Komplikasjoner av graviditet: Vanlige årsaker til blødning | Healthline

Postpartum blødning

L’Postpartum blødning oppstår når en kvinne mister 500 ml eller mer blod etter fødsel. Det anslås det 18 prosent av fødselen innebærer en’postpartum blødning.

Å miste mye blod er ikke sjeldent etter fødsel. Imidlertid kan blodtapet påvirke evnen til å opprettholde blodtrykk hvis du mister mer enn 1000 ml blod. Hvis du mister mye mer blod enn dette, kan det forårsake sjokk eller til og med døden.

Mens de fleste kvinner som lider av postpartum blødning, gjør det umiddelbart etter fødselen av barna sine, kan det noen ganger skje senere. Vanligvis fortsetter livmoren å kontrakt etter at en kvinne leverer morkaken. Disse sammentringene bidrar til å stoppe blødningen. Hvis du ikke leverer placenta eller # 8217; livmoren ikke kontrakt, som er kjent som Atonia Uterine, kan oppstå A’blødning.

Hva er symptomene på’postpartum blødning?

Noen symptomer forbundet med postpartum blødning kan være synlig. Andre kan kreve blodprøver. Eksempler på symptomer inkluderer:

Legen vil umiddelbart starte behandlingen hvis du observerer disse symptomene.

Hva er årsakene til # 8217; blødning?

Legene vurderer & # 8220; fire T & # 8221; Ved å bestemme årsaken til A’postpartum blødning. Disse inkluderer:

Tone

Et atonisk livmor er ansvarlig 70 prosent av tilfeller av postpartum blødning. Legene prøver vanligvis å utelukke denne årsaken først. Legen vil evaluere tonen eller graden av spenning i livmoren din. Hvis livmoren din føles myk etter fødsel, er det sannsynligvis årsaken til livmoren Atonia.

Traume

I 20 prosent av tilfeller av postpartum blødning, l’blødning skyldes skade eller traumer alle’livmor. Dette kan inkludere et kutt eller en hematom, som er en samling av blod.

Vev

I et estimat 10 prosent Postpartum blødning, stoffet er årsaken. Dette betyr vanligvis at du holder et stykke placenta. Denne tilstanden kalles & # 8220; Accreta Placenta & # 8221; O & # 8220; invasiv placenta & # 8221;. I denne tilstanden er moderkaken for dyp eller angrepet på livmoren for å gå ut. Hvis du ikke leverer moderkaken innen en tid som er planlagt etter fødsel, er det sannsynlig at du trenger kirurgi for å fjerne den.

trombin

En blodkoagulasjonsforstyrrelse kan forårsake blødning. Trombina er et protein av blodkoagulasjon i kroppen. Forholdene som forårsaker en trombinmangel er sjeldne. Forekomme i det Mindre 1 hundre graviditeter.

Eksempler på trombinrelaterte forhold inkluderer von Willebrand sykdom, L’hemofili og lilla av idiopatisk trombocytopeni. Legen kan diagnostisere disse forstyrrelsene gjennom blodprøver, for eksempel:

  • En blodplateantall
  • et fibrinogennivå
  • En delvis tromboplastin tid
  • en protrombin tid

Hva er risikofaktorene for postpartumblødning?

Du kan oppleve A’postpartum blødning uten å ha risikofaktorer. Det er imidlertid noen risikofaktorer. Disse inkluderer å ha:

Hvis du har disse risikofaktorene, vil legen hele tiden evaluere fødsel og symptomer for å sikre din egen sikkerhet.

Hvordan diagnostiseres l’postpartum blødning?

Legen vil prøve før du estimerer blodet ditt under fødselen. Hvis du har en vaginal fødsel, vil de sette en spesiell samlingspose på slutten av arbeids- og leveringsbordet slik at de kan estimere tapet av blodet mer nøyaktig. Videre kan de veie pads eller svamper gjennomvåt til å estimere A’ytterligere blodtap.

