Konsentrere seg om min mental helse betydde å slutte å amme

Mine barn fortjener en travel og sunn mor av sinn og kropp. Og takk for at jeg er den skammen jeg hadde prøvd.

Del på Pinterest

Min sønn kom til verden skrek den 15. februar 2019. Hans lungene var rikelig, hans kropp var liten og sterk, og selv om han var tidlig på 2 uker, ble han kuttet og vekt & # 8220; sunn & # 8221;.

Vi koblet oss straks.

Han har sittende fast uten problemer. Det var på brystet mitt før poengene mine ble stengt.

Dette, jeg trodde, det var et godt tegn. Jeg hadde slitt med datteren min. Jeg visste ikke hvor jeg skulle plassere den eller hvordan å beholde det, og usikkerheten gjorde meg engstelig. Hans ropte kutte som en million daggers, og jeg følte en mislyktes & # 8211; en & # 8220; dårlig mor & # 8221;.

Men timene jeg dro til sykehuset med min sønn var (jeg ville våge å si). Jeg følte meg rolig og sammensatt. Ting var ikke bare bra, de var fantastiske.

Vi ville være bra, jeg tenkte. Jeg skulle føle meg bra.

Men med passering av uker og søvnmangel, har ting endret seg. Mitt humør har endret seg. Og før jeg skjønte det, ble jeg lammet fra # 8217; angst, tristhet og frykt. Jeg snakket med min psykiater for å øke medisinene mine.

Ikke c’det var en enkel løsning

Den gode nyheten var at mine antidepressiva kunne bli endret. De ble ansett som «kompatible» med amming. Men mine stoffer for angst var forbudt, så vel som min Dell & # 8217 stabilisatorer, som & # 8211; Han advarte legen min & # 8211; De kan være problematiske fordi antidepressiva antidepressiva midler kan indusere mani, psykose og andre problemer hos mennesker med bipolar lidelse. Men etter å ha evaluert fordelene og risikoen, bestemte jeg meg for at noen stoffer var bedre enn noe stoff.

Ting gikk bra for litt & # 8216;. Mitt humør har forbedret seg, og med hjelp av min psykiater, utviklet jeg en solid selvsorgsplan. Og jeg var fortsatt amme, som jeg betraktet som en ekte seier.

Men jeg begynte å miste kontrollen kort tid etter at min sønn hadde blitt 6 måneder. Jeg drakk mer og sov mindre. Mine løp har gått fra 3 til 6 miles om natten, uten praktisk, forberedelse eller trening.

Jeg brukte impulsivt og frivolous. I # 8217; 2 uker bue, kjøpte jeg mange klær og en absurd mengde kartonger, saker og beholdere for & # 8220; organisere & # 8221; Mitt hjem & # 8211; Å prøve å ta kontroll over min plass og mitt liv.

Jeg kjøpte en vaskemaskin og en tørketrommel. Vi har installert nye telt og skodder. Jeg har to billetter til et Broadway-show. Jeg bestilte en kort familieferie.

Jeg antok også mer arbeid enn jeg kunne bære. Jeg er frilansskribent og jeg byttet fra 4 eller 5 historier i uken til mer enn 10. Men siden mine tanker var hektiske og uregelmessige, de mest nødvendige endringene.

Jeg hadde prosjekter og ideer, men jeg kjempet med følgende.

Jeg visste at jeg skulle ringe til legen min. Jeg visste at denne hektiske rytmen var en som jeg ikke kunne holde og til slutt ville jeg ha falt. Min større energi, tillit og karisma ville ha blitt svelget av depresjon, fra # 8217; mørke og post-ipomaniacal-anger, men jeg var redd fordi jeg også visste hva denne samtalen ville bety: Jeg burde slutte å amme.

Det var mer enn en enkel amming

Min 7 måneders sønn måtte bli avvendt umiddelbart, og miste kraften og komforten han fant i meg. Hans mor.

Men sannheten er at det var å miste meg på grunn av min psykiske sykdom. Tankene mine var så distrahert og fordrevet at han (og datteren min) ikke fikk en forsiktig eller god mor. De fikk ikke foreldrene som fortjener.

Videre ble jeg matet med kunstig melk. Min mann, min bror og min mor ble matet med kunstig melk og vi alle gikk bra. Formelen gir barn næringsstoffene de trenger for å vokse og blomstre.

Dette gjorde min beslutning enklere? Nei.

Jeg følte meg fortsatt en «8217; enorm mengde skyld og skam fordi & # 8220; brystet er det beste & # 8221;, høyre? Jeg mener, det er det jeg ble fortalt. Dette er hva jeg ble brakt til å tro. Men de ernæringsmessige fordelene med morsmelk er av liten betydning hvis moren ikke er sunn. Hvis jeg ikke er sunn.

Legen min fortsetter å minne meg om at før jeg må bære masken for oksygen. Og denne analogien har en fortjeneste, og at forskerne bare begynner å forstå.

En nylig kommentar på bladet Sykepleie for kvinners helse Det hevder videre forskning på mors stress, relatert ikke bare til amming, men alle «8217; intens press utøves på mødre for å amme sine barn.

«Vi trenger videre forskning på hva som skjer med en person som ønsker å amme og han ikke kan. Hva de prøver? Dette er en risikofaktor for postpartum depresjon? & # 8221; Han spurte Ana Diez-Sampedro, forfatter av’artikkel og lektor i klinikken på Florida International University Nicole Wertheim College of Nursing & Helse forskning.

Vi tror at for mødre l’amming er det beste alternativet & # 8221; fortsetter diez-sampedro. & # 8220; men det er ikke tilfelle av noen mødre.& # 8221; Det var ikke slik for meg.

Så, for min egen og mine barn, vinker jeg babyen min. Jeg kjøper flasker, premixed pulver og formler klar til å drikke. Jeg gjenoppretter medisinene mine for mental helse fordi de måtte være trygge, stabile og sunne. Mine barn fortjener en mor som er forpliktet og at han har sunn kropp og sinn, og å være den personen jeg trenger hjelp.

Jeg trenger medisinene mine.

Kimberly Zapata er en mor, forfatter og supporter av mental helse. Hans arbeid viste seg på flere steder, inkludert Washington Post, Huffpost, Oprah, Vice, Foreldre, Helse og Scary Mommy & # 8211; å nevne noen få & # 8211; Og når nesen ikke er begravet i arbeidet (eller i en god bok), bruker Kimberly sin fritid i gang Større enn: sykdom, En ideell organisasjon som tar sikte på å styrke barn og unge voksne som sliter med psykiske helsemessige forhold. Følg kimberly opp Facebook eller Twitter.