Komplikasjoner av Graviditet: Uterin Inversion | Healthline

Beskrivelse

A’uterin inversjon er en sjelden komplikasjon av vaginal levering der livmoren er delvis eller helt slått på.

Selv om A’uterin inversjon ikke forekommer ofte når det oppstår C’Det er en høy risiko for døden på grunn av alvorlig blødning og støt. Imidlertid kan det behandles med rask diagnose, intravenøse væsker og blodtransfusjon.

Hva forårsaker en’uterin inversjon?

Den nøyaktige årsaken til livmorinversjonen er ikke godt forstått. Imidlertid er følgende risikofaktorer knyttet til det:

Trekk også navlestrengen for sterk for å fjerne moderkaken kan forårsake uterin inversjon. Navlestrengen må aldri trekkes sterkt. Placenta må styres nøye og delikatess.

I tilfelle av placenta som ikke er utgitt innen 30 minutter med fødsel, bør en tvungen manuell fjerning unngås. Ellers kan en & # 8217 forekomme; blødning og kunne utvikle en infeksjon på 8217;.

Hvordan diagnostisere A’uterin inversjon

En lege kan vanligvis diagnostisere en inverteringsinversjon på 8217;. Mulige symptomer inkluderer:

Moren kan også manifestere noen av følgende symptomer på sjokk:

Inversjonsgrader

L’uterin inversjon er definert av alvorlighetsgraden av inversjonen. Disse kategoriene inkluderer:

Slik bryr du deg om A’uterin inversjon?

Behandling må starte så snart den er anerkjent L’uterin inversjon. Legen kan være i stand til å skyve den øvre delen av livmoren i kaien gjennom det dilaterte livmorhalsen. Hvis moderkaken ikke har skilt, blir livmoren vanligvis reposisjonert først.

Det kan være nødvendig for den generelle anestesi, så som alothan-gass (fluotan) eller medisiner, så som magnesiumsulfat, nitroglyserin eller terbutalin.

Når jeg reposisjoneres livmoren, blir livmor (pitocin) og metylhips (metlin) administreres for å hjelpe livmor til å kontrakt og forhindre at den blir reversert igjen. En lege eller en sykepleier som masserer livmoren til den er helt kontraktet og blødningen og # 8217; blødninger stopper.

Intravenøse væsker vil bli administrert til moren og om nødvendig en blodtransfusjon. Antibiotika vil også bli administrert for å forhindre infeksjon. Hvis moderkaken ennå ikke er levert, må legen må fjerne den manuelt.

Det er også en nyere teknikk for å korrigere en inversjon på 8217; uterin inversjon ved hjelp av en ballonganordning og trykket av vann;. En ballong er plassert på livmorhulenes interiør og fylt med en saltoppløsning for å skyve livmoren på plass.

Prosedyren er enkel og klarte å plassere livmoren. Det er også effektivt å stoppe blodtap og forhindre livmor reversering;.

Hvis legen ikke klarer å manuelt omplassere livmoren, kan en & # 8217 være nødvendig;. Moren vil bli gitt anestesien og hans mage vil bli åpnet kirurgisk. L’utero vil da bli reposisjonert og # 8217; Abdomen lukket.

Hvis et stramt hodebånd av vevskontrakt i # 8217; livmor forhindrer reposisjonering, kan du øve en § 8217; gravering langs baksiden av livmoren. L’livmor kan derfor byttes ut og skjermet gravering.

Hvis kirurgi er nødvendig, vil fremtidige graviditeter kreve en keisersnitt. Hvis moderkaken ikke kan skilles fra # 8217; uterus, kan en & # 8217 være nødvendig; hysterektomi.

Outlook

A’uterin inversjon er en sjelden og alvorlig tilstand. Det kan føre til massive blødninger, sjokk og kan til og med være dødelig. Det er faktorer som setter noen kvinner i større risiko, men tilstanden kan skje med noen. I tilfeller der livmoren ikke kan settes på plass, kan kirurgi være nødvendig.

Tilstanden er generelt lett å diagnostisere og en og en § 8217; rask handling og behandling er avgjørende for å rette opp denne tilstanden og garantere morens helse og velvære. Hvis behandlet raskt, kan moren helt gjenopprette uten langvarig skade på hennes livmor.