KOL: Faser, årsaker, behandling og mer

COS’er KOL?

Kronisk obstruktiv bronkopneumopati, vanligvis referert til som KOL, er en gruppe progressive lunge sykdommer. Den vanligste er kronisk emfysem og bronkitt. Mange mennesker med KOL har begge disse forholdene.

L’Enfisema ødelegger langsomt lommene D’luft i lungene, som forstyrrer strømmen av den eksterne luften mot strømmen. Bronkitt forårsaker betennelse og krymping av bronki, som tillater slimdannelse.

Hovedårsaken til COBD er tobakksrøyk. Selv L’langsiktig eksponering for irriterende kjemikalier kan føre til KOL. Det er en sykdom som vanligvis tar lang tid å utvikle seg.

Diagnosen innebærer vanligvis avbildningseksaminer, blodprøver og lungefunksjonstester.

Det er ingen kur mot KOL, men behandling kan bidra til å lindre symptomene, redusere muligheten for komplikasjoner og generelt forbedre livskvaliteten. Medisiner, ytterligere oksygenbehandling og kirurgi er noen former for behandling.

Ubehandlet, KOL kan føre til en rask progresjon av sykdommen, hjerteproblemer og forringelse av respiratoriske infeksjoner.

Det anslås det om 30 millioner Folk i USA har KOL. Nesten halvparten vet ikke hvordan man skal ha det.

Hva er symptomene på KOL?

KOL gjør det vanskeligere å puste. Symptomene kan være i utgangspunktet milde, og begynner med intermittent hoste og kortpustethet. Når det utvikler seg, kan symptomene bli mer konstant hvor det kan bli stadig vanskeligere å puste.

Du kan føle hissing pusten og en følelse av undertrykkelse til brystet eller ha en overdreven ekspektoratproduksjon. Noen mennesker med KOL har akutte eksacerbasjoner, som er regularaliseringer av alvorlige symptomer.

Alle’BBCO symptomer kan være ganske milde. Du kan bytte dem for en kulde.

De første symptomene inkluderer:

 • Mangel på sporadisk pust, spesielt etter øvelsen
 • Liten, men appellert hoste
 • trenger å rydde halsen ofte, spesielt tidlig om morgenen

Du kan begynne å lage små endringer, hvordan du unngår trappene og hopper over fysiske aktiviteter.

Symptomene kan gradvis forverres og bli vanskeligere å ignorere. Som lungene skadet, kan du eksperimentere:

 • kortpustethet, selv etter en liten øvelse, hvordan å klatre på en trapper rampe
 • hissing pust, som er en høyfrekvent støyende puste, spesielt under utløp
 • Thoracic undertrykkelse
 • Kronisk hoste, med eller uten slim
 • trenger å eliminere slim fra lungene hver dag
 • Hyppige forkjølelser, influensa eller andre respiratoriske infeksjoner
 • lite energi

I de etterfølgende faser av COPD kan symptomene også inkludere:

 • utmattelse
 • Hevelse i føttene, av anklene eller bena
 • Vekttap

A & # 8217 er påkrevd; umiddelbar medisinsk hjelp hvis:

 • Du har blåaktige eller grå negler eller lepper, siden dette indikerer lavt blod oksygen nivåer
 • Du har problemer med å plukke opp pusten eller du ikke kan snakke
 • Du føler deg forvirret, forvirret eller svak
 • Ditt hjerte kjører

Det er sannsynlig at symptomene er verre hvis du for tiden røyker eller hvis du regelmessig blir utsatt for passiv røyking.

Ytterligere informasjon om KOL Symptomer.

Hvilke årsaker til KOL?

I land utviklet som USA, er hovedårsaken til KOL sigarettrøyk. Av 90 prosent av folk som har KOL, er røykere eller tidligere røykere.

Blant langvarige røykere, 20 prosent 30 Copve. Mange andre utvikler lunge sykdommer eller har en redusert lungefunksjon.

De fleste med KOL er minst 40 år og har i det minste en historie om røyk. Lengre og flere røykobakprodukter, desto større er risikoen for KOL. I tillegg til sigarettrøyk, sigarrøyk, kan rør røyk og passiv røyking forårsake KOL.

Din risiko for Copco er enda større hvis du har astma og røyk.

Du kan også utvikle KOL hvis du er utsatt for kjemikalier og røyk på arbeidsplassen. Selv L’langsiktig eksponering for atmosfærisk forurensning og støvinnånding kan forårsake KOL.

I utviklingsland, sammen med tobaksrøyk, er hus ofte dårlig ventilert, og tvinger familier å puste drivstoff røykgasser som brukes til å lage mat og varme.

