Komprimeringsstrømper under flyet: fordeler og bivirkninger

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Ben og puff føtter etter en lang flytur er ubehagelig, men Det er ikke sjeldent. Når du bruker mye tid i en begrenset plass, og du ikke klarer å flytte mye, har beens ben problemer med å sirkulere blod i hjertet. Dette kan forårsake trykk og hevelse i nedre halvdel av bena.

Bruk komprimeringsstrømper under flyet blir en populær metode for å hindre hevelse etter fly.

Selv om kompresjonssokker har fordeler for luftreisende, er det noen ting du bør vite før du prøver dem. Denne artikkelen vil behandle alt du trenger å vite om # 8217; bruk av kompresjonstrømper for flyet, inkludert typer sokker og hvem som skal og burde ikke ha dem.

Om kompresjonstrømper

Kompresjonstrømper og kompresjonstrømper er klærklær og stimulerer sirkulasjon i kalver og føtter. Disse typer sokker og sokker passer perfekt til kroppen din og har litt «8216; elastisitet innebygd i stoffet for å holde sin form.

Det er tre hovedtyper av kompresjonstrømper.

Uteksaminerte kompresjonstrømper

Utdannede kompresjonstrømper favoriserer sirkulasjonen ved å trykke på ankeltrykket. Som sokkene beveger seg langs benet, blir de mindre smale. Graduerte kompresjonstrømper krever generelt en resept og en profesjonell passform. Generelt er de designet for å møte visse medisinske standarder når det gjelder fleksibilitet, styrke og lengde.

Ikke-medisinske støtte sokker

Ikke-medisinske støttesokker er designet for å være mer fleksible enn gradert kompresjonstrømper. Ikke kreve resept og er lett tilgjengelig i butikker og online. Ikke-medisinske støttesokker brukes generelt til å behandle slitne ben og for å fremme sirkulasjon.

Anti-belch strømper

Anti-belch strømper er designet for å hindre tilstanden kalt dyp venøs trombose (TVP). Nivået på komprimering som tilbys av disse strømper kan variere. Generelt er antiemboli-strømper laget for personer med nedsatt mobilitet. I likhet med utdannede kompresjonstrømper krever disse sokkene et resept for kjøp;.

Fordeler med å bruke kompresjonstrømper under flyturen

Når du er på en lang flytur (5 timer eller mer), er du sannsynlig at du ikke vil bevege deg for mye i løpet av den tiden. Når du har kramper i en liten plass og ikke beveger seg, bremser sirkulasjonen mellom hjertet og den nedre delen av beina ned.

Kalvemuskulaturen er hva blodet sender den nedre halvdelen av kroppen til hjertet gjennom sirkulasjonssystemet. Når disse musklene ikke er innsnevret, forekommer sirkulasjonen ikke effektivt. Hevelse, prikking og ubehag kan forekomme. Redusert sirkulasjon kan også øke risikoen for lungeembolias og blodpropper.

Hvis du ikke har en oppskrift på kompresjonstrømper, anbefales ikke-medisinske støttesokker generelt kompresjonstrømper for reise. Disse typer kompresjonstrømper kan enkelt kjøpes online eller apotek. Du kan velge et komprimeringsnivå basert på hva som gjør at du føler deg mer rolig.

For å kjøpe et par ikke-medisinske kompresjonssokker på nettet, klikk på denne linken.

Når du har på seg dem

Å ha på seg kompresjonstrømper for fly, kan du øve deg på noen ganger før flyet. Sett dem på føttene, spesielt i de smale grensene til et fly, kan ta litt tid på å bli vant til. Den beste tiden å bære dem kan være umiddelbart før du går ombord, mens du venter på porten.

Hvor lenge du bærer dem

Du kan bruke kompresjonstrømper i lange perioder, slik at du også kan sette dem hjemme før du starter reisen til flyplassen. Men etter noen timer med kontinuerlig bruk kan det virke ubehag og mulige bivirkninger. Se følgende seksjon for mulige bivirkninger.

