføre en serie tester for å avgjøre om infertiliteten skyldes et kort verktøy eller en & # 8217;. Du vil sannsynligvis ha blodprøver for å sjekke nivåene dine av følgende hormoner:

 • Follicle-stimulerende hormon (FSH), et hormon utgitt av hypofysen som regulerer ovariefunksjonen
 • Luteinizing hormon, L’hormon som aktiverer eggløsning
 • progesteron, L’hormon som stimulerer veksten av livmorbelegget

Videre kan legen anbefale en endometrial biopsi.

Under biopsien samles en liten prøve av livmorbelegget og undersøkt under mikroskopet. Legen din kan sjekke tykkelsen på belegget.

De kan også bestille en bekken ultralyd for å undersøke tykkelsen på livmorbelegget. A’bekken ultralyd er en bildebehandlingstest som bruker lydbølger for å generere organer i bekkenområdet, inkludert:

 • eggstokken
 • livmor
 • cervix
 • Fallopian rør

Behandling for kort luteal fase

Når legen har identifisert årsaken til LPD, kan graviditet være mulig. I mange tilfeller behandler årsaken til nøkkelen til å forbedre fruktbarheten.

For eksempel, hvis en kort luteal fase kommer fra en øvelse eller ekstrem stress, kan reduksjonen i aktivitetsnivået og «8217 læring av stresshåndtering forårsake retur av en normal lutealfase.

Teknikker for å forbedre stressnivået inkluderer:

 • Nedgang i personlige forpliktelser
 • Dype pusteøvelser
 • meditasjon
 • moderat trening

Legen kan også anbefale ytterligere human chorionisk gonadotropin (HCG), som er et hormon av graviditet. L’Å ta dette tillegget kan hjelpe kroppen din til å sikre et høyere nivå av hormonal progesteron.

Legen kan også anbefale å ansette ekstra progesteron kosttilskudd etter eggløsninger. Dette hjelper belegget til å vokse opp til det punktet hvor det kan støtte planten av et befruktet egg.

Andre metoder for å øke mulighetene for å bli gravid, inkluderer legemidler, som for eksempel clomifene citrate, som stimulerer eggstokkene for å produsere flere follikler og frigjøre flere egg.

Ikke alle behandlinger fungerer for hver kvinne, så du må jobbe tett med legen din for å finne stoffet eller det mest effektive supplementet.

Tvister på defekten av lutealfasen

Det er noen kontroverser om LPD, med noen spesialister som spiser sin rolle i # 8217; infertilitet og selv om den faktisk eksisterer.

Vi gir en’se på dette videre.

Ikke c’konsensus om hvordan å diagnostisere LPD

Den endometriske biopsien har lenge vært brukt som et diagnostisk verktøy for LPD. derimot, forbi utdanning De indikerte at resultatene av biopsien er dårlig knyttet til fruktbarhet.

Andre verktøy for LPD-diagnose inkluderer måling av progesteronnivåer og basal kroppstemperaturovervåking (BBT).

derimot, Ingen av disse metodene Det har vist seg pålitelig på grunn av variabiliteten av kriteriene og forskjellene mellom enkeltpersoner.

Det er ingen klare tester som LPD LPD-infertilitet

I 2012, L’American Society of Reproductive Medicine En uttalelse utgitt Som for LPD og infertilitet. I denne uttalelsen sa de at det for øyeblikket ikke er tilstrekkelig forskningstester for å hevde at LPD alene forårsaker infertilitet.

en 2017 Studio Han fant at en isolert syklus med en kort luteal fase var ganske vanlig, mens de gjentatte syklusene med en kort luteal fase var sjeldne. Han konkluderte med at en kort luteal fase kan påvirke kortsiktig fruktbarhet, men ikke nødvendigvis langsiktig.

TIL 2018 Studio Hos kvinner utsatt for in vitro befruktning (IVF) undersøkt varigheten av luteal fase og fødselsraten. De fant at det ikke var noen forskjell i fødselsraten hos kvinner med korte, mellomstore eller lange lunefaser.

Det er begrensede tester på’Effektiviteten til LPD-behandlinger

L’American Society of Reproductive Medicine diskuterte de ulike LPD-behandlingene i 2012. De sa at det er Foreløpig ingen behandling som har vært konstant bevist å forbedre resultatene av graviditet hos kvinner med naturlige sykluser.

TIL Se gjennom Cochrane 2015 Vurdert l’integrering med hCG eller progesteron i assistert reproduksjon.

Han fant at selv om disse behandlingene kan føre til flere fødsler av en placebo eller ingen behandling, var det totalt bevis på at deres effektivitet var ufattelig.

Klomifencitratet brukes noen ganger til å behandle LPD. Men det er for tiden Begrenset studier på effektiviteten.

Kommende trinn

Ikke være i stand til å bli gravid eller ha en spontan abort kan være frustrerende og skremmende, men det er nyttig.

Det er viktig å ikke ignorere mistanke om fruktbarhet.

Første sirkler l’hjelp av en lege for å diagnostisere den underliggende årsaken, først kan du motta behandling og øke sjansene for å ha en sunn graviditet.

Spørsmål:

Hvordan kan du vite om du opplever en kort lutealfase, og du må se etter en behandling?

& # 8211; Anonym tålmodig

TIL:

Det er vanskelig å vite om du opplever en luteal fase forkortet fordi du kanskje ikke har tegn eller symptom. Hvis du prøver å bli gravid og du har problemer, eller du har spontane aborter, bør du snakke med legen din for å se om det er hensiktsmessig å bli testet for årsakene til infertilitet. Dette kan inneholde testen for en defekt av lutealfasen.

& # 8211; Katie Mena, MD

Svarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.