Komplikasjoner og risiko for Vera Policymia

Beskrivelse

Vera Politima (PV) er en kronisk og progressiv form for blodkreft. Tidlig diagnose kan bidra til å redusere risikoen for potensielt dødelige komplikasjoner, for eksempel blodpropper og blødningsproblemer.

Diagnose av PV

Oppdagelsen av JAK2-genetisk mutasjon, Jak2 V617F, hjalp legene med å diagnostisere folk med PV. Av 95 prosent Av de som har PV, har også denne genetiske mutasjonen.

Jak2 mutasjon induserer røde blodlegemer for å reprodusere ukontrollert. Dette betyr at blodet ditt er inspirert. Det fortykkede blodet begrenser strømmen til organene dine og stoffene dine. Dette kan frata oksygenens kropp. Det kan også forårsake blodpropper.

Blodprøver kan vise om blodcellene dine er unormale eller hvis emokromnivåene er for høye. Også antall hvite blodlegemer og blodplater kan påvirkes av PV. Det er imidlertid antall røde blodlegemer som bestemmer diagnosen. A’hemoglobin større enn 16.0 g / dl hos kvinner eller større enn 16.5 g / dl hos menn eller hematokrit på mer enn 48% hos kvinner eller større enn 49% hos menn PV kan indikere.

L’Symptomopplevelse kan være en grunn til å gjøre en avtale og ta en blodprøve. Disse Symptomene kan omfatte:

 • hodepine
 • svimmelhet
 • Visjonendringer
 • kløende av hele kroppen
 • Vekttap
 • utmattelse
 • Overdreven svette

Hvis legen din tror du har PV, vil du lede deg til en hematolog. Denne blodspesialisten vil hjelpe deg med å bestemme din behandlingsplan. Dette består vanligvis av en periodisk phlebotomy (blodsamling), sammen med en daglig aspirin og andre stoffer.

Komplikasjoner

PV setter deg i fare for en rekke komplikasjoner. Disse kan inkludere:

Trombose

Trombose er en av de mest alvorlige bekymringene i PV. Det er blodkoagulasjon i arterier eller årer. Alvorlighetsgraden av en blodpropp avhenger av hvor kluten ble dannet. En blodpropp i deg:

 • Hjernen kan forårsake et slag
 • Hjertet ville forårsake hjerteinfarkt eller en koronar episode
 • Lungene ville føre til en Pulmonal embolisme på 8217
 • dype årer ville være en dyp venøs trombose (TVP)

Svelget milt og lever

Din milt ligger øverst til venstre på # 8217; Abdomen. En av hans oppgaver er filtrering av blodceller som forbrukes av kroppen. Følelsen hovent eller lett full er to symptomer på PV utløst av en svelget milt.

Milden er ukjent når du prøver å filtrere det overdrevne antall blodceller opprettet av benmarget. Hvis milten ikke kommer tilbake til sin normale størrelse med standard PV-behandlinger, kan det være nødvendig å fjerne det.

Leveren din ligger øverst til høyre på # 8217; Abdomen. Som milten, kan det også forstørre i PV. Dette kan skyldes en endring i blodet til leveren eller ekstra arbeid som leveren må spille i PV. En forstørret lever kan forårsake abdominal smerte eller akkumulering av ekstra væske i mageregionen.

Høye nivåer av røde blodlegemer

L’økning i røde blodlegemer kan forårsake felles hevelse, problemer med konsentrasjon, hodepine, visjonsproblemer og nummenhet og prikking i hender og føtter. Din hematolog vil foreslå måter å behandle disse symptomene på.

Periodiske blodtransfusjoner kan bidra til å holde røde blodlegemer på et akseptabelt nivå. Når dette alternativet ikke virker eller narkotika, hjelper ikke legen til å anbefale en stamcelletransplantasjon for å håndtere sykdommen.

myelofibrose

Myelofibrose, også kalt & # 8220; utmattet fase & # 8221; av PV, det påvirker ca 15% av de som har blitt diagnostisert med PV. Dette skjer når benmarget ikke produserer mer sunne celler eller fungerer som de skal. I stedet er beinmarken erstattet med arrvev. Myelofibrose angår ikke bare antall røde blodlegemer, men også de hvite blodlegemer og blodplater.

Leukemi

Langsiktig PV kan føre til akutt leukemi eller blod og benmargskreft. Denne komplikasjonen er mindre vanlig enn myelofibrose, men risikoen øker med tiden. Lengre en person har PV, jo større er risikoen for å utvikle leukemi.

Komplikasjoner av behandlinger

Behandling med PV kan også forårsake komplikasjoner og bivirkninger.

Du kan begynne å føle deg trøtt eller sliten etter en phlebotomy, spesielt hvis du ofte gjør denne prosedyren. Dine årer kan også bli skadet av repetisjonen av denne prosedyren.

I noen tilfeller kan et lav-assay aspirin-regime føre til blødning.

L’Hydroxyurea, som er en form for kjemoterapi, kan for mye redusere antall røde og hvite blodlegemer og blodplater. Hydroksyurea er en off-label-behandling for fotovoltaics. Dette betyr at stoffet ikke er godkjent for behandling av PV, men har vist seg å være nyttig hos mange mennesker. De vanlige bivirkningene av hydroksyurea-behandling i PV kan inkludere magesmerter, bein smerte og svimmelhet.

Ruxolitinib (Jakafi), L’Enkelt behandling godkjent av FDA for myelofibrose og PV, kan også undertrykke totalt blod teller for mye. Andre bivirkninger kan inkludere svimmelhet, hodepine, tretthet, muskelspasmer, magesmerter, respiratoriske vanskeligheter og klø.

Hvis du finner betydelige bivirkninger fra noen av dine behandlinger eller narkotika, snakk med ditt medisinske team. Du og din hematolog kan finne behandlingsalternativer som fungerer best for deg.