Komplikasjoner av Crohns sykdom: Fistel og mer

Crohns sykdom (CD) er en intestinal inflammatorisk sykdom som kan påvirke hvilken som helst del av mage-tarmkanalen, men oftere slår L’# 8217 ende;.

Du vet ikke hva Crohn forårsaker. Blant de faktorene for å avgjøre sykdommen er det immunforsvaret ditt, dine gener og ditt miljø.

Folk med Crohn er mer utsatt for utviklingen av intestinale infeksjoner som kan føre til komplikasjoner.

Det er ingen kur mot Crohn, men remisjonen og styring av symptomer er mulig med effektiv behandling. Ikke behandle Crohn tillater sykdommen å utvikle seg, og dermed kan det være alvorlige komplikasjoner.

For å være effektiv, bør din Crohns behandling være konsistent. Ellers kan komplikasjoner oppstå. Så det er viktig å holde seg til et sunt kosthold og fortsette å ta medisiner selv når du føler deg bra.

Her er noen av komplikasjonene forbundet med ubehandlet Crohns sykdom:

1. Intestinal obstruksjon

En intestinal obstruksjon oppstår når tarminnholdet er delvis eller helt låst og ikke kan bevege seg. Det er flere måter som dette kan forekomme hos personer med Crohns sykdom:

 • L’betennelse kan tykke tarmveggene nok til å begrense eller til og med lukke tarmkanalen.
 • Stenose kan forårsake tarmobstruksjoner. En stenose, eller stenose, er en & # 8217, område av mage-tarmkanalen som er begrenset av arrvev forårsaket av gjentatte inflammasjonsangrep.
 • Voksninger, eller strimler av fibrøst vev som forårsaker binding av organer og vev kan blokkere tarmen.

2. fistel

De sår som fullstendig krysser fordøyelses rørveggen kan skape fistler, som er unormale forbindelser fra # 8217; tarmen til andre deler av kroppen.

Hvem vi er 1 i mennesker 3 Med Crohns sykdom vil du sannsynligvis utvikle en fistel.

En fistel i løpet av # 8217; underliv kunne indusere mat til bypass viktige tarmområder som er nødvendige for absorpsjon. Fistula kan også utvikles fra blæren, vagina eller hud, drenering av tarminnholdet i disse områdene.

Hvis ikke behandlet, kan en infisert fistel danne en potensielt dødelig abscess.

For å hindre en seriøs og # 8217; ferthistrents må behandles umiddelbart. Behandlingsalternativer inkluderer kirurgi, narkotika eller en kombinasjon av de to.

3. Intestinal blokkering

På grunn av’kronisk betennelse på grunn av Crohns sykdom, en del av # 8217; tarmene kan krympe. Dette kan føre til en tarmblokk som kan forhindre passasje av avføringene alle partene.

En tarmblokk kan forårsake sterke magesmerter og krever ofte sykehusinnleggelse for behandling.

De mindre alvorlige tilfellene løser ofte med intestinal hvile (flytende diett), men narkotika kan foreskrives for å hindre fremtidige gjentakelser.

De mest alvorlige tilfellene kan kreve kirurgi. En stenoplastisk kirurgisk inngrep utvider L’tarmen uten å fjerne noen del.

4. Anal fissures

På grunn av’kronisk betennelse i tarmkanalen og unormale tarmbevegelser, er analfissurene ikke sjeldne i de med Crohns sykdom. En analfissur er en liten rive i # 8217; # 8217; ano.

Blant symptomene på en analfissur er det smerte og blødninger under tarmbevegelser.

En analfissur kan nå det indre analfinerte, muskelen som holder lukket L’anus. I dette tilfellet kan sporet ikke være i stand til å helbrede.

Hvis en analfissur ikke helbreder innen ca 8 uker, kan det være nødvendig med narkotika eller kirurgiske inngrep.

