Kold sensitive tenner: Etter en krone, hjemme rettsmidler og mer

Beskrivelse

Du kan nyte en fin kald drikke eller iskrem på en varm sommerdag. Men hvis tennene dine er følsomme for kulde, ta kontakt med disse matene og drikkene kan være en smertefull opplevelse.

Følelsen av tennene i kulde er ikke sjeldent. Faktisk, ca 40 millioner voksne I USA er det noen typer følsomhet for tennene. Å forstå de potensielle årsakene til følsomme tenner er nøkkelen til å lindre smerte. Hvis ikke behandlet, kan følsomhet forverres og fremskritt til det punktet for å unngå visse matvarer og drikkevarer.

Hva er symptomene på følsomme tenner?

Hoved symptomet på følsomheten til tennene er ubehag etter å ha spist eller drikker noe kaldt. Denne smerten kan oppstå for plutselig og graden av følsomhet kan være mild, moderat eller alvorlig.

Noen mennesker med følsomhet for tennene føles også smerte under børsting eller floss, så det er viktig å finne en årsak og starte behandling. Prøv smerte under børsting eller interdental tråd kan føre til dårlig tannhygiene. Dette kan utløse ytterligere tannproblemer som gingival sykdommer og karies.

Årsaker til følsomme tenner

Tennens følsomhet kan være mindre eller indikere et alvorlig tannproblem. Du kan ikke diagnostisere følsomheten til tennene. Hvis du har noen følsomhet for kaldt (eller varmt), snakk med tannlegen din. Et dental besøk kan hjelpe legen å bestemme den underliggende årsaken, samt den mest hensiktsmessige behandlingen for å eliminere smerte. Årsakene til følsomheten til tennene i kulde kan inkludere:

Energisk børsting

Vask tennene kraftig med en hard børste tannbørste kan gradvis konsumere tennene emalje. Dette er det ytre laget av tannen som beskytter det indre laget.

Emaljen i de slitte tennene kan gradvis utsette dentinlaget av tennene, som er det andre laget der nerveendene er plassert. Drikke eller spise noe kaldt kan irritere nerver og forårsake akutt og intermitterende smerte i munnen.

Syre mat

Syrefôr kan også konsumere tenner emalje og avsløre nerveender. Eksempler på sure matvarer inkluderer:

  • sitroner
  • appelsiner
  • grapefrukt
  • Kiwi

Forbruker sur mat med moderering, spesielt hvis du utvikler følsomhet.

Whitening tannkrem

Whitening tannkrem kan gi deg et lysere smil, men du kan være følsomt for kjemikaliene som finnes i disse blekemidler. Regelmessig bruk kan forårsake ubehag og følsomhet. Også kollolorer som inneholder alkohol, kan gjøre tennene følsomme for kaldt.

Gingival sykdommer

Den vanlige børstet, tanntrengjøring, er viktig for å fjerne plakett og unngå gingivalsykdommer.

Hvis plakettet akkumulerer på tennene eller langs gingivalmarginen, kan tannkjøttet bli smittet og blinker. Dette kan muligens skade gingivalvevet, noe som forårsaker tilbaketrekning av tannkjøttet og utsetter nerveenden på roten.

Grind

Sliping av tennene under søvn kan også konsumere tennene emalje og utsette dentin. Hvis feil, kan sliping av tennene forårsake følsomhet når du drikker eller spiser noe kaldt.

Dental caries

Et ubehandlet hulrom eller en glatt tannfylling kan også avsløre nerveender i en tann. Og hvis du er utsatt for kaldt, kan du føle smerte eller følsomhet i hit tann.

Måter å behandle sensitive tenner på

Du trenger ikke å leve med følsomheten for kulde. Flere alternativer er tilgjengelige for å eliminere følsomheten helt. Behandlingen avhenger av årsaken til følsomhet, og derfor bør du snakke med tannlegen din og gjøre et tannbesøk. Behandlinger for å stoppe smerte og følsomhet kan omfatte:

Fluorbehandling

Tannlegen din kunne gi deg råd med fluorbehandling for å styrke tenner emaljen. Du kan også få reseptbelagte fluorpasta og en fluor-skylling.

Kostholdsendringer

I tillegg til fluorbehandlinger, L / # 8217; eliminering av følsomheten til tennene kan be om endringer i kostholdet. Dette inkluderer L’eliminering av sure matvarer fra dietten, som kan svekke tennene emalje.

Sunnere børsting vaner

Endre måten du vasker tennene på, kan også eliminere følsomhet for kaldt. Bytt til en hard børste til en myk børste tannbørste og ikke børste for kraftig.

Vær forsiktig og varierer bevegelsen av tannbørsten. En liten blødning under børsting kan være et for sterkt børsteskilt.

Bruk et paradisk

Tegn på sliping av tennene dine Under søvnen inkluderer ansikts smerte, hodepine, mal D’ører og stiv kjeve. Snakk med legen din for å se om du trenger et paradisk.

En paradisin forhindrer deg i sliping og stramming av tennene dine. Hvis emaljen forbrukes, kan legen også anbefale fluorbehandlinger eller en fluorpasta for å styrke emaljen.

Tannprosedyrer

Noen tannprosedyrer kan også lindre tennens følsomhet. I tilfelle av eksponerte nervøsninger kan legen bruke en spesiell harpiks for å dekke følsom og eksponert dentin og stoppe smerte. Hvis du har tannkjøttsykdommer og gingival resesjon, kan et kirurgisk gingival også beskytte eller dekke de eksponerte røttene.

En gummistraft lindrer smerten ved å fjerne gingival stoffet fra en «8217, annen del av munnen og angriper den til et eksponert område). Tannlegen din kan også eliminere følsomhet ved å fylle et hulrom eller utføre en rotkanal for å fjerne karies eller # 8217; infeksjon fra det indre av en problematisk tann.

Spørsmål:

Siden jeg ble satt inn en permanent krone, led tannen min en kald følsomhet. Fordi?

TIL:

Tannen kan være følsom for kaldt på grunn av:

  • Bittet er høyt
  • mind eller stram
  • overdreven sement
  • Mild gingivalvevs resesjon som eksponerer kanten av roten
  • Nerveskade

Hvis det varer mer enn noen få uker, bør du ha det sjekket fra tannlegen din.

Christine Frank, DDSAnswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Forebygging og perspektiv for følsomme tenner

Behandling kan helt eliminere følsomhet for kulde. Du må snakke med tannlegen din og komme til roten til problemet før du diskuterer behandlingsalternativer. Husk at tankens følsomhet kan komme tilbake hvis du ikke endrer tannvaner.

For å unngå fremtidige problemer, fortsetter å øve god tannhygiene. Dette inkluderer børsting og interdental tråd hver dag og dental rengjøring planlegging hver sjette måned. Videre begrenser det syre matvarer, bruker produkter til å hvite tennene med sparing og iført en paramin hvis han grenger tennene hans.