Koronar angiografi: Forberedelse, prosedyre og resultater

COS’er A’koronar angiografi?

A’Coronary Angiography er en test for å finne ut om du har en blokk i A’Coronary Artery. Legen din vil frykte at du er i fare for hjerteinfarkt hvis du lider av ustabil angina, atypisk thorax smerte, aortisk stenose eller uforklarlig hjertesvikt.

Under koronar angiografi vil et kontrasterende fargestoff bli injisert i arteriene gjennom et kateter (tynt plastrør), mens legen ser ut som blodet strømmer gjennom hjertet ditt på en røntgenskjermbilde.

Denne testen er også kjent som hjerteangiogram, arteriografi med kateter eller hjertekateterisering.

Forberedelse for A’koronar angiografi

Legene bruker ofte en magnetisk resonans eller en TAC før en koronar angiografisk test, i et forsøk på å identifisere problemer med hjertet.

Ikke spis eller drikk noe i åtte timer før Dell ‘# 8217; angiografi. Be noen om å gi deg et passasje hjem. Du bør også ha noen som forblir hos deg om natten etter testen din fordi du kunne føle deg bedøvet eller bedøvet for de første 24 timene etter hjertet angiografi.

I mange tilfeller vil du bli bedt om å sjekke inn på sykehuset om morgenen i testen, og du kan sjekke ut senere samme dag.

På sykehuset vil du bli bedt om å ha på seg et sykehusfrakk og signere samtykkemodulene. Sykepleiere vil måle blodtrykket, de vil starte en intravenøs linje, og hvis du har diabetes, vil de sjekke blodsukkeret ditt. Det kan også være nødvendig å gjennomgå en blodprøve og et elektrokardiogram.

La legen din vite om du er allergisk mot sjømat, hvis du har hatt en dårlig reaksjon på det kontrasterende fargestoffet i det siste, hvis du tar Sildenafil (Viagra) eller hvis du kanskje er gravid.

Hva skjer under testen

Før testen vil du bli gitt en blid beroligende for å hjelpe deg med å slappe av. Du vil være våken for hele varigheten av testen.

Legen vil rengjøre og nummen A’området i kroppen din alle’lysken eller armen med en bedøvelse. Du kan føle døve trykk når en kappe er satt inn i en arterie på 8217. Et tynt rør som heter kateteret, vil bli drevet forsiktig opp til A’arterie i hjertet ditt. Legen din vil overvåke hele prosessen på en skjerm.

Det er usannsynlig at du vil føle røret som beveger seg gjennom blodkar.

Hvordan testen blir hørt

Etter fargestoffinjeksjonen, en liten brennende følelse av brenning eller # 8220; rødhet & # 8221;.

Etter testen vil et trykk påføres på det punktet hvor kateteret er fjernet for å hindre blødning. Hvis kateteret er plassert i # 8217; lysken, kan du bli bedt om å ligge på ryggen din i noen timer etter testen for å hindre blødning. Dette kan forårsake en liten ubehag.

Drikk mye vann etter testen for å hjelpe nyrene til å eliminere kontrastfargen.

Forstå resultatene av en «coronarizography»

Resultatene viser om C’det er et normalt inntak av blod i hjertet og noen blokker. Et unormalt resultat kan bety at du har en eller flere blokkerte arterier. Hvis du har en’blokkert arterie, kan legen din velge å kjøre en angioplastikk under angioplastikk under angiografien og muligens sette inn en intracoronarisk stent for å umiddelbart forbedre blodstrømmen umiddelbart.

Risiko forbundet med gevinsten av en «coronar angiografi

Hjertekateterisering er veldig trygt hvis det utføres av et erfarent team, men det er risiko.

Risikoen kan omfatte:

  • blødning eller blåmerker
  • Blodkoaguli
  • lesjon alle’arterie eller vene
  • En liten risiko for hjerneslag
  • en minimum mulighet for infarkt eller behovet for bypass kirurgi
  • Lavt blodtrykk

Gjenoppretting og oppfølging når du kommer hjem

Slapp av og drikk mye vann. Ikke røyk eller drikk alkohol.

Fordi du hadde en bedøvelse, bør du ikke kjøre, bruke maskiner eller gjøre viktige beslutninger umiddelbart.

Fjern bandasjen etter 24 timer. Hvis C’det er en liten transdudation, bruk en fersk bandasje i ytterligere 12 timer.

I to dager har du ikke sex eller utfør tunge øvelser.

Ikke ta et bad, ikke bruk et badestamp eller bruk et basseng i minst tre dager. Du kan ta en dusj.

Ikke bruk lotionen i nærheten av punkteringsstedet i tre dager.

Du må se kardiologen din i uken etter testen.