Hvordan unngå dannelsen av blodpropper under flyet

Kompresjonstrømper er ikke det eneste alternativet for å unngå dannelsen av blodpropper under reisen. Andre forslag inkluderer:

 • Bruk store og pustende klær som favoriserer en sunn sirkulasjon.
 • Maksimere plassen for beina i fly fyller alle dine personlige effekter i de forhøyede rommene.
 • Drikk mye vann før og under flyet.
 • Unngå mat med høyt natrium og salte mens du er på flyplassen og i flyturen.
 • Hvis du er tillatt, hevet og går i hele lengden på flyet hver time om på lange flyreiser.

Potensielle bivirkninger for å ha på seg kompresjonstrømper under flyturen

Kompresjonstrømper har noen bivirkninger. Selv om du er vant til å ha på seg strømper hjemme, kan den tørre luften, de trange forholdene og den uforutsigbare naturen av flyreiser, gjøre bivirkningene mer sannsynlig.

De mulige bivirkningene for å ha på seg kompresjonstrømper under flyturen inkluderer:
klø

 • Sirkulasjonstap
 • Brennende eller irritasjon
 • blåmerker og ødelagt hud

Husk at når kompresjons sokker er korrekt slitt, er bivirkninger usannsynlig å forekomme. L’Feil og overdreven bruk av kompresjonstrømper kan øke Sjansene for irriterende symptomer.

Hvem skal og burde ikke ha på seg kompresjons sokker

Legen din kan anbefale kompresjonssokker for reise hvis du har:

 • Kronisk venøs insuffisiens
 • En historie om blodpropper
 • Nylig led han kirurgi for åreknuter
 • En medisinsk tilstand som gjør deg mer utsatt for TVP, som kreft

Selv om du ikke har noen forhold nevnt ovenfor, kan kompresjonstrømper gjøre flyet mer behagelig hvis du pleier å prøve hevelse og sirkulasjonstap under flyreiser.

Hvem skal ha på seg kompresjonstrømper

Hvis du har huden lett dented eller et kompromittert kutant lag som riper eller riper lett, er det ikke tilrådelig å ha på seg kompresjonstrømper. De kan forårsake hudskade og gnidning eller plager forårsaket av kompressive sokker, kan til og med føre til en infeksjon på 8217 hvis de ikke er tilstrekkelig behandlet.

Hvis du ikke er sikker på at kompresjonstrømper er et godt valg for deg, snakk med en lege før du bruker dem under en lang reise.

Kompresjonstrømper er nyttige for lange bilturer?

Kompresjonstrømper kan også være nyttige når bilen reiser. Lange bilturer kan begrense bena, undertrykke sirkulasjon og forårsake de samme symptomene på blodakkumulering og hevelse av en lang flytur.

Dette gjelder spesielt hvis du er passasjeren til A’bilen, siden i det minste gjør driften stimulerer bevegelsen av kalvene. Hvis du ofte reiser i bilen, anser du ideen om å pakke ut av kompresjonstrømper for din neste landstur.

Når skal du se en lege

Hvis du mistenker at du har blodpropper eller TVP, bør du snakke med en lege, uavhengig av om du har en flott tur som kommer eller ikke.

Tegn og symptomer som øyeblikkelig medisinsk behandling bør kreve:

 • Hevelse i et ben eller begge bena
 • Vedvarende benkramper Du kan ikke frigjøre deg
 • Synlige årer i bena som er røde eller hovne til berøring
 • Plutselig rødhet eller misfarging av huden på beinet

Ikke ignorere eller forsøke å behandle TVP-symptomer uavhengig. Tilstanden kan være farlig for livet hvis ikke adressert av en lege.

Main takeaways

Kompresjonstrømper er en enkel behandling som kan gjøre lange flyreiser og bilturer mer komfortable. Hvis du har en historie med blodpropper eller venøs insuffisiens, kan kompresjonstrømper fremme sunn sirkulasjon og lindre roen din under flyet.

Hvis du allerede har på deg ikke-nedbrytede gradkompresjonstrømper, kan du vurdere å oppdatere til et par resept gjennom legen din.

Ikke ignorere eller forsøke å kurere TVP-symptomer selv. Tilstanden kan være farlig for livet og bør alltid adresseres av en lege.