KOL og vekttap

Kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) er mer kjent for respiratoriske vanskeligheter. Siden dette er en kronisk tilstand, eller pågående og progressiv, vil din evne til å puste sannsynligvis bli verre hvis du ikke ser etter medisinsk inngrep. Vanskeligheten å puste er ikke det eneste KOL-symptomet. Over tid kan sykdommen også føre til et betydelig vekttap. Ufrivillig vekttap er et tegn på et alvorlig problem, spesielt hvis du mister flere kilo på kort tid. I tillegg til å administrere KOL, må du lære å holde vekten din mens du får næringsstoffene som trengs for å støtte energinivået.

Forstå KOL

KOL utvikler på grunn av lungeskader. Det er to hovedskjemaer: kronisk bronkitt Og Emphysema. Kronisk bronkitt forårsaker alvorlig betennelse (hevelse) og irritasjon av luftveiene i lungene, som igjen fører til opphopning av slim. Dette mucus fører til luftveisblokken, noe som gjør det vanskelig å puste riktig. L’Emphysema, D’annen del, danner når lommene D’luft i lungene er skadet. Uten nok lommer d’lungene dine kan ikke absorbere oksygen og frigjøre karbondioksid.

Røyking er den vanligste årsaken til KOL. Åndedrettsproblemer og konstant hoste (eller «8220; Røyker hoste & # 8221;) er ofte de første tegnene på sykdommen. Dessverre får mange mennesker en diagnose på en avansert stadion fordi de ser etter medisinsk behandling sent. Selv COPD er en langsom sykdom, så du kan ikke uttrykke spesielt irriterende symptomer til sykdommen har utviklet seg.

Andre symptomer på COBD inkluderer:

 • Brystets undertrykkelse
 • Produksjon av expectorate (eller slem) med hoste
 • Mangel på pust etter en moderat fysisk innsats
 • Wheezing
 • Muskel smerte (myalgie)
 • hodepine

Koblingen mellom KOL og vekttap

Vekttap er et tegn på alvorlig KOL. På dette tidspunktet, lungene i lungene er blitt så alvorlige at det lungevolumet faktisk utvides i størrelse. Dette reduserer mengden plass mellom lungene og magen, og når du spiser, kan de to organene gå for # 8217; en mot # 8217; andre og bli ganske ubehagelig. Du kan finne enda vanskeligere å puste. Slike følelser kan endelig motløses ved å spise.

Noen matvarer utløste også faktorer for forverring av KOL-symptomer. Dette kan også motløses ved å spise vanlige og sunne måltider. Noen utløsere inkluderer:

 • Fiberrike matvarer
 • Kullsyreholdige drikker
 • koffein
 • Savory matvarer
 • krydret mat
 • spiser for fort

Pusten i seg selv er også en naturlig kaloriforbrenning. Du må spise for å støtte alle kroppens funksjoner, inkludert lungene. I følge Cleveland Clinic, Skadede lungene kan brenne opptil 10 ganger flere kalorier enn normale og sunne lungene. Selv om du har en god appetitt, kan dette fenomenet føre til et utilsiktet vekttap.

Noen ganger er vekttapet forbundet med KOL forårsaket av følgelig problemer med mental helse. KOL endrer livet ditt på mange måter og kan være vanskelig å takle sykdommen. Det er ikke uvanlig å eksperimentere Depresjon Og angst Sammen med denne sykdommen. Slike psykiske helse endres alle påvirker annerledes: Mens noen har en tendens til å spise mer og øke vekten, mister andre vekt ved å spise mindre.

Komplikasjoner av # 8217; å være undervektig

Å være undervekt er ofte forbundet med dårlig kraft. I KOL, kan disse effektene være enda mer alvorlige. Ikke motta tilstrekkelige næringsstoffer kan føre til infeksjoner fordi kroppens immunsystem ikke lenger er sterk nok til å bekjempe sykdommer alene. Dette er grunnen til at mange mennesker med KOL er innlagt på sykehus for brystinfeksjoner.

I tillegg til infeksjoner, kan det være vanskelig å være undervekt, få deg til å føle deg veldig sliten. Kronisk utmattelse Det gjør det vanskelig å fullføre daglige aktiviteter.

Tips for å opprettholde en sunn vekt

Ved å vurdere vekttapet relatert til COPD, er de primære målene økt kroppsvekt som sikrer også å ta tilstrekkelige næringsstoffer. Du kan prøve:

 • Spis mindre måltider (men oftere) i løpet av dagen
 • Finn måter å spise mer kaloriske matvarer (for eksempel helmelk-baserte produkter i stedet for fettfattige)
 • Reduser væskeinntaket under måltider for å spise mer mat
 • Drikk flere væsker mellom måltider
 • Reduser salt i kostholdet
 • Spise under oksygenbehandlingene

Du kan også vurdere å finne enklere måter å lage mat på måltidene dine. Noen ganger kan den fysiske innsatsen til kjøkkenet være overdreven for de som lider av KOL og kan forbli pusten ganske raskt. Som et resultat kan dette oppmuntre noen mennesker til å lage mat helt. Du kan lagre en del av det fysiske arbeidet med matlaging ved å kjøpe allerede kutte produkter og andre produkter. Vurder også lavt natriumfrosne matvarer som er lettere å lage mat.

Hvis du la merke til at du begynte å miste vekt på samme tid da du har opplevd et høyt stress eller følelser av depresjon, kan du spørre legen din antidepressiva. Ikke bare dette stoffet kan hjelpe vekten din, men du vil også oppleve en bedre utsikt over livet.

Ta bort

Riktig behandle KOL-symptomer, for eksempel vekttap, kan øke kvaliteten på det overordnede livet. I følge National Heart, Lung and Blood Institute, KOL er den tredje vanligste dødsårsaken blant amerikanske voksne. Fordi det er en langsom progresjonssykdom, er den hyppigere hos eldre. Dessverre er det ikke engang en kur for KOL og lungeskade kan ikke reverseres. Holde en sunn vekt og spise mat som ikke blir verre andre symptomer, kan hjelpe deg med å holde andre KOL-problemer i Bay.

Behandle vekttapet relatert til KOL-en kan kreve arbeid. Prøv å gjøre noen små endringer om gangen for å få mer suksess. Selv om disse forslagene kan hjelpe deg, kan du også vurdere hjelp fra en registrert dietitian.