Komplikasjoner under graviditet og fødsel

Beskrivelse

De fleste graviditeter skjer uten komplikasjoner. Noen gravide vil imidlertid oppleve komplikasjoner som kan innebære deres helse, helsen til barnets eller begge deler. Noen ganger, sykdommer eller forhold som moren hadde før han ble gravid, kan føre til komplikasjoner under graviditeten. Noen komplikasjoner oppstår under fødselen.

Selv med komplikasjoner, tidlig diagnose og # 8217; prenatal assistanse kan redusere ytterligere risiko for deg og ditt barn.

Noen av de vanligste komplikasjonene av graviditet inkluderer:

Hvem er i fare for komplikasjoner?

Hvis du allerede har en tilstand eller kronisk sykdom, snakk med legen din hvordan du kan minimere komplikasjoner før du blir gravid. Hvis du allerede er gravid, må legen din måtte overvåke graviditeten din.

Noen eksempler på vanlige sykdommer og forhold som kan forårsake komplikasjoner under graviditeten inkluderer:

Andre faktorer som kan øke risikoen for komplikasjoner inkluderer:

Hva er de vanligste komplikasjonene av graviditet og arbeidskraft?

Noen ganger er det vanskelig å skille de normale symptomene på graviditet og symptomer på komplikasjoner. Selv om mange problemer er milde og ikke fremgang, bør du alltid kontakte legen din hvis du er i tvil om graviditeten. De fleste av komplikasjonene av graviditet kan styres med rettidig behandling.

Dette er de vanligste komplikasjonene som kvinner opplever under graviditeten:

Høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk oppstår når arteriene som bærer blod fra hjertet til organene og til placenta smale. L’Hypertensjon er forbundet med større risiko for mange andre komplikasjoner, som for eksempel preeklampsi. Det gir deg større risiko for å ha et barn godt før utløpsdatoen. Dette kalles premende fødsel. Øker også risikoen for å ha et lite barn. Det er viktig å kontrollere blodtrykket med narkotika under graviditet.

Svangerskapsdiabetes

Gestasjonsdiabetes oppstår når kroppen din ikke klarer å behandle sukker effektivt. Dette fører til det høyeste blodsukkernivået av normalt. Noen kvinner må endre matprogrammene for å bidra til å kontrollere blodsukkernivået. Andre kan trenge å ta insulin for å holde blodsukkernivået under kontroll. Gestasjonsdiabetes løser vanligvis etter graviditet.

preeklampsi

Preeklampsia kalles også TOXMIA. Det manifesterer seg selv etter de første 20 ukene med graviditet og forårsaker hypertensjon og mulige problemer med nyrer. Den anbefalte behandlingen for preeklampsi er barnets fødsel og moderkaken for å hindre utviklingen av sykdommen. Legen vil diskutere risikoen og fordelene knyttet til leveringstider. Legen kan indusere arbeidskraft hvis du er gravid fra 37 til 40 uker.

Hvis det er for tidlig å føde, må legen din overvåke deg nøye og barnet ditt. De kan foreskrive medisiner for å senke blodtrykket og hjelpe barnet moden hvis du ikke er fullført. Du kan bli innlagt på sykehus for overvåking og assistanse.

Preterm fødsel

Pretmerm Arbeid oppstår når du kommer inn i Travaglio før den 37. uken av graviditeten. Dette skjer før barnets organer, som lungene og hjernen, er ferdig med å utvikle seg. Noen stoffer kan stoppe travaglio. Legene anbefaler vanligvis å hvile til sengs for å hindre at barnet batcher for tidlig.

Spontanabort

En spontan abort er tapet av graviditet i løpet av de første 20 ukene. I følge American Gravident Association (APA), Inntil 20 prosent av graviditetene mellom friske kvinner vil ende med en spontan abort. Noen ganger skjer dette før en kvinne er klar over graviditeten. I de fleste tilfeller, L’spontan abort er ikke forebygges.

En graviditet av graviditet etter den tyvende uken av graviditeten kalles natimortality. Mange ganger er årsaken til dette ikke kjent. Problemene som har blitt funnet å forårsake dødfødte, inkluderer:

 • Problemer med placenta
 • Kroniske helseproblemer i moren
 • infeksjoner

Anemi

Anemi betyr at du har en rekke røde blodlegemer enn normalt i kroppen din. Hvis du har L’anemi, kan du føle deg mer sliten og svak enn vanlig, og du kan ha blek hud. L’Anemi har mange årsaker, og legen må behandle den underliggende årsaken til anemi. L’Inntak av jern og folsyre integratorer under graviditet kan hjelpe som de fleste tilfeller av anemi oppstår på grunn av mangel.

infeksjoner

En rekke bakterielle, virale og parasittiske infeksjoner kan komplisere en graviditet. Infeksjoner kan være skadelig for både mor og barn, så det er viktig å umiddelbart prøve behandling. Noen eksempler er:

 • A’urinveisinfeksjon
 • bakteriell vaginose
 • cytomegalovirus
 • Gruppe B Streptococcus
 • Virus Dell’hepatitt B, som kan spre seg til barnet under fødselen
 • innflytelse
 • Toxoplasmose, som er en infeksjon på 8217; forårsaket av en parasitt tilstede i avføring av katt, jord og rå kjøtt
 • en’gjærinfeksjon
 • Virus Zika

Du kan forhindre at noen infeksjoner ofte vasker hendene dine. Du kan hindre andre som viruset Dell’hepatitt B og L’influensa, med vaksinasjon.

Arbeidskomplikasjoner

Komplikasjoner kan også forekomme under arbeidskraft og fødsel. Hvis det er et problem under arbeidskraft, kan legen måtte endre måten den fortsetter med fødsel på.

Podalica Posisjon

Et barn anses i en podal stilling når føttene er plassert for å bli gitt til deg før hodet. I følge Apah, Dette skjer i ca 4% av fødselsfødselene.

De fleste barn født i denne stillingen er sunn. Legen vil gi råd mot en vaginal fødsel hvis barnet viser tegn på lidelse eller er for stor til å gå trygt gjennom fødselskanalen. Hvis legen din oppdager at barnet ditt er i en Podalica-posisjon noen uker før fødsel, kan det prøve å endre barnets posisjon. Hvis barnet fortsatt er i en podal stilling når arbeidet begynner, anbefaler de fleste leger en keisersnitt.

Tidligere placenta

Placenta Previa betyr at placenta dekker livmorhalsen. Legene utfører vanligvis en keisersnitt hvis dette er tilfelle.

Lav vekt ved fødselen

Lav fødselsvekt oppstår vanligvis på grunn av dårlig ernæring eller # 8217; bruk av sigaretter, alkohol eller rusmidler under graviditet. Barn født med lav fødselsvekt har større risiko for:

 • Åndedrettsinfeksjoner
 • Lærings vansker
 • hjertinfeksjoner
 • blindhet

Barnet må kanskje være på sykehuset i noen måneder etter fødselen.

Når skal du ringe legen din

Hvis du er gravid, ikke nøl med å ringe legen din hvis det er tegn på et problem. Ring legen din nå hvis ett av følgende oppstår:

Du bør også ringe legen din hvis du tror at barnet ditt plutselig beveger seg sjeldnere enn vanlig i tredje kvartal.

Hvordan kan du forhindre komplikasjoner?

Ikke alle komplikasjoner er forebyggbare. Følgende trinn kan bidra til å fremme en sunn graviditet og hindre deg i å ha en høyrisiko graviditet: