KOL og hodepine: årsaker, symptomer og behandling

Kampen forårsaker hodepine?

Vesentlige helsemessige forhold kan forårsake hodepine. Disse kalles sekundære hodepine. Kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) er en progressiv lungesykdom som gjør pusten vanskeligere og kan forårsake sekundær hodepine.

Hvis du har COPD, finner du årsaken til hodepine er viktig på grunn av den potensielle risikoen for potensielt dødelige komplikasjoner.

Som COPD forårsaker hodepine

KOL er begrepet for en gruppe forhold som forårsaker pustevansker.

L’oksygen beveger seg ned i lungene og gjennom veggene i lungene i blodet. KOL kan hindre eller ødelegge deler av lungene, noe som gjør det vanskelig å innånding av oksygen og # 8217; karbondioksidutånding.

KOL er koblet til en tilstand som kalles hypoksi, som oppstår når blodet ikke har oksygen nok. Dette overbelaster hjertet ditt og senker vevfunksjonene. KOL er også relatert til hypercapnia, som oppstår når for mye karbondioksid er tatt.

Hodepine fra KOL-stammer fra mangel på oksygen til hjernen kombinert med for mye karbondioksid. KOL Hodepine forekommer vanligvis om morgenen etter oppvåkning på grunn av akkumulering av karbondioksid i blod under søvn.

Hvis du har morgenhodepine med KOL, kan du også være i fare for nattapné.

Symptomer som kan oppstå med en COPD Hodepine

Fordi hodepine er vanlige, kan det hende du finner det vanskelig å fortelle om hodepine er relatert til COPD eller Qualcos’andre. Disse symptomene kan tyde på at hodepine er forårsaket av COPD:

 • brystsmerter
 • Wheezing
 • Ekstrem mangel på pust
 • Choking opp oppvåkning
 • rask pusting

Andre symptomer kan stamme fra # 8217; hypoksi, som også kan forekomme samtidig med hodepine med KOL. Disse symptomene inkluderer en økning i hjertefrekvens og blodtrykk. Du kan også oppleve hudflekker av rød eller lilla på grunn av mangel på oksygen.

Behandle COPD Hodepine

Hodepine som kommer fra COBD, kan behandles på forskjellige måter.

Oksygen terapi

Behandling for alle typer hodepine har som mål å håndtere smerte. Fordi årsaken til COPD-hodepine er iPossia, øker den første handlingslinjens rolle i oksygeninntaket. Du kan gjøre det med oksygenbehandling.

I # 8217; oksygenbehandling, oksygen, oksygen leveres gjennom et nesestang, en ansiktsmaske eller et rør som er satt inn i luftrøret. Hodepine bør forbedres når du har tatt en tilstrekkelig mengde oksygen.

Selv med oksygenbehandling kan du ha problemer med å sove om natten, noe som kan føre til kulehodepine. Åndedrettsproblemer kan avbryte søvn, og gjør riktig operasjon neste morgen vanskeligere.

Hodepine er vanlige i private søvnfolket, uansett om du har COPD.

Medisinering

Mange stoffer er tilgjengelige for å helbrede COPD. Du kan ta litt innånding og andre er tilgjengelige i form av en pille.

Bronkodilatorer inhalerte legemidler som slapper av muskler rundt luftveiene, lindre hoste og mangel på pusten og forbedrer pusten.

Innåndingssteroider og muntlig kan bidra til å behandle COPD ved å redusere betennelsen og forhindre rehabilitering. Orale steroider er vanligvis foreskrevet for personer med alvorlig eller hyppig rehabilitering, men L’langsiktig bruk kan ha negative bivirkninger.

Legen kan foreskrive antibiotika for lunge og respiratoriske infeksjoner, for eksempel bronkitt og lungebetennelse. Disse infeksjonene kan forekomme oftere hos personer med KOL. Antibiotika kan bidra til akutte eksacerbasjoner, men anbefales ikke for forebygging.

Smertebehandling

Hvis du lider av BPCO hodepine regelmessig, kan benkemedisinene (OTC) og hjemmemedisiner bidra til å lindre smerte.

L’å ta OTC smertestillende stoffer i lang tid kan gjøre kroppen din immun mot effekten av stoffet. De Nasjonalt institutt for nevrologiske sykdommer og slag Jeg anbefaler ikke å ta smertestillende midler mer enn to ganger i uken av denne grunn.

De tingene du kan gjøre hjemme for å lindre hodepine inkluderer:

 • Pusteøvelser, som de som brukes i meditasjon og yoga
 • Drikk mynteete
 • mer
 • unngå søvn
 • jevnlig
 • Unngå de utløsende faktorene i KOL, som røyk, kjemikalier og støv

Legen din kan også foreskrive medisiner eller gi andre muligheter for smertebehandling.

Nattlig apné

Det kan også være nødvendig å behandle nattapnéet hvis du lider av KOL. L’Nattapné er preget av hyppige episoder av overflatepusting, eller når pusten avbrytes under søvn. Over tid kan dette føre til hypoksi og hyppige hodepine.

Legene behandler ofte nattapnøen ved hjelp av et system kalt kontinuerlig positivt trykk på luftveien (CPAP). CPAP hjelper til med å holde luftveiene åpne under søvn.

En studie publisert i Journal of Medicine Clinical Sleep Han studerte L’CPAP-effekt på personer med KOL og Night Apnea. Han oppdaget at bruken av CPAP er forbundet med redusert dødelighet hos personer med disse to forholdene.

Hva er perspektiver for folk med Cefalea CFT?

Behandlingen av CFFALEA BPCO er mer komplisert enn den enkle å ta med benk-øverste smertestillende midler. Men siden det er en sekundær hodepine, vil du sannsynligvis ha mindre hodepine over tid mens COPD er behandlet.

L’Hovedmålet med KOL-behandling øker lungefunksjonen. Dette vil hjelpe deg å puste lettere og ha færre symptomer og komplikasjoner, inkludert hodepine.

Det er også viktig å vurdere andre årsaker til hodepine. Å ha COPD betyr ikke at COPD forårsaker hodepine. Kontakt legen din for å finne ut årsaken til hodepine og få riktig behandling.