Komplikasjoner av astma: Lang og kortsiktige effekter

Så’er astma?

Astma Det er en kronisk respiratorisk tilstand som forårsaker betennelse og begrenser luftveien. Det kan forårsake symptomer som:

 • Hissing pust, en lyd som ligner fløyten mens du puster
 • respiratoriske vanskeligheter
 • En følelse av spenning til brystet
 • hoste

Alvorlighetsgraden av symptomer varierer fra person til person. Noen ganger kan hissing pusten og hosten utløse et angrep D’astma, der symptomene forverres midlertidig. Det er ingen kur mot astma, men behandling kan hjelpe. Det er viktig å behandle tilstanden tidlig for å forhindre utvikling av helsekomplikasjoner.

Disse komplikasjonene kan være kortsiktige, som astmaangrep, eller langsiktig, som fedme eller depresjon. Fortsett å lese for å finne ut hvilke komplikasjoner du kan unngå med oppmerksomhet og forebyggende omsorg.

Når skal du kontakte legen din

Det er viktig å vite når du skal se en lege hvis du har astmaen. En inhalator for astma forbedrer vanligvis symptomene. Men han ser umiddelbart etter medisinsk hjelp hvis symptomene på astma ikke blir bedre etter bruk av en inhalator.

Kontakt beredskapsrommet hvis du har:

 • Ekstrem vanskeligheter å puste
 • Sterk brystsmerter
 • Vanskelighetsgrad å gå eller snakke
 • Bluish tint på huden

Fikse en avtale med en lege selv om du har symptomer på astma med liten eller ingen innsats. L’astma kan bli verre over tid. Snakk med legen din dersom symptomens frekvens øker og må bruke en inhalator oftere. Legen må kanskje endre behandlingen.

Komplikasjoner som kan forårsake livsstilsavbrudd

søvn

Noen mennesker med astma opplever de fleste symptomene i løpet av natten. Over tid kan dette føre til alvorlig søvnmangel. Den kroniske mangelen på søvn hindrer evnen til å fungere skikkelig på jobben og på skolen. Det kan være spesielt farlig hvis du trenger å kjøre eller bruke maskiner.

Fysisk aktivitet

L’astma kan hindre at noen mennesker praktiserer fysisk aktivitet eller sport. Mangelen på trening øker også risikoen for:

 • diabetes
 • Høyt blodtrykk
 • vektøkning
 • Depresjon

Komplikasjoner hos voksne sammenlignet med barn

Voksne og barn opplever symptomer og tegn på lignende astma. Men komplikasjonene som utvikler seg, kan ha en annen innvirkning basert på en alder av # 8217;.

Medisinske komplikasjoner

L’astma er en langsiktig tilstand og potensielt farlig for livet som krever kontinuerlig behandling. Hvis ikke behandlet, er det en større risiko for langsiktige effekter og alvorlige komplikasjoner. Disse langsiktige effektene inkluderer:

Sikkerhetseffektene av narkotika

Noen stoffer for astma kan forårsake:

 • Akselerert hjerterytme
 • heshet
 • Halsirritasjon (inhalert kortikosteroider)
 • Oral gjærinfeksjoner (inhalerte kortikosteroider)
 • Søvnløshet (teofyllin)
 • Gastroøsofageal reflux (teofyllin)

Remodeling airway

For noen mennesker, # 8217; astma forårsaker A’kontinuerlig kronisk luftveisbetennelse. Dette kan føre til permanente strukturelle endringer i luftveiene eller til Airway Remodeling. Airway Remodeling inkluderer alle endringer i cellene og strukturelle vevene i en astmatisk luftvei. Endringer i luftveien kan føre til:

 • Tap av lungefunksjon
 • kronisk hoste
 • Vinduets veggtykkelse
 • Økning av slimhjerter og slimproduksjon
 • Økning i’blodinngang i luftveien

gjenoppretting

De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) rapportert i 2011 at 8217; astma representerer l’1.3% av alle besøk til USAs nødsituasjon. Heldigvis helbreder nesten alle de som mottok behandlinger også fra de mest alvorlige angrepene.

