Komplikasjoner av ulcerøs kolitt: blødning, kolon hovent og mo

Ulcerøs kolitt (UC) er en type intestinal inflammatorisk sykdom (IBD). Skjer når immunsystemet angriper mat, bakterier og andre stoffer i # 8217; tarmkrassus (kolon). Dette angrepet forårsaker betennelse som permanent kan skade belegget av tykktarmen.

UC symptomer perioder kalles exacerbations. Perioder uten symptomer kalles tilbakemeldinger. Personer med CU veksler mellom re-oppkjøp og remisjoner.

L’Druginntaket kan bidra til å kontrollere immunresponsen og redusere kolonbetennelsen før det forårsaker skade og komplikasjoner. Noen mennesker kan trenge kirurgi for å fjerne skadede deler av tykktarmen.

Fortsett å lese for å møte seks langsiktige komplikasjoner av den ukontrollerte Cu.

Alvorlig blødning

Kolonskade kan forårsake blødning. Du kan merke blod i intestinale bevegelser. De blodige avføres er det viktigste symptomet på cu.

Blødning kan være ganske alvorlig for å forårsake anemi, en dråpe røde blodlegemer som bærer oksygen i hele kroppen. Forårsaker symptomer som tretthet og kortpustethet.

Swollen Colon (giftig Megacolon)

Giftig Megacolon er en sjelden, men farlig komplikasjon av UC. Det skjer når gassen forblir fanget i tykktarmen og gjør det tilflås.

Tykktarmen kan forstørre så mye å åpne og frigjøre bakterier i blodet. Bakterier kan forårsake en «8217; død blodinfeksjon kalt septikemi.

Symptomene på giftig Megacolon inkluderer:

  • Mage smerte og hevelse
  • feber
  • rask hjertehastighet

Legene behandler giftig Megacolon med rusmidler for å redusere hevelse og forebygge infeksjonen. Hvis behandlingene ikke virker, kan kirurgi må fjerne en del eller hele tykktarmen.

Et hull i # 8217; tarmene

L’betennelse og sår kan svekke veggen av tykktarmen som et hull utvikler seg til slutt. Dette kalles perforert kolon.

Et perforert kolon oppstår vanligvis på grunn av giftig megacolon. Er en medisinsk nødsituasjon & # 8217.

Bakteriene som bor i tarmen din, kan rømme gjennom hullet i # 8217; Abdomen. Disse bakteriene kan forårsake en alvorlig infeksjon kalt peritonitt. Hvis dette skjer, trenger du kirurgi for å lukke hullet.

Økt risiko for kolon-rectic kreft

L’konstant betennelse i # 8217; tarmen kan til slutt lage kreftceller. Folk med UC handler om Dobbel sannsynligheter å trekke inn kolon-rektumkreft som folk uten sykdommen.

Samlet sett er risikoen lav og de fleste med Cu vil aldri ha kolon-rektum kreft. Men din sjanse for å få tak i kreft øker etter at du hadde sykdommen for 10 xnumx år.

Det er mer sannsynlig å bidra med kolon-rectic cancer hvis du har:

  • Alvorlig kolonbetennelse
  • En familiehistorie av kolon-rektum kreft

Det er viktig at folket som har CU i mer enn åtte år, blir utsatt for en screening hvert eller to år med en koloskopi. Denne testen bruker et langt fleksibelt rør for å finne og fjerne unormalt stoff i # 8217; lavere tarm.

Bent tap (osteoporose)

UC øker risikoen for osteoporose, sykdom svekkelse av beinet. Så langt som 60 prosent Folk med denne sykdommen har mer subtile bein enn normalt.

En alvorlig kolonbetennelse eller fjerning av en del av tykktarmen med kirurgi kan gjøre det vanskeligere for kroppen din absorbere kalsium og vitamin D. Du trenger disse næringsstoffene for å holde beinene sterke. L’Betennelse kan også avbryte prosessen kroppen din bruker til å rekonstruere det nye beinet.

L’ansettelse av kortikosteroider kan også bidra til osteoporose. Disse stoffene reduserer kolonbetennelsen, men svekker også beinene.

Å ha svak bein øker risikoen for brudd. Spis en diett rik på kalsium og vitamin D kan bidra til å beskytte beinene. Også øvelser med vekter hvordan å klatre trappene og dansen forsterker beinene.

Hvis en bein tetthetstest viser at du har svekket bein, kan legen foreskrive bifosfonater eller andre stoffer for å beskytte dem. Det kan også trenge å redusere bruken av steroider.

Colangite Primitive Sclerosant (PSC)

Den primære sclerosing Colangitis (PSC) er en BELEMATION og arr i gallekanaler. Disse rørene bærer fordøyelsesfluidet gallen fra leveren til leveren ALL’tynntarmen. PSC er vanlig hos personer med CU.

Arr kan begrense galle leger. Krympingen forårsaker gallekoblingen i leveren. Over tid kan leveren bli arret og skadet nok til å be om en transplantasjon.

L & # 8217;

UC-symptomer går og kommer, men sykdommen er kronisk. For å redusere risikoen for komplikasjoner, følg behandlingen som er foreskrevet av legen. Snakk også med legen din om livsstilsendringer for å hjelpe deg med å administrere din tilstand.