Det kan være en genetisk predisponering til KOL-utvikling. Opp til et estimat 5 prosent av personer med KOL har en mangel på et protein som kalles alfa-1-antitripin. Denne mangelen forårsaker forringelse av lungene og kan også påvirke leveren. Andre assosierte genetiske faktorer kan også være på spill.

KOL er ikke smittsom.

KOL Diagnose

Det er ingen enkelt test for KOL. Diagnosen er basert på symptomene, på en fysisk undersøkelse og resultatene av diagnostiske tester.

Når du besøker legen din, må du sørge for at du nevner alle dine symptomer. Fortell legen din om:

 • Du er en røyker eller du røkt i det siste
 • Du er utsatt for lungeirriterende midler under arbeidet
 • Du er utsatt for mye passiv røyk
 • Du har en familiehistorie av KOL
 • lider av astma eller andre respiratoriske forhold
 • Ta benk eller reseptbelagte legemidler

Under den fysiske undersøkelsen vil legen bruke et stetoskop for å lytte til lungene mens du puster. Basert på all denne informasjonen, kan legen din bestille noen av disse testene for å få et mer komplett bilde:

 • Spirometri er en ikke-invasiv test for å evaluere lungefunksjonen. Under testen vil du ta et dypt pust og deretter blåse i et rør som er koblet til spirometeret.
 • Imaging tester inkluderer en bryst radiografi eller en tac. Disse bildene kan gi et detaljert utseende på lungene, til blodårene og til hjertet.
 • En blodprøve av arterielt blod innebærer å plukke en blodprøve fra A’arterie for å måle oksygen i blod, karbondioksidet og andre viktige nivåer.

Disse testene kan bidra til å avgjøre om du har COPD eller en annen tilstand, for eksempel astma, en restriktiv lungesykdom eller hjertesvikt;.

Mer informasjon om hvordan COPD er diagnostisert.

Behandling for KOL

Behandling kan lindre symptomene, forhindre komplikasjoner og generelt redusere utviklingen av sykdommen. Helsesektoren din kan inkludere en lungepesialist (pneumolog) og fysiske og respiratoriske terapeuter.

Dressing

Bronkodilatatorer er narkotika som bidrar til å slappe av luftveismusklene, utvide luftveiene slik at du kan puste lettere. De administreres vanligvis gjennom en inhalator eller en nebulisator. Glukokortikosteroider kan legges til for å redusere luftveisbetennelsen.

For å redusere risikoen for andre luftveisinfeksjoner, spør legen din om du skal få en årlig influensavaksine, en vaksine mot pneumokokkeren og en tetan-tilbakekalling som inkluderer beskyttelse mot Pertussis (Pertussis).

Oksygen terapi

Hvis blodet oksygen nivået er for lavt, kan du motta ekstra oksygen gjennom en maske eller en nesekanyl for å hjelpe deg med å puste bedre. A’bærbar enhet kan gjøre det lettere å flytte.

Kirurgi

Kirurgi er reservert for alvorlig KOL, eller når andre behandlinger har mislyktes, noe som er mer sannsynlig når du har en form for alvorlig emfysem.

En type operasjon kalles bullektomi. Under denne prosedyren fjerner kirurger store og unormale luftrommet (bobler) fra lungene.

En annen er l’kirurgi for å redusere lungevolumet, som fjerner det skadede øvre lunge stoffet.

Lungtransplantasjon er en «8217; alternativet i noen tilfeller.

Endringer i livsstilen

Noen livsstilsendringer kan også bidra til å lindre symptomene eller gi lettelse.

 • Hvis du røyker, stopp. Legen kan anbefale passende støtteprodukter eller tjenester.
 • Når det er mulig, unngå passiv røyking og kjemiske røyk.
 • Få ernæringen som kroppen din trenger. Samarbeide med legen din eller dietiker for å skape en sunn matplan.
 • Snakk med legen din enn å trene er trygt for deg.

Lær mer om de forskjellige behandlingsalternativene for KOL.

KOL-stoffer

Medisiner kan redusere symptomene og redusere flammer. Noen forsøk og feil kan være nødvendig for å finne stoffet og dosen som fungerer best for deg. Dette er noen av alternativene dine:

Bronkodilatorer Inhalatorer

Legemidlene kalt bronkodilatorer bidrar til å oppløse avhandlingens muskler i luftveien. De blir vanligvis tatt gjennom en inhalator eller en nebulisator.