Andre diagnostiske metoder inkluderer måling av vitale tegn, for eksempel:

Legen vil også samle et utvalg av blodet ditt for å bestemme hemoglobin og hematokritnivåer. Resultatene kan hjelpe dem med å evaluere blodtapet ditt.

Hva er komplikasjonene knyttet til postpartumblødningen?

Blodtap kan forårsake:

Det er lett å forvirre disse symptomene med det som skjer typisk i postpartumperioden.

Alvorlige blødende tilfeller kan forårsake svært alvorlige komplikasjoner. Disse kan inkludere myokardisk iskemi eller mangel på oksygen til hjertet og til og med døden.

Hva er behandlingene for postpartumblødningen?

Behandlinger for postpartumblødningen vil avhenge av årsaken:

Atonia Uterine

Hvis livmoren ATONY forårsaker blødning, kan legen begynne å massere livmoren. Dette kan forårsake sammentrekning og kompaktitet i livmoren, forstyrre blødningen.

Narkotika kan også hjelpe ditt livmor angrep. Et eksempel er L’oksytocin. Legen kan administrere medisinen gjennom en vene, plasser den i endetarmen eller injiser den i muskelen. Under en keisersnitt kan legen også injisere oksytocin i # 8217; livmor.

Invasiv placenta

Hvis det placentale stoffet forblir i # 8217; uterus, kan legen utføre en dilatasjon og en curetrage. Denne prosedyren innebærer bruk av et kjent verktøy som en curette for å fjerne stofffragmentene som forblir i # 8217; livmor;.

Traume

Legen kan reparere livmortraumaen ved å sette inn svamper eller en medisinsk ballong i # 8217; livmor og oppblåsing den. Dette utøver press på blødende arterier, og hjelper dem til å stoppe blødning. Legen kan også bruke poeng rundt bunnen av livmoren for å stoppe blødningen.

trombin

Etter å ha forstyrret blødning, kan behandlinger inkludere administrering av væsker og blodtransfusjoner. Dette forhindrer deg i å holde deg under sjokk. Sjokket oppstår når du mister for mange væsker og blod, noe som forårsaker arrestasjonen av organene dine.

I sjeldne tilfeller kan legen utføre en kirurgisk fjerning av livmoren eller A’hysterektomi.

Hva er risikoen for behandling for blødning?

Prosedyrene som brukes til å behandle blødning, er vanligvis ikke knyttet til langsiktige risikoer. Selv om du trenger suturer på # 8217; uterus, [8217; infertiliteten bør ikke forekomme. Men i det sjeldne tilfellet der du trenger en’hysterektomi, vil du ikke kunne ha et annet barn.

Hvis du trenger blodtransfusjon, kan du ha en allergisk transfusjonsreaksjon. Med dagens laboratorietestmetoder er dette sjeldent.

Hva er perspektivet?

Rask tenkning og L & # 8217, oppmerksomhet på symptomer kan bidra til å stoppe blødningen og sette på utvinningsveien. Hvis du allerede har hatt A’postpartum blødning eller du er bekymret for risikoen, snakk med gynekologen din.

Du bør kunne gjenopprette hvis du mottar rettidig behandling for blødning. Et litt lengre sykehusopphold kan være nødvendig for overvåking.

Hva er måtene å hindre postpartum blødning?

L’Prenatal assistanse under graviditet er viktig for å hindre postpartum blødning. Under graviditeten vil legen ta en komplett medisinsk historie, blodgruppen og vil vurdere noen risikofaktorer under graviditeten.

Hvis du har en sjelden blodgruppe, en hemorragisk sykdom eller en historie med postpartumblødning, kan legen sørge for at blodet av blodtypen din er tilgjengelig under fødsel. Legen bør også overvåke deg nøye etter fødsel for å sikre at spontane blødninger ikke forekommer.