Konverteringsforstyrrelse: Behandling, symptomer og årsaker

Beskrivelse

Konverteringsforstyrrelsen er et bredt begrep for å indikere når det mentale eller følelsesmessige ubehaget forårsaker fysiske symptomer uten eksistensen av en faktisk fysisk tilstand.

Når du har en konverteringsforstyrrelse, kan du ikke sjekke ditt fysiske svar. Dette svaret innebærer vanligvis dine sanser eller motorkontrollen din. Med andre ord, du lever en traumatisk eller stressende begivenhet, og kroppen din reagerer med tremor, lammelse av en arm eller et ben eller noe lignende. Ikke c’det er en underliggende fysisk tilstand, som en skade, som forårsaker tremor eller lammelse. I stedet er den fysiske tilstanden forårsaket av stress eller følelsesmessig traumer.

Symptomer

Konverteringsforstyrrelsessymptomer varierer fra person til person. Disse symptomene varierer også i alvorlighetsgraden. Symptomene kan oppstå en gang eller gjenta seg når stressfaktoren kalles. De kan inkludere:

 • Tremor, muligens med begrenset bevissthet
 • Lammelse, vanligvis til en arm eller ben
 • Balanseringsproblemer
 • Svakhet eller nummenhet til armene eller bena
 • Se problemer, for eksempel blindhet eller dobbeltsyn
 • Vanskelighetsgrad å svelge, som kan komme fra følelsen av en knute i halsen
 • Forvirret tale eller manglende evne til å snakke
 • Tap av delvis eller total hørsel;

Symptomene på konverteringsforstyrrelse begynner vanligvis plutselig på en stressende eller traumatisk hendelse. Mesteparten av tiden vil symptomene også stoppe plutselig.

Hva forårsaker er?

Konverteringsforstyrrelsen er normalt forårsaket av en slags ekstrem stress, følelsesmessig traumer eller depresjon. Det er kroppens svar på noe du oppfatter som en trussel.

Fysiske symptomer kan være en måte å forsøke å løse eller lindre hva som forårsaker ekstremt mental stress. For eksempel, en politimann eller en soldat som gjennomgår et mentalt traumer ved tanken på å skyte og muligens drepe noen kunne ha lammelse i hendene. Fysiske symptomer skaper en måte å unngå hva som forårsaker stress.

Diagnose

Diagnosen av konverteringsforstyrrelser kommer fra innholdet visse kriterier levert av den diagnostiske og statistiske håndboken for psykiske lidelser. Noen av disse kriteriene inkluderer:

 • Bevegelsessymptomer i kropps- eller sensoriske symptomer som ikke kan styres
 • Symptomer som oppstår etter eller i forhold til en stressende hendelse eller følelsesmessig traumer
 • Symptomer som ikke kan forklares fra medisinsk eller fysisk synspunkt
 • symptomer som negativt påvirker ditt daglige liv

Det er ingen spesifikke tester som diagnostiserer konverteringsforstyrrelsen. Testene som utføres, er hovedsakelig for å utelukke eventuelle medisinske forhold som kan forårsake symptomer. Testtyper som legen kan utføre under diagnosen, avhenger av typen symptomer du finner. Noen tester kan inkludere:

 • TC-skanning, røntgenstråler eller andre bilder for å utelukke mulige skader og nevrologiske forhold
 • ElectroencePhalogram for krisesymptomer for å utelukke nevrologiske årsaker
 • Rutinemessige tester som blodtrykkskontroll og refleksjoner

Konverteringsforstyrrelsen kan ha lignende symptomer til en serie andre medisinske forhold. Derfor er det viktig at legen utelukker andre mulige årsaker før du kommer til en diagnose av konverteringsforstyrrelser.

Hva er komplikasjonene av konverteringsforstyrrelsen?

Den viktigste komplikasjonen av konverteringsforstyrrelse er et funksjonshemning forårsaket av symptomer. Denne funksjonshemmingen kan lignes på et funksjonshemning forårsaket av en medisinsk tilstand.

Forebygging

Hovedmetoden for å hindre konverteringsforstyrrelser er å finne måter å lindre stress og unngå følelsesmessig traumer når det er mulig. Noen forebyggende tiltak kan omfatte:

 • Få behandling for enhver mental eller følelsesmessig lidelse du måtte ha, inkludert depresjon
 • Opprettholde en god balanse mellom arbeid og privatliv
 • Skape og opprettholde positive relasjoner
 • Ha en trygg og fredelig familieatmosfære

Du kan ikke sjekke noen av disse områdene. Men hvis du jobber for å sjekke områdene du kan, kan du kanskje bedre administrere de du ikke kan. Enhver reduksjon i stress og følelsesmessig traumer kan være effektiv i # 8217; bidra til å forhindre konverteringsforstyrrelse.

Outlook

Symptomene på konverteringsforstyrrelser varer vanligvis ikke mer enn noen få uker. De kan også stoppe etter en eller to dager. Det er imidlertid viktig å få behandling så snart symptomene vokser.

Du trenger legen din for å sikre at du har en medisinsk tilstand som forårsaker symptomer. Hvis du lider av konverteringsforstyrrelser, begynner behandlingen først, de beste resultatene vil være. Med tilstrekkelig behandling vil symptomene til slutt slutte å manifestere eller ikke gjentas i det hele tatt.