Kortsiktige bronkodilatorer D’handling de siste fire til seks timer. Du bruker bare dem når du trenger det. For pågående symptomer er det langsiktige versjoner du kan bruke hver dag. De varer ca 12 timer.

Noen bronkodilatatorer er selektive beta-2-agonister og andre er anticholinergic. Disse bronkodilatene virker avslappende avhandling muskler i luftveien, som utvider luftveiene for en bedre passasje av luften;. Hjelper også kroppen din til å frigjøre slimet fra lungene. Disse to typer bronkodilatatorer kan tas separat eller i kombinasjon av inhalator eller med en nebulisator.

Kortikosteroider

Langvarige bronkodilatorer D’handling er vanligvis kombinert med innåndede glukokortikosteroider. Et glukokortikosteroid kan redusere luftveisbetennelsen og redusere mucusproduksjonen. Langvarig bronkodilator D’handling kan slappe av luftveismuskler for å hjelpe luftveiene til å holde seg bredere. Kortikosteroider er også tilgjengelige i form av en pille.

Fosfodiesterase-4 inhibitorer

Denne typen stoff kan tas i form av en pille for å redusere betennelsen og slappe av luftveiene. Det er generelt foreskrevet for alvorlig KOL med kronisk bronkitt.

Teofyllin

Dette legemidlet lindrer thoracisk innsnevring og mangel på pust. Det kan også bidra til å forhindre utvinning. Den er tilgjengelig i pilleform. Theophyllin er et eldre stoff som slapper av luftveismuskler og kan forårsake bivirkninger. Generelt er det ikke en første linje behandling for COPD Therapy.

Antibiotika og antiviraler

Når noen respiratoriske infeksjoner kan utvikles, kan antibiotika eller antiviraler foreskrives.

vaksiner

KOL øker risikoen for andre respiratoriske problemer. Av denne grunn kan legen råde deg til å sende inn en årlig influensavaksine, vaksinen mot pneumokokkeren eller pertussis-vaksinen.

Mer informasjon om narkotika og medisiner som brukes til å behandle KOL.

Kostholdsanbefalinger for personer med KOL

Det er ingen bestemt kosthold for KOL, men et sunt kosthold er viktig for å opprettholde generell helse. Jo mer du er sterk, vil du kunne forhindre komplikasjoner og andre helseproblemer.

Velg en rekke næringsstoffer fra disse gruppene:

 • grønnsaker
 • frukt
 • korn
 • protein
 • meieri

Drikke mange væsker. I det minste fra seks til åtte 8-unse glass av ikke-kafévæsker per dag kan bidra til å holde slimet tynnere. Dette kan gjøre slimet enklere å utvise med hoste.

Begrenser koffeinholdige drikker fordi de kan forstyrre narkotika. Hvis du har hjerteproblemer, må du kanskje drikke mindre, så snakk med legen din.

Gå flatt med salt. Induserer kroppen til å holde vannet, noe som kan påvirke pusten.

Å holde en sunn vekt er viktig. Det tar mer energi å puste når du har KOL, så du må kanskje ta flere kalorier. Men hvis du er overvektig, kan lungene dine og ditt hjerte måtte jobbe mer.

Hvis du er undervektig eller skjøre, kan selv det grunnleggende kroppsvedlikeholdet bli vanskelig. Samlet, for å få COPD svekkes immunforsvaret og reduserer din evne til å bekjempe infeksjoner.

En full mage gjør det vanskeligere enn lungekspansjonen, og gir deg kort pust. I dette tilfellet, prøv disse rettsmidler:

 • Slip luftveiene om en’nå før et måltid.
 • Ta små biter av mat som tygger sakte før du svelger.
 • Bytte tre måltider om dagen med fem eller seks mindre måltider.
 • Lagre væsker til slutten, slik at du føler deg mindre full under måltidet.

Gi en titt på disse 5 kostrådene for personer med KOL.

Lev med KOL

KOL krever sykdomsforvaltning gjennom livet. Dette betyr at du følger råd fra helsegruppen din og holder lydlivsvaner.

Fordi lungene dine er svekket, anbefaler vi deg å unngå alt som kan overbelaste dem eller forårsake en eksacerbasjon.

Nummeret i listen over ting som skal unngås er røyk. Hvis du har problemer med å slutte, snakk med programdoktoret ditt for å slutte å røyke. Prøv å unngå passiv røyking, kjemiske damper, L’atmosfærisk forurensning og støv.

En bit & # 8216; trening hver dag kan hjelpe deg å holde deg sterk. Snakk med legen din enn trening er bra for deg.

