Kolesterol og løk: hva du bør vite

L’å legge til andre løk hopper til marinara saus eller # 8217; legge til kube løk til salaten din kan hjelpe lavere kolesterol? Kunne vært.

Løk er kjent for sine kulinariske fordeler, men de kan også være til nytte for helsen din. Forskning indikerer at løk kan til og med bidra til å forbedre kolesterolnivået.

Hva sier forskningen

Løk har en sterk smak og et høyt innhold av polyfenoliske forbindelser kalt flavonoider. Flavonoider kan ha:

 • Anti-inflammatorisk kapasitet
 • Antioksidanter
 • anticancer kapasitet
 • Antiproliferative ferdigheter eller evne til å stoppe celleveksten

Studier tyder også på at løk kan bidra til å forbedre kolesterolnivået.

I en studere, Flavonoider i løkene redusert lavdensitetslipoprotein (LDL) eller kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221; I overvektige mennesker med risiko for kardiovaskulær sykdom. Forskerne tilskrives dette til den spesifikke flavonoid quercetin, en antioksidant tilstede i løk og andre frukter og grønnsaker. Høytetthet lipoprotein nivåer (HDL), eller kolesterol & # 8220; god & # 8221;, har ikke blitt påvirket.

En annen studere undersøkte effekten av løk abstrakt på kolesterol i rotter. Forskere har notert en betydelig reduksjon i kolesterolnivået, selv om triglyseridnivåene har vært uendret. Noen rotter, sinkløk og sulfatekstrakt ble administrert, mens andre bare ble gitt løk eller sinksulfatekstrakt. Bedre resultater har blitt observert blant rotter som en kombinasjon av løkekstrakt og sinksulfat ble administrert.

Røde løk kan også ha nytte av kolesterolnivået. I et studio publisert på Mat og funksjon, Mannlig hamstere ble matet med en diett rik på kolesterol. En del av rotter dietten ble integrert med det røde løkpulveret. Rotter som mottok rødt løkpulver opplevde lavere LDL-kolesterolnivåer opprettholdt High HDL-kolesterolnivåer. Forskningen var den første i sitt slag for å bruke røde løk.

Løk, Diabetes og Kolesterol

Folk med diabetes ha økt risiko for kardiovaskulære sykdommer og slag. Diabetes senker ofte HDL-kolesterol og øker LDL-kolesterol og triglyserider. Det er viktig for personer med diabetes holde kolesterol under kontroll.

en studere undersøkt virkningen av kombinasjonen av stoffet for diabetes metformin (glumetza, glukophage, fortamet, riomet) og # 8217; løkekstrakt. Rotter med diabetes har blitt administrert denne kombinasjonen. Forskere har sett en glukoseduksjon og totalt kolesterolnivå. Til tross for de oppmuntrende resultatene, er forskerne ikke sikker på hvordan løkekstraktet bidrar til å redusere kolesterolnivået og fordi det har økt sult og # 8217; fôring i rotter uten diabetes. Mange av studiene har også undersøkt bare effekten av løk på kolesterol hos dyr. Begrensede studier har blitt utført på mennesker. Videre forskning er nødvendig.

Rå vs kokte

De fleste av løkforskningen ble utført ved bruk av rå løk eller konsentrert løkekstrakter. Det er ikke klart hvordan næringsstoffene i løkene påvirkes når løkene er kokt over høy varme.

Quercetin nivåer de endres ikke når løkene er kokt i en langsom varme. I stedet overføres denne antioksidanten til # 8217; matlaging vann eller en annen væske. Som et resultat kan det være bedre å konsumere rå løk, lage dem i en væske eller hoppe over dem over lav varme.

Flavonoider er høyere i de ytre lagene i en løk. For å beholde så mange næringsstoffer som mulig, vær forsiktig med å skille bare det tynne og papirlaget av løken og la sine kjøttfulle lag intakt.

Ernæring

Når det kommer til ernæring, er ikke alle løkene de samme. En studie publisert på Journal of Agricultural and Food Chemistry Han sammenlignet næringsverdien på 10 varianter av løk. Blant de testede varianter ble det funnet at sjalottet inneholder det høyeste fenolinnholdet og antioksidantaktiviteten. Den vestlige gule løk var øverst på listen for det høyeste innholdet i flavonoider.

Forholdsregler

De fleste tolererer løkene godt hvis de forbrukes i små mengder. Selv om det er sjeldent, kan noen mennesker ha en allergisk reaksjon på løk. Noen stoffer kan også samhandle med løk. Du bør bruke forsiktighet hvis du tar ett av følgende stoffer:

 • aspirin
 • litium
 • Antidiabetiske stoffer
 • Antikoagulant eller antipostriske legemidler
 • Narkotika som påvirker leveren, som paracetamol, klorzoksazon, etanol, teofyllin og noen anestetika

Snakk med legen din hvis du regelmessig tar en av disse stoffene.

Kosttilskudd

Løktilskudd kan være A’alternativet hvis du ikke bare bærer smak eller # 8217; Pungent lukt av løk. En standard løkekstrakt dosering er ennå ikke etablert. Det anbefales ikke å ta på løk i doser over mengdene typisk mat bortsett fra under tilsyn av legen. Også, sørg for at du kjøper løktilskudd fra en pålitelig kilde og følg instruksjonene som er oppgitt på # 8217; etiketten.

Ta bort

Forskning indikerer at løk kan bidra til å redusere kolesterolet. Ytterligere studier er nødvendig, men å forstå nøyaktig hvordan løkene påvirker stoffskolen av kolesterol. I mellomtiden er det lett å inkorporere løkene i kostholdet ditt. Prøv å legge dem til ett av følgende:

 • smørbrød
 • kasseruole
 • Salater
 • supper
 • chutney
 • steke
 • Sauser
 • karri

Neste gang du kutter en løk, smil i tårene, fordi du vil gjøre noe positivt for helsen din.

Se etter noen sunne oppskrifter basert på løk? Forbered Healthline Grilled Løk Salat til din neste grill i hagen, eller prøv denne oppskriften på Ottapam Sheridion og Løk.