Kolesterol: kan være for lavt?

Kolesterolnivåer

Kolesterolproblemer er vanligvis forbundet med høyt kolesterol. Dette skyldes at hvis du har høyt kolesterol, har du større risiko for kardiovaskulær sykdom. Kolesterol, et fettstoffer kan hindre arteriene og potensielt forårsake hjerteinfarkt eller hjerneslag som forstyrrer blodstrømmen gjennom den berørte arterien.

Kolesterol kan være for lavt. Dette er imidlertid mye mindre vanlig enn høyt kolesterol. Høyt kolesterol er sterkt forbundet med hjertesykdommer, men lavt kolesterol kan være en faktor i andre medisinske forhold, som for eksempel kreft, depresjon og angst.

Hvordan kan kolesterol påvirke så mange aspekter av helsen din? Først må du forstå COS’er kolesterol og hvordan det fungerer i kroppen din.

COS’er akkurat kolesterol?

Til tross for sin tilknytning til helseproblemer, er kolesterol noe kroppen trenger. Kolesterol er nødvendig for å produsere visse hormoner. Det er involvert i produksjonen av vitamin D, som hjelper kroppen å absorbere fotball. Kolesterol spiller også en rolle i produksjonen av noen av stoffene som trengs for å fordøye mat.

Kolesterol beveger seg inn i blodet i form av lipoproteiner, som er små fettmolekyler innpakket i proteiner. Det er to hovedtyper av kolesterol: Lav tetthet lipoproteiner (LDL) og høy tetthet lipoproteiner (HDL).

LDL er noen ganger referert til som kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221;. Dette er fordi det er typen kolesterol som kan hindre arteriene. HDL, eller kolesterol & # 822, bidrar til å bringe LDL-kolesterol fra blodstrømmen til leveren. Fra leveren, er overflødig LDL-kolesterol fjernet fra kroppen.

Leveren spiller en annen nøkkelrolle i kolesterol. Det meste av kolesterolet er produsert i leveren. Resten kommer fra maten du spiser. Matkolesterolet er bare funnet i dyrefôrkilder, for eksempel egg, kjøtt og fjærfe. Det er ikke funnet i plantene.

Hva er farene ved lavt kolesterol?

LDL høye nivåer kan reduseres med narkotika, for eksempel statiner, samt en vanlig trening og et sunt kosthold. Når kolesterolet ditt går ned på grunn av disse grunnene, vanligvis ikke C & # 8217, det er et problem. Faktisk er det laveste kolesterolet bedre enn det høye kolesterolet mesteparten av tiden. Det er når kolesterolet ditt går ned uten en åpenbar grunn, bør du legge merke til det og diskutere med legen din.

Mens de eksakte effektene av lav helse kolesterol fortsatt er i studien, er forskere bekymret for hvordan lavt kolesterol ser ut til å påvirke psykisk helse negativt.

An 1999 Duke University Studio av sunne unge kvinner fant at de med lavt kolesterol var mer sannsynlig å ha symptomer på depresjon og angst. Forskere tyder på at siden kolesterol er involvert i produksjonen av hormoner og vitamin D, kan lave nivåer påvirke hjernens helse. Vitamin D er viktig for cellevekst. Hvis hjerneceller ikke er sunne, kan du prøve angst eller depresjon. Forbindelsen mellom lavt kolesterol og psykisk helse er ennå ikke helt forstått og studeres.

Et 2012 studio presentert alle «8217; American College of Cardiology Scientific Sessions har oppdaget et mulig forhold mellom lavt kolesterol og risiko for kreft. Prosessen som påvirker kolesterolnivået, kan påvirke kreft, men videre forskning er nødvendig på # 8217;.

A’Andre bekymringer for lavt kolesterol angår kvinner som kunne bli gravid. Hvis du er gravid og du har lavt kolesterol, driver du større risiko for å føde for tidlig eller ha et barn som har lav fødselsvekt. Hvis du har en tendens til å ha lavt kolesterol, snakk med legen din hva du bør gjøre i dette tilfellet.

Lavt kolesterol symptomer

For personer med høyt LDL-kolesterol, er det ofte ingen symptomer til et hjerteinfarkt eller slag oppstår. Hvis C’det er en seriøs blokk i en Coronary Artery, kan du føle brystsmerter på grunn av den reduserte blodstrømmen til hjertemuskelen.

