Komplikasjoner av amyloidose: nyrer, blodtrykk og andre

Beskrivelse

L’Amyloidose er en sjelden sykdom som ikke bryr seg. Men med rettidig og kontinuerlig behandling kan du bidra til å redusere symptomene og forhindre eller forsinke langsiktige komplikasjoner.

Det er viktig å forstå komplikasjonene på Amyloidose, slik at du kan snakke med legen av risikofaktorer og forebyggende tiltak. Fortsett å lese for å lære mer om de vanlige komplikasjonene i denne lidelsen.

Nyresvikt

L’Amyloidose slår ofte nyrene først. En akkumulering av amyloidproteiner kan føre til faste innskudd som forblir blokkert i nyrene. I motsetning til andre typer avfall, kan nyrer ikke lett fjerne disse innskuddene gjennom urinproduksjonen.

Hvis nyrene dine påvirkes så vel som andre vev og amyloidprotein er sett i nyrene under biopsi, kan legen din diagnostisere amyloidose til lette kjeder (amyloidose), tidligere kjent som primær amyloidose.

Nyrene kan sakte bli amyloid overbelastning. Dette kan føre til komplikasjoner som arr, nyreproblemer, bein sykdommer, anemi og hypertensjon. Du kan også prøve hevelse i kroppen, spesielt med ankler og ben.

Andre symptomer du kan finne inkluderer:

  • utmattelse
  • svakhet
  • pust
  • Lavt blodtrykk
  • Stive ledd
  • Inveluntary vekttap

Hvis du ikke mottar en egnet behandling, er nyresvikt en mulig komplikasjon. Legen kan anbefale en transplantasjon hvis nyrene er skadet betydelig.

Hjertefeil

L’Amyloidose kan redusere generell hjertefunksjon. L’Akkumulering av amyloid gjennom hele kroppen, inkludert blodårer og muskelvev, kan gjøre hjertepumpe vanskeligere. Dette kan forårsake unormale hjerterytmer og kortpustethet.

Når denne sykdommen treffer ditt hjerte, kan legen din diagnostisere hjertet ditt Amyloidosis. Den vanligste subtypen som forårsaker hjerteproblemer, er amyloidosen til.

Skaden på hjertet forårsaket av denne tilstanden er irreversibel. Om nødvendig kan legen foreslå en hjerte-transplantasjon.

Høyt blodtrykk

Personer med amyloidose er også i fare for å utvikle hypertensjon (hypertensjon). Først er nyrer ikke i stand til å fjerne avfallet riktig, noe som kan forårsake lagring av natrium og væsker i kroppen. Dette er bare en risikofaktor for hypertensjon.

En annen grunn du kan utvikle hypertensjon er fra langsiktige vaskulære problemer. Fordi amyloiden kan akkumulere i blodkar, gjør dette det vanskeligere for hjertet ditt å pumpe blod gjennom hele kroppen.

Komplikasjoner av nervesystemet

Nervesystemet er et komplekst kroppssystem som hjelper deg med å kontrollere bevegelse og base kroppsfunksjoner. Når C’det er en akkumulering av amyloid proteiner i kroppen, vil ditt nervesystem ikke fungere som det burde.

Nummenhet og prikking er vanlig, spesielt for hender og føtter. Du kan også ha smerte i ledd og håndledd på grunn av karpaltunnelsyndrom. Føttene dine kan føle seg som om de brenner, og du kunne utvikle sår i Quest & # 8217;.

Samlet sett kan disse symptomene muligens gjøre det vanskelig å gå, jobbe og fullføre andre daglige aktiviteter.

Intestinale funksjonene styres også av nervesystemet. Dette er grunnen til et symptom Dell’Amyloidose er veksling av forstoppelse og diaré. Bortsett fra de daglige ulempene til slike tarmbevegelser, kan du også være i fare for tarmskader.

Til slutt kan dette føre til ytterligere komplikasjoner som underernæring og utilsiktet vekttap.

Skaden på nerver forårsaket av Akkumuleringen av Amyloid, kan også forårsake svimmelhet og fantastisk. Disse følelsene er spesielt åpenbare når du står opp for første gang eller går opp lange sitteperioder.

L & # 8217;

Siden det ikke er noen kur mot amyloidose, er behandlingen viktig for å hindre komplikasjoner. Legen kan også diskutere andre relaterte komplikasjoner med henne, for eksempel hudendringer og hepatisk dysfunksjon.

Selv om dette er en vanskelig sykdom å diagnostisere og behandle, ikke gi opp. Bevisstheten om mulige komplikasjoner kan tillate deg å jobbe med legen din for bedre behandlinger som kan forbedre livskvaliteten din.