5. Underernæring

Riktig ernæring er grunnleggende for god helse. Ditt fordøyelseskanal er et nøkkelsted for næringsopptaket. L’kronisk betennelse i tarmen kan forstyrre kroppens evne til å absorbere vitaminer og mineraler fra mat du spiser.

Selv den kroniske betennelsen forårsaket av Crohns sykdom kan undertrykke appetitten. Dette kan hindre deg i å innta næringsstoffene du trenger for å holde seg frisk.

Det er en rekke betydelige problemer forårsaket av underernæring, inkludert anemi på grunn av et jern eller vitamin B-12-mangel. Dette er vanlig hos mennesker med Crohns sykdom.

Andre problemer forårsaket av manglende levering av tilstrekkelige næringsstoffer inkluderer:

 • Redusert funksjon av immunsystemet
 • knappe helbredelse
 • Generalisert tretthet og smerte
 • Muskler og svake bein
 • Redusert koordinering
 • Nyresvikt
 • Psykologiske problemer som depresjon

6. Ulcers

Sårene, åpne sår som kan vises hvor som helst langs fordøyelseskanalen, kan forekomme hos personer med Crohns sykdom.

Disse sårene kan være smertefullt og farlig hvis de forårsaker interne blødninger. De kan også forårsake perforeringer eller hull i tarmkanalen. Dette kan tillate fordøyelsessystemet å komme inn i # 8217; Abdomen.

I dette tilfellet er det nødvendig for umiddelbar medisinsk hjelp.

7. osteoporose

Folk med Crohns sykdom har opp til 77% sannsynlighet å utvikle osteoporose, som er en lav bein tetthet. Risikoen for beinfrakturer er minst 40% høyere enn for mennesker i samme alder og sex uten Crohn.

Crohn-problemer som bidrar til svekkelsen av beinene inkluderer:

 • betennelse
 • Endret næringsopptak
 • fysisk ubehag som hindrer deg i å være aktiv

En del av Crohns behandlingsstrategi kan være å motvirke disse problemene ved å anta fotball- og vitamin D-kosttilskudd. Du bør også gjøre lastøvelser regelmessig.

Det er viktig at legen måler bein tetthet. Dette kan gjøres med en dobbelt-energi røntgen absorbimeter test (dexa) smertefri.

8. Tykktarmskreft

Hvis du har A’kronisk kolonbetennelse knyttet til Crohns sykdom, har du større risiko for kolonkreft. L’betennelse kan forårsake konstant erstatning av tarmbeleggceller, og øker muligheten for abnormiteter og kreft.

Følgende er noen av risikofaktorene i kolonkreft for personer med Crohns sykdom:

 • En historie med sykdommen fra 8 til 10 år
 • Alvorlig kolonbetennelse
 • En familiehistorie av kolonkreft
 • En diagnose av Crohn-kolitt, en tilstand som bare påvirker tykktarmen

Kolon kreft er veldig herdbar hvis den oppdages i sine første faser. Spør legen din hvor ofte du bør sende inn en koloskopi for å sjekke tilstedeværelsen av tykktarmskreft.

9. Leddgikt

Den langvarige inflammatoriske responsen til Crohns sykdom kan utløse en lignende reaksjon i leddene og senene, og bringe til leddgikt.

Den vanligste typen leddgikt for folk med Crohns sykdom er den perifere leddgikt. Dette forårsaker hevelse og smerte til de store leddene i armene og bena, som knær og albuer.

L’perifer leddgikt skader vanligvis ikke leddene permanent.

I de mest alvorlige tilfellene kan leddgikt forbundet med Crohn-sykdommen behandles med antiinflammatoriske og kortikosteroidmedisiner.

Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) er generelt ikke anbefalt fordi de kan irritere tarmbelegget, og øker betennelsen.

10. Munnsår

Så mange som 50 prosent av mennesker med Crohns sykdom utvikler små sår i munnen.

