Konvulsive dietter: Ketogene, modifiserte Atkins og mer

De fleste som bor med L’epilepsi tar medisiner for å hindre kramper. Narkotika arbeid 2 ut 3 folk, i henhold til sentre for sykdomskontroll og forebygging. Hvis reseptbelagte legemidler ikke virker, kan endringer i kostholdet også forhindre eller redusere kramper i noen mennesker.

Le & # 8220; konvulsive dietter & # 8221; Jeg er matbruk for å hindre L’konvulsiv aktivitet. Noen epileptiske dietter, som det ketogene dietten, er proteinprogrammer kontrollert med høyt fett, lavt karbohydratinnhold og endrer måten kroppen din bruker energi på;. I tilfelle av det ketogene dietten (keto), betyr denne måten å spise på at kroppen produserer et stoff som kalles decansyre. Nylige studier De viste at dette stoffet reduserer den konvulsive aktiviteten.

Selv om disse diettene kan redusere kramper, kan de også ha andre bivirkninger. Av denne grunn er det viktig å følge dette matprogrammet under tilsyn av en lege eller en registrert dieter.

Hva er eksemplene på Epileptic Diets & # 8221;?

Det er flere diettplaner som kan redusere kramper. De fleste som leter etter en kosttilskudd, følger keto dietten eller modifisert Atkins diett. Disse diettene fokuserer på å gi kroppsfett ved å redusere karbohydrater og proteiner.

De Cheto diett Den har to mulige tilnærminger. Den klassiske planen inneholder et målt forhold mellom fett, karbohydrater og proteiner. Denne typen diett overvåkes nøye av en dietiker.

Media Triglyceride Plane (MCT) planlegger å innta en viss prosentandel av kalorier i hver av disse samme tre kategoriene. Denne andre tilnærmingen tillater flere karbohydrater. MCT-planen kan inkludere fett fra et olje supplement MCT.

De Modifisert Atkins diett Det er en mindre restriktiv form av keto dietten. Det er ingen spesifikk formel for fett, proteiner og karbohydrater. Denne dietten fokuserer på fettfattige måltider og lavt karbohydratinnhold.

En’andre & # 8220; diett for kriser & # 8221; og Lav glykemisk indeksbehandling (LGIT). Det tar også sikte på en lav karbohydratforsyning. Men det er lettere å følge enn andre epileptiske dietter fordi det har færre restriksjoner.

Fordi epileptiske dietter fungerer?

En konvulsiv diett & # 8211; og spesielt dietten keto & # 8211; Det får kroppen til å bruke fettene i stedet for karbohydrater for å produsere energi. I denne tilstanden produserer kroppen ketoner, hvorfra det kommer fra energien. Folk som ikke begrenser karbohydrater, får sin energi fra glukose, som kommer fra karbohydrater.

En annen effekt av kostholdet Keto er produksjonen av decansyre. Dette stoffet har vist i noen studier for å ha antikonvulsive aktiviteter. For eksempel a 2016 studio I hjernemagasinet viste at decansyre syren reduserer den konvulsive aktiviteten i laboratoriedyr.

Keto dietten fungerer for mange forskjellige typer epilepsi og kramper. Det kan også tilpasses forskjellige typer diettkjøkken.

Det er bevis som fungerer?

Forskning på anfall dietter viste lovende resultater. Tradisjonell ketogen diett reduserer kramper i de fleste barn. Av 10 prosent 15 av barn etter et ketogent kosthold er fri for epileptiske kriser.

TIL 2016 studio Publisert på epilepsi og oppførsel fulgte 168 personer innmeldt i kostholdsbehandling for L’epilepsi mellom 2010 og 2015. Blant studiene som fortsatte å følge den modifiserte Atkins dietten hele tiden, ble 39% fri for krise eller hadde en 50% reduksjon av kriser.

I en 2017 Studio Av de 22 deltakerne i det modifiserte Atkins dietten har seks hatt en reduksjon over 50% av konvulsiv aktiviteten etter en måned. Tolv har hatt en reduksjon på mer enn 50% etter to måneder.

Også den lave glykemiske indeksbehandlingen (LGIT) er lovende. EN 2017 Studio I en liten gruppe barn ble det funnet at mer enn halvparten hadde en reduksjon over 50% av konvulsiv aktivitet etter tre måneder med Lgit.

Risiko og bivirkninger

Det ketogene dietten og dets variasjoner, som for eksempel den modifiserte Atkins dietten, mangler ikke bivirkninger. Etter dette matprogrammet kan forårsake høyt kolesterol og gastrointestinale symptomer. Det kan også påvirke bein og forårsake nyrestein. Barn som følger Keto-dietten, kan også ha problemer med acidose og vekst.

Fordi disse diettene kan være restriktive, er de ofte vanskelige å følge for mange mennesker. Selv om de kan være effektive, finner mange mennesker det vanskelig å følge planen lenge nok til å se om det fungerer.

L & # 8217;

De fleste som bor med epilepsi, svarer godt på antiepileptiske legemidler. For de som ikke gjør det, kan endringer i dietten redusere frekvensen av krisene.

Dietter for epileptiske kriser virker ikke for alle og kan være svært restriktive. Arbeide med en kvalifisert medisinsk profesjonell, kan du kanskje oppleve en symptomforbedring for en langvarig tid på programmet.