Komplikasjoner i graviditet: Atonia Uterine | Healthline

Så’er livets aton?

L’Atonia Dell’Uterine kalles også Atonia, er en alvorlig tilstand som kan oppstå etter fødsel. Oppstår når livmor ikke kontrakt etter fødselen og kan føre til en potensielt farlig tilstand for livet kjent som postpartum blødning.

Etter fødsel, muskler i’livmoren stiver, eller kontrakt, for å frigjøre moderkaken. Sammentringene bidrar også til å komprimere blodkarene som var festet til moderkaken. Komprimering bidrar til å forhindre blødning. Hvis livmorens muskler ikke kontrakt sterk nok, kan blodårene fritt blødere. Denne døren til overdreven blødning eller blødning.

Hvis du har den atoniske Atony; uterus, trenger du umiddelbar behandling for å stoppe blødningen og erstatte tapt blod. L’postpartum blødning kan være veldig alvorlig. Imidlertid kan tidlig diagnose og behandling føre til en fullstendig gjenoppretting.

Hva er symptomene på’Atonia Dell & # 8217;?

Hoved symptomet på’Atonia Dell’livmor er en livmor som forblir avslappet og uten spenning etter fødsel. L’Atonia Dell’livmor er en av de vanligste årsakene til postpartum blødning. A’postpartum blødning er definert som et tap på over 500 milliliter blod etter morkanta fødsel.

Symptomene på [8217 blødning inkluderer:

Hva forårsaker atonen til’livmor?

Det er flere faktorer som kan hindre musklene fra Dell’utero til kontrakt etter arbeidskraft. Disse inkluderer:

Du kan være i stor risiko for Atonia Dell’uterus hvis:

L’Atonia Uterine kan også forekomme hos kvinner som ikke har risikofaktorer.

Diagnose av Atonia Dell’livmor

L’Atonia Dell’livmor er vanligvis diagnostisert når livmor er myk og avslappet og C’er en overdreven blødning etter fødsel. Legen kan estimere blodtap som teller antall mettede swabs eller veier svamper som brukes til å absorbere blod.

Legen vil også utføre en fysisk undersøkelse og utelukke andre årsaker til blødning. Dette inkluderer sørg for at det ikke er tårer i livmorhalsen eller i skjeden, og at ingen placenta stykke fortsatt er i # 8217; livmor.

Legen kan også teste eller overvåke følgende:

Atoniske komplikasjoner av & # 8217;

L’Atonia Dell’livmor forårsaker opptil 90% av postpartum blødningssaker, andre Blodtransfusjon i klinisk praksis. L’Blødning oppstår vanligvis etter utgivelsen av moderkaken.

Andre komplikasjoner av # 8217; Atonia Uterine inkluderer:

  • Ortostatisk hypotensjon, som er svimmelhet eller svimmelhet på grunn av lavt blodtrykk
  • anemi
  • utmattelse
  • En økning i risikoen for postpartum blødning i en etterfølgende graviditet

L’Anemi og tretthet etter fødselen øker også mulighetene som en mor lider av postpartum depresjon.

En alvorlig komplikasjon av # 8217; Atonia i livmoren er det hemorragiske sjokket. Denne tilstanden kan også være farlig for livet.

Behandling for Atonia Dell’livmor

Behandling tar sikte på å stoppe blødning og erstatte tapt blod. Til moren kan gis væsker, blod og blodprodukter ev så snart som mulig.

Behandling for Attonia Dell’uterus inkluderer:

I de mest alvorlige tilfellene inkluderer behandling:

Hva er perspektivet for folk med Atonia Dell & # 8217;?

L’Postpartum blødning er en av hovedårsakene til døden etter fødselen i land som har begrensede helsemessige fasiliteter og mangel på kvalifisert helsepersonell. Døden for postpartum blødning er mye mindre vanlig i USA. Forekommer i det Mindre 1 hundre saker.

Risikoen for at en kvinne skal dø på grunn av denne tilstanden øker når det er forsinkelser i sykehustransport, for å gjøre diagnose og motta anbefalt behandling. Komplikasjoner er sjeldne hvis tilstrekkelig behandling administreres.

Hindre den atoniske Atonia; livmor

L’Atonia Dell’livmor kan ikke alltid forebygges. Det er viktig at legen vet hvordan man skal håndtere denne tilstanden i alle faser av arbeidskraft. Hvis du har høy risiko for Atonia Dell’livmor, bør du levere barnet ditt til et sykehus eller i et senter som har alt tilstrekkelig utstyr for å håndtere blodtap. En intravenøs linje (IV) skal være klar og stoffet skal være til stede. Sykepleie og anestesi-ansatte bør alltid være tilgjengelig. Det kan også være viktig å informere blodbanen av det potensielle behovet for blod.

Legen skal kontinuerlig overvåke dine vitale tegn og mengden blødning som oppstår etter fødselen for å oppdage blødning. L’Oxytocin administreres umiddelbart etter fødselen kan hjelpe livmoren til å kontrakt. Livmor massasje umiddelbart etter at placenta fødsel kan også redusere risikoen for atonia dell’livmor og er nå en vanlig praksis.

L’Inntak av prenatale vitaminer, inkludert jerntilskudd, kan også bidra til å forhindre anemi og andre komplikasjoner av livmor og # 8217; blødning etter fødsel.