Kolon Cleanse: Hva du trenger å vite

Hvorfor rengjør tykktarmen?

Irrigere tykktarmen virker ikke fint, men fagfolk hevder at det kan gi mange helsemessige fordeler som å forbedre fordøyelsen og vekttapet. Men å gjøre en kolon rensing er ikke uten risiko. Som de fleste livsstilspraksis, bør det håndteres nøye, med tilstrekkelig kunnskap om potensielle farer.

Cos’det er en kolon rengjøring?

Kolon rensing, også kjent som kolon vanning eller kolon hydroterapi, innebærer å vaske tykktarmen med væsker for å fjerne avfall. Det er en praksis som eksisterer siden antikken, og fordelene er basert på premisset om at fordøyelsesavfallet kan være en kroppstoksin.

Generelt utfører en profesjonell kalt kolonhygienist kolonrensing mens du hviler på et bord. Innebærer l’sender ca 60 liter væske gjennom et rør i endetarmen. Toksiner blir deretter utvist gjennom et annet rør og prosessen gjentas.

Du kan finne produkter for L’vanning av tykktarmen hjemme online eller i din lokale apotek.

I & # 8220; fordeler & # 8221; av kolonrengjøring

Kolon rengjøring fagfolk sier at du kan tegne mange fordeler ved å fjerne giftstoffer fra fordøyelsessystemet ditt. De sier det kan føre til vekttap, bedre fordøyelse, større energi og en klarere tanke. Men de fleste av disse uttalelsene er ikke demonstrert og mangler vitenskapelig støtte.

Litt pilotstudie Laget i 2016 bemerket han en forbedring av gastrointestinale symptomer etter tykktarmen vanning hos pasienter med Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm.

Men til tross for resultatene av den nevnte studien, bør kolonrensing behandles forsiktighet, da det potensielt kan føre til skade på tykktarmen. Vi beskriver de mulige risikoen for kolonrensing under.

Risikoen er mange

L’Liste over potensielle risikoer knyttet til kolonrengjøring er mye lengre enn ytelseslisten.

Dehydrering

Selv om en del av vekttapet forbundet med kolonrensing skyldes avfallsfjerning, forårsaker det også flytende fjerning. Dehydrering kan føre til nyresvikt i ekstreme tilfeller.

Elektrolytisk ubalanse

Kolonrensing kan endre elektrolyttbalansen som kalium og natrium i kroppen. Disse kjemikaliene bærer Elektriske signaler Gjennom celler og ubalanse kan det føre til tap av samvittighet og skade på nyrene.

Bakteriell ubalanse og infeksjon

Kolon rensing kan potensielt invitere usunne bakterier i det nedre fordøyelsessystemet med verktøyene og væskene som brukes. De fjerner også sunne bakterier som kan bekjempe infeksjonen.

Intestinal boring

Intestinal boring oppstår når en tåre oppstår i veggen av # 8217; lavere tarmen. Regnes som en fil medisinsk nødsituasjon. Selv om symptomene begynner med feber, smerte, kuldegysninger og kvalme, kan fremgang og til og med være dødelig.

Forslag til en sikker kolon rengjøring

Hvis du vet risikoen, og du fortsatt er interessert i å rense tykktarmen, er det ting du kan gjøre for å redusere sannsynligheten for å lide negative helseeffekter.

  • Snakk først med legen din. Noen mennesker kan være mer utsatt for komplikasjoner.
  • Drikke mange væsker. Drikk mye vann for å hindre dehydrering både før og etter rengjøring.
  • Velg din terapeut med visdom. Det er ingen lisensbehov for kolonhygienister, men noen tilhører profesjonelle organisasjoner som krever opplæring i førstehjelp og RCP. Snakk med andre mennesker som har brukt spesifikke terapeuter før du avslutter avtalen.
  • Pass på at nye og engangsbeskyttende klær bare brukes. Pass på at hygienisten din har en tilstrekkelig desinfeksjonsrutine og bruk engangsutstyr når det er mulig. Kolon rengjøringsutstyr kan overføre bakterier hvis de ikke er tilstrekkelig sterilisert.

A’alternativ

I tillegg til den tradisjonelle kolon rensing med vanning, er det mange produkter på markedet som hevder å gi lignende fordeler gjennom muntlige kosttilskudd. Disse kan være i kapsler, pulver eller te og inkludere naturlige grønnsaks- og avføringsfibre. Hvis du velger kosttilskudd, les nøye på indikasjonene på emballasjen og diskuter ingrediensene med legen din.