KOL og mosjon: Tips for å puste bedre

L’Øvelse kan virke som en utfordring når du har problemer med å puste fra KOL. Imidlertid kan en vanlig fysisk aktivitet faktisk styrke åndedrettsmuskulaturen, forbedre sirkulasjonen, legge til rette for mer effektiv bruk av oksygen og redusere KOL-symptomer.

En studie i American Journal of Respiratory and Critical Care Medicinehar vist at den fysiske aktiviteten kan bidra til å beskytte mot utviklingen og utviklingen av COPD og redusere nedgangen i lungefunksjonen. Studien viste at høyere treningsnivåer førte til større fordeler.

Forskere har oppdaget at aktive røykere med moderat høy fysisk aktivitet hadde en redusert risiko for å utvikle COPD i forhold til en mindre aktiv gruppe.

øvelser

Ulike typer trening kan hjelpe pasienter med KOL på forskjellige måter. For eksempel:

 • L’Kardiovaskulær øvelse forventer en konstant aerob aktivitet som bruker store muskelgrupper og styrker hjerte og lunger. Denne typen trening forbedrer kroppskapasiteten til å bruke oksygen. Over tid vil du oppleve en reduksjon i hjertefrekvens og blodtrykk, og hjertet ditt trenger ikke å jobbe så hardt under fysiske aktiviteter, noe som vil forbedre pusten din.
 • Styrings- eller motstandsøvelsene bruker gjentatte muskelkontraksjoner for å bryte ned og deretter gjenoppbygge muskelen. Motstandsøvelser for overkroppen kan bidra til å styrke respiratoriske muskler.
 • Stretching øvelser og fleksibilitet som yoga og pilates kan forbedre koordinering og puste.

Til tross for disse fordelene er det viktig å være forsiktig når du trener med KOL. Øke nivået på fysisk aktivitet kan utløse symptomer som mangel på pust. Snakk med legen din før du starter et treningsprogram. Legen din kan hjelpe deg med å finne ut:

 • Hva slags trening bør du gjøre og hvilke aktiviteter som skal unngås
 • Hvor mye trening kan du gjøre trygg hver dag og hvor ofte du skal trene hver uke
 • Slik programmerer du narkotika eller andre behandlinger i forhold til treningsprogrammet

Frekvens

Når du trener med COPD, er det viktig å ikke overdrive. Øke tiden du trener veldig gradvis. Som en forløper for et treningsprogram, utøves å koordinere pusten med daglige aktiviteter. Dette kan bidra til å styrke de posturale musklene som brukes til å stå opp, sitte og gå. Fra dette grunnlaget kan du begynne å inkorporere kardiovaskulær trening i rutinen din.

Start med beskjedne driftsmål og øker sakte opp til en 20-30 minutters økt, tre eller fire ganger i uken. For å gjøre dette, kan du starte med en kort spasertur og se hvor langt du kan gå før du bor pusten. Hver gang du begynner å føle deg kort pust, stopp og hvilt.

Over tid kan du angi bestemte mål for å øke avstanden som er reist. Prøv en økning på 10 meter om dagen som det første målet.

Innsats

Bruk Anslått oppfattet innsats Skala (RPE) for å måle intensiteten til # 8217; trening. Denne skalaen lar deg bruke tall fra 0 til 10 for å evaluere vanskelighetsgraden til en fysisk aktivitet. For eksempel, sitte på en stol ville bli vurdert på nivå 0 eller inaktiv. L’utførelse av en innsats test eller # 8217; utførelse av en svært vanskelig fysisk utfordring ville bli klassifisert som nivå 10. På RPE-skalaen anses nivå 3 og # 8220; moderat & # 8221; og nivå 4 er beskrevet som & # 8220; ganske tung & # 8221;.

Personer med KOL bør trene mellom nivåene 3 og 4 for det meste av tiden. Husk at når du bruker denne balansen, bør du vurdere ditt nivå av tretthet og individuelle faktorer som mangel på pusten for å hindre overdreven innsats.

Puster

Mangel på pusten under treningen betyr at kroppen din trenger mer oksygen. Du kan gjenopprette oksygen i systemet redusert pusten. Å puste sakte, konsentrert på # 8217; innånding gjennom nesen med den lukkede munnen, og puster ut gjennom leppene som er kontrakt.

Dette varmer, fuktighet og filtrerer luften du puster og gir en mer fullstendig lungehandling. For å redusere respiratorisk frekvens under trening, prøv å gjøre at utløpene dine er to ganger enn dine inspirasjoner. For eksempel, hvis du sender inn i to sekunder, pust ut i fire sekunder.

Pulmonal rehabilitering

Legen din kan gi deg et lunge rehabiliteringsprogram hvis du har problemer med å puste under treningen. Disse programmene tilbyr gruppeøvelser med medisinsk tilsyn, kombinert med en pedagogisk og sykdomsadministrasjonskomponent for å spesifikt adressere dine utfordringer.

Rehabilitering kan bidra til å forbedre lungefunksjonen og redusere symptomene, slik at du kan utføre daglige aktiviteter med mindre ubehag og oppleve et mer aktivt liv.

Forholdsregler

L’Fysisk aktivitet er en viktig del av KOL-ledelsen, men du må ta følgende forholdsregler for å sikre sikker øvelse:

 • Ikke trene ved ekstreme temperaturer. Varm, kald eller våt tilstand kan påvirke sirkulasjonen, gjøre pusten vanskeligere og forårsake brystsmerter.
 • Unngå kuperte stier, siden bakken øvelsen kan føre til en overdreven innsats. Hvis du må krysse et kupert område, bremser det rytmen og kontrollerer forsiktig hjertefrekvensen, går eller stopper om nødvendig.
 • Pass på å puste ut når du løfter moderat tunge gjenstander. Generelt, prøv å unngå å løfte eller skyve tunge gjenstander.
 • I tilfelle kort pust, svimmelhet eller svakhet under en aktivitet, avbryter øvelsen og hvile. Hvis symptomene vedvarer, ring legen din. De kan anbefale narkotikamendringer, diett eller alt «Væskeinntaket før du fortsetter programmet.
 • Spør legen din en veiledning om treningsprogrammet ditt etter å ha startet nye stoffer, siden medisinen kan påvirke svaret på aktiviteten.

L’Regular trening presenterer spesielle utfordringer for de som bor sammen med KOL, men fordelene kan overvinne vanskeligheter. Lære de riktige teknikkene og ved hjelp av forholdsregler, L’Fysisk aktivitet kan bli et av de viktigste verktøyene i ditt arsenal for å håndtere din tilstand.