På sykehuset kan du få oksygen gjennom en ansiktsmaske eller et nesestrøm. Et hurtigvirkende stoff eller en dose steroid kan også være nødvendig. I de mest alvorlige tilfellene kan legen sette inn et pusteør i luftveiene for å holde strømmen D’luft i lungene. Du vil bli overvåket i noen timer til du er stabil.

Attack D’astma og respiratorisk svikt

Personer med alvorlig astma har også økt risiko for respiratorisk svikt. L’Åndedrettsfeil oppstår når oksygen ikke har tilstrekkelig å reise fra blodlungene. L’Potensielt dødelig astma er sjelden, men har en tendens til å forårsake symptomer som gradvis forverres i den forskjellige daglige buen. Spør legen din mer om behandlingsalternativer og hvordan du skal klare tilstanden din, hvis du tror at du kan ha potensielt dødelig astma.

Hvis respiratorisk svikt ikke behandles umiddelbart, kan det føre til døden. De CDC Anslår at ni amerikanere dør av astma hver dag. Det er mer enn 4000 dødsfall relatert til astmaen ALL’år i Amerika. Men mange av disse døde kan forebygges med A’tilstrekkelig omsorg for symptomer og nødsituasjon.

Andre faktorer

Lungebetennelse: l’astma treffer luftveiene og pusten. Dette kan påvirke tiden som kreves for å gjenopprette fra lungebetennelse. Denne infeksjonen forårsaker lungebetennelse. Symptomer inkluderer pustevansker, feber, thorax smerte og akselerert hjerterytme. Men astma øker ikke risikoen for lungebetennelse.

Oppdag forskjellene mellom astma og lungebetennelse »

Mental helse: en å gjennomgå L’undersøkelse av tidligere studier funnet at personer med astma hadde en høyere grad av psykiatriske lidelser enn de som ikke hadde. Denne større forekomsten er mer vanlig i tilfeller av depresjon og angst. En annen studere konkluderte med at depresjonen var knyttet til en økning på 43 risikoøkning i utviklingen av debut astma hos voksne. Men koblingen mellom psykisk helse og astmaforhold har ikke blitt grundig studert.

Fordi disse komplikasjonene oppstår?

Komplikasjonene på astma på 8217, for ulike grunner. Vanlige re-oppkjøpsfaktorer inkluderer A’hyppig eller intens eksponering for irriterende stoffer eller allergener, for eksempel:

 • pollen
 • Pulvermidd
 • Kjæledyr hår
 • sigarett røyk
 • Husholdningenes vaskemidler

Videre er noen mennesker mer utsatt for eksacerbasjoner etter å ha deltatt i fysisk aktivitet. Dette er kjent som astma indusert av # 8217; trening.

Selv følelsesmessige og medisinske faktorer kan utløse komplikasjoner av astma. Stress eller # 8217; angst kan forverre symptomene på astmaen;. En syre eller kald refluks kan gjøre det samme. Noen mennesker manifesterer også symptomer på astma etter å ha antatt visse stoffer, som Aspirin eller # 8217; ibuprofen.

Snakk med legen din for å finne ut hvordan du identifiserer dine individuelle utløsere. Å vite at de kan hjelpe deg med å håndtere astmaen. Hold en oversikt over angrep eller forverring for å identifisere den underliggende årsaken.

Hva å gjøre i tilfelle astma

L’astma kan være en alvorlig tilstand, men med tilstrekkelig omsorg er det mulig å leve et sunt og aktivt liv. Behandling kan hjelpe deg med å kontrollere og administrere symptomer. Selv om du ikke kan forhindre astma, kan du forhindre astmaangrep.

Siden øvelsen kan forsterke lungene, spør legen din trygge alternativer og gradvis øker intensiteten til treningsøktene dine. Ikke nøl med å se etter akuttmedisinsk behandling hvis symptomene dine ikke forbedrer etter bruk av inhalatoren.