Kolesterolforvaltning: Statiner vs kosthold og mosjon

Kolesteroloversikt

Hvis du har lipoproteiner med lav tetthet (LDL) eller kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221; du er i fare for hjerteinfarkt og hjerneslag. Vanligvis tror vi at høyt kolesterol har LDL nivåer større enn 160 mg / dl.

Kroppene våre trenger kolesterol. Det er tilstede i hver celle og hjelper oss med å produsere hormoner og prosess vitamin D. Men ikke alle former for kolesterol gjør det bra.

Mål for total kolesterolnivå mindre enn 200 mg / dl. Din LDL skal være mindre enn 100 mg / dl, men det kan være større eller mindre basert på risikofaktorene dine til individuelle kardiovaskulære sykdommer. Ditt høydensitet lipoprotein (HDL), eller kolesterol & # 8220; bra & # 8221; bør overskride 60 mg / dl.

Hva er statinene?

Statin er en klasse av reseptbelagte reseptbelagte legemidler for folk som har et høyt LDL-kolesterol. De handler ved å endre måten leveren produserer kolesterol på. En lavere produksjon betyr mindre nivåer av LDL-kolesterol gjennom hele kroppen.

En’2015 flere analyser utdanning antyder at statiner jobber bedre for folk hvis høye LDL-kolesterol er arvet.

Som l’trening kan hjelpe

De American Heart Association Det anbefaler sterkt å endre livsstilen, inkludert kosthold og mosjon, for å redusere risikoen for hjerteinfarkt. I følge Cleveland Clinic, L’Øvelse reduserer triglyserider, øker HDL og har en liten senkende effekt på LDL.

Statins har bivirkninger?

Ifølge en 2017-studie, rundt 39 millioner Amerikanske voksne i alderen 40 år for å ta lagerstatiner. For mange er det ingen bivirkninger, men noen mennesker opplever dem.

Bivirkninger Kan inkludere muskelsmerter, leverproblemer og fordøyelse og høyere blodsukkernivåer, noe som kan føre til type 2 diabetes. Minneproblemer er også rapportert. Imidlertid ble det ikke bestemt en «8217; direkte årsak og effektforening.

Sekund Mayo Clinic, Følgende grupper kan være mer i fare for å oppleve bivirkninger:

  • en kvinne
  • Folk med mer enn 65 år
  • De som drikker store mengder alkohol (mer enn en drink per dag for kvinner og mer enn to per dag for menn)

L’trening har bivirkninger?

L’trening har ingen bivirkninger.

Hvis du har hjerteproblemer, må du begynne å trene sakte og stoppe umiddelbart hvis du har brystsmerter eller problemer med å puste. Hvis du planlegger å starte en «intens fysisk aktivitet, eller hvis du har en historie med hjertesykdom, spør legen din om å ta en stresstest før du starter & # 8217, trene.

Bortsett fra dette, flytt til utsiden eller i et treningsstudio i 20-30 minutter om dagen, fem dager i uken er svært sannsynlig å få deg til å føle deg bedre inne og ute.

På samme måte, gå til et sunt kosthold for hjertet, bør ikke ha bivirkninger, forutsatt at du får nok kalorier.

L’Øvelse og A’sunn mat har mange fordeler i tillegg til helsen til hjertet du sikkert allerede vet, hvordan du hjelper deg å miste vekt og forbedre humøret ditt.

Som vinner?

Statins har også gunstige bivirkninger. EN 2013 studie Han oppdaget at statiner kan ha en positiv effekt på telomerer. Dette er brikkene på slutten av DNA som forkortes opp med alderen i alderen. Dette antyder at statiner kan bidra til å bremse aldringsprosessen, men dette krever videre studier.

De gunstige effektene av statiner strekker seg utover det målte nivået av totalt kolesterol og andre lipider som triglyserider og sier stater Robert F. Debusk, MD, Professor Emeritus av kardiovaskulær medisin på Stanford University. Statiner Reduserer betydelig LDL og triglyserider, økende HDL- eller kolesterolnivåer & # 8221; God & # 8220;.& # 8221;

Til sammenligning sier Debusk, & # 8220; Rollen som # 8217.

Robert S. Greenfield, MD, Medisinsk direktør for ikke-invasiv kardiologi og hjerterehabilitering på MemorialCare Health System, samtykker på at statiner reduserer kolesterolet mer enn livsstilsendringer. «Kostholdet og vekttapet kan senke det totale kolesterolet mellom 10 og 20 prosent. Men de mest kraftfulle statinene til deres høyeste doser kan senke kolesterol på 50 prosent & # 8220; sier.

Ta ut mat

Begge legene anbefaler sterkt et sunt kosthold for hjertet og en vanlig trening, selv om de antas statiner. Pasienter som er betydelig overvektige, eller som spiser for mange mettede fettstoffer og trans, kan redusere kolesterolet betydelig etter et middelhavsdiett med kaloribegrensning og fysisk trening og «8221; sier Greenfield.

Hvis du velger å ikke ta statiner, for eksempel andre reseptbelagte alternativer er det? Selv de første kolesterolmedisinene som gallsyre-sequesters, nikotinsyre og fibriske syrer påvirker leveren. Selv om de fortsatt er tilgjengelige, er de i svært begrenset bruk.

& # 8220; Personer med kliniske egenskaper av hjertesykdom eller en historie med hjerteinfarkt eller hjerneslag kan ha vesentlig fordel av behandlingen med aspirin & # 8221; stater debusk.

Bunnlinjen?

Nesten alle kan forbedre hjertesykdommen og redusere risikoen for hjerneslag med enkle endringer i livsstil, for eksempel et lite fettdiett og en moderat trening.

Hvis disse aktivitetene ikke reduserer nok kolesterol, eller hvis du vil sørge for at du gjør alt som er mulig for å redusere risikoen for hjertesykdom og hjerneslag, er statinene A & # 8217, praktisk mulig for de fleste.