Med lavt kolesterol, ikke C’det er brystsmerter som signalerer en opphopning av fettstoffer i en arterie i A & # 8217.

Depresjon og # 8217; angst kan utlede fra mange årsaker, inkludert kanskje lavt kolesterol. Symptomene på depresjon og # 8217; angst inkluderer:

  • fortvilelse
  • nervøsitet
  • forvirring
  • omrøring
  • Vanskelighetsgrad å ta en avgjørelse
  • Stemningsendringer, søvn eller spisevaner

Hvis en av symptomene som er rapportert ovenfor, kontakt legen din. Hvis legen din ikke foreslår en blodprøve, spør om du burde ha en.

Risikofaktorer for lavt kolesterol

Risikofaktorer for lavt kolesterol inkluderer en familiens status Family History, L’statin Tar eller andre blodtrykksbehandlingsprogrammer og ubehandlet klinisk depresjon.

Diagnose av lavt kolesterol

L’eneste måte å ordentlig diagnostisere kolesterolnivået er gjennom en blodprøve. Hvis du har et LDL-kolesterol mindre enn 50 milligram per deciliter (mg / dl) eller ditt totale kolesterol, er mindre enn 120 mg / dL, har du et lavt LDL-kolesterol.

Det totale kolesterolet bestemmes ved å legge til LDL og HDL og 20% ​​triglyserider, som er en annen type fett i blodet. Et nivå av LDL-kolesterol mellom 70 og 100 mg / dL regnes som ideell.

Det er viktig å holde styr på kolesterolet ditt. Hvis du har sjekket kolesterol de siste to årene, fikser du en avtale.

Behandle lavt kolesterol

Ditt lave kolesterolnivå er mest sannsynlig forårsaket av noe i kostholdet ditt eller fysisk tilstand. For å behandle lavt kolesterol, er det viktig å forstå at det enkle forbruket av kolesterolrike matvarer ikke løser problemet. Uttak av blodprøver og sende inn en mental helsevurdering, du kan gi forslag til kosthold og livsstil for behandling av lavt kolesterol.

Hvis nivået på kolesterol påvirker mental helse eller omvendt, kan et antidepressivt middel foreskrives.

Det er også mulig at statinbaserte stoffer forårsaket en overdreven senking av kolesterol. I dette tilfellet må du kanskje endre reseptbelagte dosen eller stoffet.

Hindre lavt kolesterol

Fordi å ha et nivå av kolesterol for lavt, er ikke noe som de fleste er bekymret for, er svært sjeldne at folk tar tiltak for å hindre det.

For å holde kolesterolnivået balansert, underlagt hyppige kontroller. Hold et sunt kosthold for ditt hjerte og en aktiv livsstil for å unngå å måtte ta statiner eller blodtrykksmedisiner. Vær oppmerksom på enhver familiehistorie av kolesterolproblemer. Til slutt, vær oppmerksom på symptomene på angst og stress, spesielt de som får deg til å føle seg voldelig.

Perspektiver og komplikasjoner

Det lave kolesterolet har vært knyttet til noen alvorlige helsekomplikasjoner. Det er en risikofaktor For den primære intracerebrale blødning, som vanligvis forekommer hos eldre. Innebærer også en risiko for lav fødselsvekt eller for tidlig fødsel hos gravide kvinner. Spesielt ble lavt kolesterol ansett som en risikofaktor for selvmord eller voldelig oppførsel.

Hvis legen din merker at kolesterolet ditt er for lavt, må du snakke om du snakker om du trenger å bekymre deg for. Hvis du føler symptomene på depresjon, angst eller ustabilitet, kan lavt kolesterol være en faktor.

Spørsmål og svar: Hvilke matvarer inneholder sunne fettstoffer?

Spørsmål:

Hvilke matvarer skal jeg spise mer for å få sunne fett uten å gå på kompromiss med kolesterolnivået mitt?

TIL:

Mat som har sunne fettstoffer, for eksempel fettfisk (laks, tunfisk, etc.), Avokado, valnøtter og oliven eller olje d’oliven, er gode valg.

Timothy J. Legg, PhD, Crnpanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.