Kommune Diagnose av forkjølelse: Hva å forvente fra leger

Beskrivelse

Nasalbelastningen, nysing, den rideste og hoste er alle klassiske tegn på forkjølelse. Forkjølelsen forsvinner vanligvis alene. Men i noen tilfeller må du gjøre en avtale med barnets lege eller barnelege for en evaluering og diagnose.

De Sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC) anbefaler å gjøre en avtale med legen dersom symptomene på kulde:

  • vedvarer eller forverres etter 10 dager
  • Inkludere feber større enn 100.4. F.
  • de er ikke hjulpet av benk-top-stoffer

Lær mer: Vanlige symptomer på forkjølelse »

Noen ganger kan en forkjølelse bli en mer alvorlig tilstand, for eksempel bronkitt eller lungebetennelse. Infeksjoner i’øre er en vanlig komplikasjon hos barn. Komplikasjoner er vanligere hos nyfødte og barn, hos eldre og i de med svekket immunforsvar.

For å lære mer: komplikasjoner av forkjølelse «

Besøk av legen

For å kunne diagnostisere en alvorlig eller vedvarende kulde, kan legen starte med en medisinsk historie og en fysisk undersøkelse. De vil stille deg spørsmål om symptomene dine, inkludert symptomens spesifikke karakter og hvor lenge har du hatt dem. Sannsynligvis vil legen også sjekke lungene, brystene, halsen og ørene.

Legen kan også drive en kultur i halsen, som innebærer puten bak i halsen. Denne testen hjelper legen din å avgjøre om en [8217; bakteriell infeksjon forårsaker sår hals. De kan også bestille en blodprøve eller brystradiograf for å ekskludere andre potensielle årsaker til symptomer. En thorax radiograf vil vise selv om kulde har utviklet seg til en komplikasjon som bronkitt eller lungebetennelse.

I noen tilfeller, for eksempel med en alvorlig infeksjon All’øre, kan legen lede deg eller din sønn fra en spesialist som en otorhinolaryngologist. En otolaryngologist er en spesialisert lege i behandlingen av øret, nesen og halsen (orl).

Selv om det er noen laboratorietester som er i stand til å detektere vanlige virale midler som rinovirus og det synkroniske respiratoriske viruset, blir de sjelden brukt fordi forkjølelsen har en tendens til å forsvinne før en diagnostisk test er nødvendig.

Noen ganger kan en lege bestille en viral test i tilfelle kaldt symptomer, spesielt hos barn under 2 år, hos eldre og i de med svekket immunforsvar. Disse testene involverer vanligvis prøven av en nasal væskeprøve ved hjelp av et sugeverktøy eller en buffer.

Outlook

Alle har forkjølelse på et tidspunkt i deres liv. Mesteparten av tiden jeg ikke gjør det ikke noe å bekymre seg for. Hvile i sengen, hjemme rettsmidler og benk-topp narkotika kan hjelpe deg å bli kvitt en kulde om noen dager. Hvis kulden din fortsetter eller blir verre, bør du konsultere legen din slik at du ikke forvandler seg til en mer alvorlig tilstand. Det er spesielt viktig å konsultere en lege hvis barnet ditt er syk, hvis du er gammel eller hvis du har et svekket immunforsvar.