KOL og fuktighet: Effekter og farer

Forståelse av kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL)

KOL, eller kronisk obstruktiv lungesykdom, er en lunge tilstand som gjør pusten vanskelig. Tilstanden er forårsaket av den langsiktige eksponeringen for lungeirriterende stoffer, som for eksempel sigarettrøyk eller L’atmosfærisk forurensning.

Personer med COLD lider vanligvis av hoste, hissing pust og kortpustethet. Disse symptomene har en tendens til å bli verre under ekstreme klimaendringer.

Trigger for COPD

L’veldig kaldt, varmt eller tørket luft kan utløse en COPD-forverring. Åndedrett kan være vanskeligere når temperaturen er mindre enn 32 ° C eller større enn 90 ° C (32.2 ° F). Overdreven vind kan også gjøre det vanskeligere å puste. Selv fuktighet, ozonnivå og pollen teller kan påvirke pusten.

Uavhengig av scenen eller alvorlighetsgraden av KOL, hindre rehabilitering er viktig for å føle det beste. Dette betyr å eliminere L’eksponering for visse utløsningsfaktorer, for eksempel:

 • sigarett røyk
 • støv
 • Kjemikalier fra husholdnings vaskemidler
 • forurensning av luften; luft

I dagene med ekstreme værforhold, bør du også beskytte deg igjen så lenge som mulig.

KOL og aktivitet alle «8217; åpen

Hvis du må gå ut, planlegge aktivitetene dine i løpet av den mest milde delen av dagen.

Når temperaturen er kalde, kan du dekke munnen din med et skjerf og inspirere nesen din. Dette vil varme opp luften før du går inn i lungene, noe som kan bidra til å forhindre forverring av symptomene.

I sommermånedene bør du prøve å unngå å gå ut på dagene når fuktighet og ozonnivå er høye. Dette er indikatorer at forurensningsnivåene er i verste fall.

Ozonnivåene er lavere om morgenen. EN Kvalitetsindeks for’luft (AQI) på 50 eller lavere tilsvarer ideelle forhold for å holde seg alle «8217; åpen.

Optimale nivåer av fuktighet

Ifølge Dr. Phillip Factor, en spesialist i lungesykdommer og tidligere professor i legemidlet i det medisinske senteret i Universitetet i Mekaniteten for Fuktighet, varierer mellom folk med KOL.

Dr. Factor forklarer: «Mange pasienter med KOL har en komponent i astma. Noen av disse pasientene foretrekker varme og tørre klima, mens andre foretrekker mer fuktige miljøer og # 8220;.

Generelt er lavere fuktighetsnivåer det beste for personer med KOL. Ifølge Mayo Clinic er det ideelle indre fuktighetsnivået 30 prosent 50. Det kan være vanskelig å opprettholde indre fuktighetsnivåer i vintermånedene, spesielt i kaldere klima hvor varmesystemer går konstant.

For å få et optimalt internt fuktighetsnivå, kan du kjøpe en luftfukter som kjører med sentralvarmeenheten. Alternativt kan du kjøpe en uavhengig enhet egnet for ett eller to rom.

Uavhengig av typen luftfukter som er valgt, må du sørge for at du rengjør den og holder den regelmessig. Det er viktig å følge produsentens indikasjoner, siden mange luftfuktere har luftfiltre; de ​​må vaskes regelmessig eller erstattes.

Selv filtrene på’innenriks luft i klimaanlegg og varmesystemer bør ha endret seg hver tredje måned.

Selv fuktigheten kan være et problem på badet. Du bør alltid kjøre bad støvsuger mens du tar en dusj og åpner et vindu etter dusj, hvis mulig.

Farene ved> høy indre fuktighet

For mye intern luftfuktighet kan føre til økning i indre atmosfæriske forurensninger, som støvmidd, bakterier og virus. Disse irriterende kan forverre KOL-symptomer.

Høye nivåer av indre fuktighet kan også føre til veksten av mugg hjemme; inne i huset. Mold er en annen potensiell utløserfaktor for personer med COPD og astma. L’Mold eksponering kan irritere halsen og lungene og har vært forbundet med forverringen av symptomene på # 8217; astma. Disse symptomene inkluderer:

 • Hoste øker
 • Wheezing
 • nesetetthet
 • sår hals
 • nysing
 • Rinitt eller nese som cola på grunn av betennelse i neseslimhinnen

Personer med KOL er spesielt følsomme for støpeeksponeringen når de har et svekket immunforsvar.

Form

For å være sikker på at ditt hjem ikke har noen muggproblemer, bør du overvåke ethvert punkt i huset der fuktighet kan akkumulere. Her er en liste over fellesarealer hvor mugg kan trives:

 • Et tak eller kjeller med flom eller regnvannslekkasje
 • Helseforbundne rør eller rør som mister under vasken
 • Teppe som fortsatt er fuktig
 • Ventilerte bad og kjøkken
 • Rom med luftfuktere, avfuktere eller klimaanlegg;
 • Leccards under kjøleskap og frysere

Etter å ha identifisert de potensielt problematiske områdene, ta øyeblikkelig tiltak for å fjerne og rense harde overflater.

Under rengjøring, sørg for å dekke nesen og munnen med en maske, som en N95 partikkelmaske. Du bør også ha på seg engangshansker.

Ta bort

Hvis du har blitt diagnostisert med COBD og for tiden bor i A’område med høye nivåer av fuktighet, kan du vurdere ideen om å flytte til en region med et tørrere klima. Flytte til en annen del av landet kan ikke helt eliminere symptomene på COPD, men kan bidra til å forhindre rehabilitering.

Før du overfører deg, besøk området i ulike perioder av året. Dette vil tillate deg å se hvordan tiden kan påvirke symptomene på KOL og generell helse.