KOL og behandling med humane pulminal stamceller

Kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) er en progressiv lungesykdom som gjør pusten vanskelig. I følge American Lung Association, På ca 11 millioner mennesker i USA har blitt diagnostisert KOL. Det er imidlertid anslått at 24 millioner mennesker kan få sykdommen og ikke vite det.

De to hovedtyper av KOL er kronisk bronkitt og # 8217; emfysem. Mange mennesker med KOL har en kombinasjon av begge.

Kampen forårsaker en eller flere av følgende endringer i lungene og i luftveiene:

  • Lommene D’luft og luftveier mister evnen til å strekke seg.
  • Lommene på lommene D’luft er ødelagt.
  • Veggene på luftveien er tykkere og betent.
  • Airways er tilstoppet i slim.

Disse endringene reduserer mengden luft som kommer inn og forlater lungene, frata kroppen av # 8217; mye trengte oksygen og gjør det stadig vanskeligere å puste.

For tiden er det ingen kur for KOL. Det er bare behandlinger for å forbedre livskvaliteten og redusere sykdomsprogresjonen. Det er imidlertid lovende undersøkelser som tyder på at stamceller kan hjelpe til med å behandle mennesker med denne typen lungesykdom.

Stamceller 101

Stamceller er avgjørende for hver organisme og deler tre hovedtrekk:

  • Kan forny gjennom celledelingen.
  • Selv om de i utgangspunktet ikke er skikkelig, kan de skille og ta egenskapene til mange forskjellige strukturer og stoffer, i tilfelle behov.
  • De kan transplanteres til en annen organisme, hvor de vil fortsette å dele og replikere.

Stamceller kan fås fra menneskelige embryoer på fire eller fem dager kalt blastocysts. Disse embryoene er generelt tilgjengelige fra en vitro-befruktning. Noen stamceller finnes også i ulike voksne kroppsstrukturer, inkludert hjerne, blod og lær. De sover i den voksne kroppen og deler ikke, med mindre de er aktivert av en hendelse, som en sykdom eller en skade. Imidlertid er de i stand til å lage stoffer til andre organer og kroppsstrukturer, slik at de kan brukes til å helbrede eller til og med regenerere eller regrow, skadet stoff. Stamceller kan ekstraheres fra kroppen og separert fra andre celler. De blir så returnert til kroppen, hvor de kan begynne å fremme helbredelse i det berørte området.

Stamceller i lungen

Inntil nylig ble det antatt at voksne lungene ikke inneholdt stamceller. Brigham og Women Researchers’S sykehus i Massachusetts har veltet konvensjonell visdom da de oppdaget tilstedeværelsen av stamceller i lungene. I 2011 studere, De nevnte L’bevis på stamceller i 12 voksne donor lungene og ni lungene av døde foster for naturlige årsaker.

Disse utifferentierte cellene var i stand til å danne forskjellige deler av lungene, inkludert lommer d’luft og små luftveier. Når de injiseres i mus med kirurgisk skadede lungene, er stamceller delt for å danne nye lungestrukturer. Strukturene som er opprettet av stamceller har vært i stand til å kombinere og støtte pulmonal vev av mus. Denne oppdagelsen har åpnet døren for muligheten for å finne nye og beste behandlinger for KOL.

KOL og stamcellebehandlinger

Siden tilstedeværelsen av stamceller i den voksne lungen bare er bekreftet nylig, er det ingen behandlinger med stamceller som for øyeblikket er tilgjengelige for personer med KOL. Forskerne ser imidlertid stamcellebehandling som en ny lovende retning for COPD-behandlingsforskning. De tror at stamceller kan være til nytte for mennesker med sykdommen:

  • Reduser luftveien betennelse, som kan bidra til å forhindre ytterligere skade
  • Bygge nytt og sunt lunge stoff, som kan erstatte noe skadet stoff i lungene
  • Ved å stimulere dannelsen av nye kapillærer, som er små blodkar, i lungene, som kan føre til en forbedring i lungefunksjonen

Forskere forestiller seg at stamceller kan en dag brukes til å generere nye, sunne lungene hos mennesker med kronisk lunge sykdom. Det vil trolig ta flere års forskning før stamcellebehandling kan bli prøvd hos personer med KOL. Men hvis denne behandlingen vil bli realisert, kan folk med KOL ikke lenger måtte gjennomgå smertefulle og risikable pulmonale lungetransplantasjonsintervensjoner. De kunne til og med åpne veien på jakt etter en kur for KOL.