Den vanligste typen er mindre aftose sår, som synes å være trengende og kan ta ca 2 uker å helbrede. Mindre vanlig er store AFTOSE-sår, større sår som kan ta opptil 6 uker for å helbrede.

I de mest alvorlige tilfellene kan legen foreskrive topisk immunosuppressor og steroidmedisiner for å behandle munnsår.

11. Nyrestein

En av de vanligste nyrekomplikasjonene forbundet med Crohns sykdom er nyrestein. De er mer vanlige hos mennesker med denne sykdommen i, tynntarmen som hos mennesker uten det, fordi fett ikke absorberes normalt.

Når fettet binder seg til fotball, kan en type salt som kalles oksalat ende opp i nyrene, danne steiner der. Symptomene på en nyreberegning kan inneholde smerte, kvalme og oppkast og blod i urinen.

Den vanlige behandlingen for en nyreberegning er å drikke mer væske og følge et lavt benbelagt diett som inneholder mange juice og grønnsaker. Hvis en nyreberegning ikke passerer alene, kan det være nødvendig å fjerne det kirurgisk.

12. Andre problemer

Blant andre komplikasjoner forbundet med Crohns sykdom er det øye- og hudproblemer.

Smerte i øyet eller kløe

Hvem vi er 10% av menneskene Med en intestinal inflammatorisk sykdom som Crohns sykdom har øyeproblemer som smerte og kløe.

Uveittet, som er en smertefull betennelse i det mellomliggende lag av øyets vegg, er en av de vanligste okulære komplikasjonene. Din oftalmolog kan foreskrive hack som inneholder steroider for å redusere betennelse.

Den reduserte produksjonen av tårer på grunn av mangel på vitamin A kan forårsake tørre øyne som er pruriginøse eller brennende. Kunstige tårer kan bidra til å lindre disse symptomene. I de mest alvorlige tilfellene kan antibiotika foreskrives for å behandle infeksjonen.

Sår eller utslett

Hudproblemer er noen av de vanligste komplikasjonene i Crohns sykdom.

Hudetiketter kan vokse rundt hemorroider i # 8217; anus. Disse små klaffene dannes når huden er tykkere og hevelsen er redusert. L’Irritasjon kan oppstå hvis fecal saken stikker til disse hudetikettene, så god hygiene er viktig.

Opptil 15% av mennesker med Crohns sykdom kan ha sensitive røde fremspring (knotty erytem) på skinn, ankler eller armer.

Noen mennesker kan utvikle skade (Gangrenous rør) på disse samme områdene i kroppen. Lesjoner kan behandles med aktuelle salver eller antibiotika.

Et annet hudproblem forbundet med Crohns sykdom er søts syndrom, en sjelden tilstand som forårsaker feber og smertefulle skader på armer, ansikt og nakke. Det blir vanligvis behandlet med kortikosteroidmedisiner.

Crohns sykdom er dødelig?

Crohns sykdom har ikke en kur, men det er herdbart. Du kan gå til remisjon med en målrettet og konsistent behandling. Uten behandling, l’kronisk betennelse som eksisterer betyr at tilstanden utvikler seg og produserer komplikasjoner.

Folk med Crohns sykdom har samme forventet levetid for de som ikke har # 8217; de har, ifølge Crohn Foundation’S & Coolitt.

Imidlertid kan noen av komplikasjonene av Crohns sykdom, som tykktarmskreft, fistel og intestinale hindringer, være dødelig hvis ikke behandlet. Derfor er det viktig å konsultere legen din dersom symptomene på Crohns sykdom oppstår.

Når skal du se en lege

Du bør konsultere en lege hvis du finner et av disse symptomene:

 • Blodige tarmbevegelser
 • magesmerter
 • Diaré episoder som ikke er lettet av benk-top-stoffer
 • Uforklarlig feber eller vekttap

Hvis du er i tvil om behandling, snakk med legen din. Mer informasjon du har, du vil best være utstyrt for å gjøre de beste behandlingsvalgene.