Komplikasjoner av kirurgi Dell & # 039; IPB: Hva er risikoen?

Fordi du kanskje trenger kirurgi

Prostata er normalt en kjertel av en valnøtt som ligger under blæren og omgir urinrøret, et rør som bærer kroppen fra kroppen fra blæren. Den prostatiske kjertelen til en mann begynner å hypertotrofi (giggars) rundt 40 år.

En dårlig prostata, også kjent som godartet prostatahyperplasi (IPB), kan begynne å forstyrre strømmen av urinen fra blæren. Tilstanden er mer vanlig hos eldre menn. Veksten av prostata forbundet med IPB er ikke forårsaket av kreft.

Selv om det er sant at IPB er vanlig, er det en tilstand som kan behandles. Du bør vurdere de mulige komplikasjonene når du velger fra alternativene dine.

Dine valg for kirurgi Dell’IPB

Kirurgi, inkludert både minimalt invasive prosedyrer og mer tradisjonelle kirurgiske behandlinger, produserer generelt en høy suksessrate. Imidlertid er kirurgi ikke en typisk førstegangsbehandling for IPB. Kirurgi er vanligvis reservert for menn som har moderat til alvorlige IPB-symptomer og menn hvis symptomer ikke har forbedret med narkotika.

Selv om det er ganske vanlig og trygt, presenterer hver av de vanlige kirurgiske inngrepene for behandling av IPB potensielle bivirkninger og komplikasjoner. De fleste av disse bivirkningene er sjeldne. Det er imidlertid viktig å kjenne alle de potensielle resultatene før du tar en beslutning om behandling. Det er også viktig å være oppmerksom på utvinningsforventningene for operasjonen i’IPB.

Her er de vanligste IPB-kirurgiske inngrepene og de mulige risikoen for hver.

Transurterale prostata reseksjon (Turp)

Under en Turp-prosedyre vil kirurgen sette inn en opplyst søker i # 8217; urinrøret og fjerne stoffet fra alt unntatt den ytre delen av prostata. Symptomene forsvinner vanligvis veldig raskt etter en Turp-prosedyre fordi operasjonen er veldig effektiv for behandling av IPB.

Et kateter må kanskje hjelpe deg med å tømme blæren i flere dager etter prosedyren. Du må også gjenopprette på sykehuset eller hjemme i maksimalt tre dager, og aktivitetene dine kan være begrenset til to måneder. Din fysiske aktivitet vil også være begrenset i flere uker til du er helbredet.

Mulige komplikasjoner

Bivirkningene av denne operasjonen kan omfatte:

 • blødning under operasjonen, som krever en transfusjon
 • Feilaktig væskeabsorpsjon
 • Salini ubalanser forårsaket av væskeabsorpsjonsproblemer
 • Impotens (erektil dysfunksjon)
 • inkontinens
 • Uretral stenose (krympende) som fører til en & # 8220; delt flow & # 8221; urin
 • Post-Turp syndrom

Post-Turp syndrom er en sjelden, men alvorlig tilstand som oppstår når den absorberes for væske under Turp-prosedyrene. De første symptomene inkluderer svimmelhet, hodepine og langsom hjerterytme. Symptomene kan utvikle seg for å inkludere kortpustethet, kramper og koma.

TRANSURTERALE PROSTATE ENGRAVING (TUIP)

Under en TUIP-prosedyre, vil en kirurg utføre flere små snitt i prostata i stedet for å fjerne deler av prostata. Dette gir prostata plass til å ekspandere uten å forstyrre strømmen av urin gjennom urinrøret.

Tuip brukes vanligvis til å behandle de mest små tilfeller av prostataforstørrelse. Det er mulig at prostata vil fortsette å vokse, og du trenger ytterligere behandlinger senere. Etter intervensjonen kan det være nødvendig å bære et kateter i maksimalt en uke for å tømme blæren.

En TUIP-prosedyre er mye mindre invasiv enn en Turp-prosedyre. Din gjenopprettingstid skal være mindre. Legen din vil trolig se deg hjemme etter prosedyren.

Mulige komplikasjoner

Bivirkningene av denne operasjonen inkluderer:

 • retrograd ejakulasjon, ikke en farlig tilstand som oppstår når sæden strømmer inn i blæren
 • blødning under operasjonen, som kan kreve en transfusjon
 • Kirurgisk infeksjon
 • inkontinens
 • maktesløshet

Åpen prostatektomi

Under denne intervensjonen utfører kirurgen et kutt fra # 8217; navle alle’pubic bein. Din kirurg fjerner deretter stoffet fra prostata.

Denne mest invasive kirurgiske prosedyren brukes vanligvis bare for menn hvis prostata er veldig stor. I motsetning til annen prostata kirurgi, eliminerer friluftsprostatektomi nesten behovet for ekstra prosedyrer fordi resultatene har svært vellykket.

Mulige komplikasjoner

De fleste invasive prosedyrer som friluftsprostatektomi har store risikoer for komplikasjoner. Dette skyldes anestesi og muligheten for infeksjon eller blødning som krever en transfusjon. Ytterligere komplikasjoner av åpen prostatektomi inkluderer:

 • maktesløshet
 • hyperaktiv blære
 • sårinfeksjon
 • Urin lekker når du føler behov for å urinere
 • Delvis eller total inkontinens
 • infertilitet

De fleste menn forblir på sykehuset fra fem til syv dager etter intervensjonen. Du vil nok bruke et urinkateter til å tømme blæren i omtrent en uke.

Hva kan du gjøre for å redusere risikoen for komplikasjoner

Hvis du trenger kirurgi for å behandle symptomene på # 8217; IPB, kan du vedta noen trinn for å redusere risikoen for komplikasjoner. Disse trinnene inkluderer:

Spis bedre og flytte mer: Et balansert kosthold og moderat fysisk trening kan hjelpe til med å gjenopprette. Start før prosedyren, og hvis du kan, fortsett etter prosedyren. Vil holde kroppen din aktiv og du kan begynne å miste vekt. Eventuell mengde vekttap kan bidra til å lindre symptomene på IPB og muligens forbedre utvinningen.

Følg instruksjonene: Hvis legen din fortalte deg ikke å heve eller flytte noe større enn en viss vekt, lytt til disse instruksjonene. Du kan komplisere din helbredelse som gjør for mye arbeid for tidlig.

Hold oppfølgingsavtaler: Gjenoppretting kan be om hyppige besøk med legen din i kort tid. Dette første gangs vinduet vil hjelpe deg og legen din overvåker din helbredelse og oppdager eventuelle skjulte komplikasjoner.

Når skal du ringe legen din

Hvis du tror at du har symptomene på en prostataforstørrelse, sørg for en avtale med legen din. Urinproblemer kan skyldes forskjellige forhold. Legen din vil hjelpe deg med å identifisere hva du sannsynligvis forårsaker din.

Også ubehandlede urinproblemer kan føre til alvorlige komplikasjoner. Hvis symptomene blir raskt, og du kan absolutt urinere, se etter en akutt medisinsk behandling.

Hvis du har større risiko for BPH, eller du er bekymret for risikoen for BPH, gjør du årlige kontroller med legen din for en prostataeksamen. Dette vil hjelpe deg og legen din som straks identifiserer noen problemer. Først finner du en voksende prostata, du kan starte behandlingene. En tidligere behandling kan også redusere behovet for mer invasive prosedyrer senere.