Kolon kreft: prognose og forventet levealder

Etter en diagnose av kolonkreft

Hvis du hører ordene & # 8220; du har kolonkreft & # 8221; Det er helt naturlig å spørre deg om din fremtid. Noen av de første spørsmålene du kanskje har & # 8220, hva er min prognose?& # 8221; O & # 8220; Min kreft er herdbar?& # 8221;

Det er viktig å huske at kreftoverlevelsesstatistikk er komplisert og kan skape forvirring. Disse tallene er basert på store grupper av mennesker som lider av kreft og kan ikke forutsi nøyaktig hvor bra du eller noen andre vil gå. Det er ingen to personer med diagnose av tykktarmskreft er akkurat det samme.

Legen din vil gjøre sitt beste for å svare på dine spørsmål basert på informasjonen de har på kreften din. Prognose og overlevelsesstatistikk må brukes som retningslinjer.

Forstå overlevelsesrater

Colon Cancer Survival priser angir andelen personer med tykktarmskreft som fortsatt lever etter en rekke år. Mange kolonkreftstatistikk innebærer en femårig overlevelsesrate.

For eksempel, hvis den femårige overlevelsesraten for lokalisert tykktarmskreft er 90%, betyr det at 90% av de som er diagnostisert med lokalisert tykktarmskreft, lever fortsatt fem år etter første diagnose.

Husk at statistikken ikke forteller enkelte historier og kan ikke forutsi ditt individuelle resultat. Det er lett å bli tatt fra prognose og resultater, men husk at alle er forskjellige. Din erfaring med tykktarmskreft kan være forskjellig fra den av noen andre, selv om du har samme sykdom i scenen.

Det er også viktig å forstå nye behandlinger, siden kliniske studier kontinuerlig utvikler nye behandlingsalternativer. Imidlertid kan flere år være nødvendig for å kvantifisere suksess og # 8217; Viktigheten av slike behandlinger på # 8217; forventet levetid.

L’Virkningen av de nyeste behandlingene på overlevelsesratene på tykktarmskreft er ikke inkludert i statistikken som legen kan diskutere.

Overlevelseshastigheter knyttet til fem år for kolonkreft

Ifølge data fra 2008 til 2014 Overvåkningsprogram, epidemiologi og endelige resultater (seer), Femårig overlevelse for personer med tykktarmskreft var 64.5%. Kreft iscenes vanligvis ved hjelp av TNM-systemet i American Nound Committee for kreft, men dataene i Seer Group Tumors i lokaliserte, regionale og fjerne stadier.

Overlevelsesratene knyttet til fem år for hver gruppe er følgende:

  • Plassert: 90 Prosent. Dette beskriver kreft som forblir i den delen av kroppen der den startet.
  • Regional: 71 prosent. Dette beskriver kreft som har spredt seg til en annen del av kroppen.
  • Fjernt: 14 prosent. Dette beskriver også kreften som har spredt seg til en annen del av kroppen, men er generelt definert Cancer & # 8220; metastatisk & # 8221;.

Faktorer som påvirker prognosen av tykktarmskreft

Hvis du har blitt diagnostisert med kolonkreft, påvirker mange faktorer prognosen din. I følge National Cancer Institute, Disse faktorene inkluderer:

  • Scene. Tykktarmskreftstadiet refererer til det som er utbredt. Som rapportert av American Cancer Society, Lokalisert kreft som ikke har spredt seg til lymfeknuter eller fjerne organer, har generelt et bedre utfall av kreft som har spredt seg til andre deler av kroppen.
  • Klasse. Graden av kreft refererer til hvordan tumorceller er nær normale celler. Jo mer cellene virker unormale, jo større grad. Lavt karakter tumorer har en tendens til å få et bedre resultat.
  • Involvering av lymfeknuter. Lymfesystemet bidrar til å frigjøre kroppen fra avfallsmaterialet. I noen tilfeller reiser tumorceller fra sitt opprinnelige nettsted til lymfeknuter. Generelt har flere lymfeknuter kreftceller, desto større er mulige krefter som kommer.
  • Generell helse. Din generelle helse påvirker din evne til å tolerere behandling og kan spille en rolle i resultatet. I mange tilfeller, mer sunn på tidspunktet for diagnosen, kan du møte behandlingen og bivirkningene.
  • Kolon blokk: Kolon kreft kan forårsake en kolon blokk eller vokse gjennom kolon veggen og forårsake et hull i # 8217; tarmene. Begge disse situasjonene kan påvirke ditt perspektiv.
  • Tilstedeværelse av carcinoembrionary antigen. L’Carcinoembrionario antigen (CEA) er et proteinmolekyl i blodet. CEA blodnivåer kan øke når kolonkreft er tilstede. Tilstedeværelsen av CEA til diagnose kan påvirke responsen på behandlingen.

Generell statistikk over kolonkreft

Colon Cancer er for tiden Fjerde vanligste kreft Diagnostisert i USA. I følge American Cancer Society, I 135,430 ble en tykktarmskreft diagnostisert på rundt 2014 personer. I samme år døde nesten 50,260 personer på grunn av sykdommen.

Den gode nyheten er at utsiktene for mennesker med tykktarmskreft har forbedret seg de siste årene. I følge Colon Rectic Cancer Coalition, Dødeligheten for personer med tykktarmskreft har redusert med ca 30% fra 1991 til 2009.

Ta bort

Femårig overlevelsesrater for tykktarmskreft er generelt delt av stadion. Vanligvis ikke ta hensyn til andre spesifikke faktorer, for eksempel graden, cea markøren eller ulike typer behandlinger.

For eksempel kan legen anbefale en annen behandlingsplan enn noen andre med tykktarmskreft. Selv måten folk svarer på behandling varierer sterkt. Begge faktorene påvirker resultatene.

Endelig kan overlevelsesrater for kolonkreft være en kilde til forvirring og til og med sjokkerende. Av denne grunn velger noen mennesker ikke å diskutere prognose eller # 8217; forventet levetid med legen. Hvis du vil vite de typiske resultatene av kreften din, snakk med legen din.

Hvis du ikke vil diskutere det, la legen din vite det. Husk at disse tallene er generelle retningslinjer og kan ikke forutsi situasjonen eller individuell resultat.