Følg en diett basert på næringsstoffer. Unngå høyt transformerte matvarer som er lastet med kalorier og salt, men uten næringsstoffer.

Hvis du har andre kroniske sykdommer sammen med COPD, er det viktig å styre dem selv de, spesielt diabetes mellitus og hjertesykdom.

Eliminerer lidelse og rationaliser ditt hjem slik at vi vil ha mindre energi å rengjøre og utføre andre innenlandske aktiviteter. Hvis du lider av avansert scenen, få hjelp med daglige oppgaver.

Flammet forberedt. Ta med deg kontaktinformasjonen for nødsituasjoner og publiserer på kjøleskapet. Inkluder informasjon om rusmidler du tar og doser. Program Nødnummer i telefonen.

Det kan være en lettelse å snakke med andre som forstår. Vurder L’ideen om å bli med i en støttegruppe. KOL-stiftelsen gir en komplett liste over Organisasjoner og ressurser For folk som bor med KOL.

Hva er kappens faser?

Et KOL-mål oppnås ved spirometrisk evaluering. Det er flere evalueringssystemer og et evalueringssystem er en del av Gullklassifisering. Gullklassifiseringen brukes til å bestemme alvorlighetsgraden av COPD og bidra til å danne en prognose og en behandlingsplan.

Det er fire grader gull basert på spirometriske tester:

 • Grad 1: Mild
 • Grad 2: Moderat
 • Grad 3: Alvorlig
 • Grad 4: veldig alvorlig

Dette er basert på resultatet av spirometerprøven av FEV1. Dette er mengden luft du kan puste ut fra lungene i det første sekundet av A’tvunget utløp. Gravity øker med reduksjonen i FEV1.

Gullklassifiseringen tar også hensyn til individuelle symptomer og historie med akutte eksacerbasjoner. Basert på denne informasjonen, kan legen din tildele deg en gruppe bokstaver for å hjelpe deg med å definere din kappens natt.

Når sykdommen utvikler seg, er du mer utsatt for komplikasjoner, for eksempel:

 • Åndedrettsinfeksjoner, inkludert forkjølelse, influensa og lungebetennelse
 • Hjertproblemer
 • Høyt blodtrykk i pulmonale arterier (pulmonal hypertensjon)
 • lungekreft
 • Depresjon og angst

Ytterligere informasjon om de forskjellige stadiene av KOL.

Det er en forbindelse mellom KOL og lungekreft?

KOL og lungekreft er alvorlige helseproblemer rundt om i verden. Disse to sykdommene er koblet på forskjellige måter.

KOL og lungekreft har flere vanlige risikofaktorer. Røyking er nummer én risikofaktor for begge sykdommer. Begge er mer sannsynlig hvis du puster passiv røyking eller hvis du er utsatt for kjemikalier eller andre røyk på arbeidsplassen.

Det kan være en genetisk predisponering for utviklingen av begge sykdommene. Også risikoen for å utvikle KOL- eller lungekreften øker med alderen.

Det ble estimert i 2009 at mellom 40 og 70 prosent Personer med lungekreft har også KOL. Det samme 2009 studie konkluderte med at KOL er en risikofaktor for lungekreft.

TIL 2015 Studio antyder at de faktisk kan være forskjellige aspekter av samme sykdom, og at COPD kan være en drivende faktor i lungekreft.

I noen tilfeller lærer folk ikke å ha KOL til lungekreft er diagnostisert.

Men for å få COPD betyr ikke nødvendigvis at du vil ha lungekreft. Det betyr at du har større risiko. Dette er en annen grunn til at hvis du røyker, avslutter du en god ide.

Lær mer om de mulige komplikasjonene i KOL.

Statistikk over KOL

Over hele verden er det anslått at om 65 millioner Folk har moderat til alvorlig KOL. Av 12 millioner Voksne i USA har en KOL-diagnose. Det anslås det 12 millioner andre har sykdommen, men de vet fortsatt ikke det.

De fleste med Copco er 40 år Eldre.

De fleste med KOL er røykere eller tidligere røykere. Røyking er den viktigste risikofaktoren som kan endres. Mellom 20 og 30 prosent Kroniske røykere utvikler COPD som viser symptomer og tegn.

Mellom 10 og 20 prosent av folk med KOL aldri røykt. Så langt som 5 prosent av mennesker med KOL, er årsaken en genetisk sykdom som innebærer mangel på et protein som kalles alfa-1-antitripin.

KOL er A hovedårsak av opptak i industrialiserte land. I USA er COPD ansvarlig for mye besøk til beredskapsrommet og sykehusopptakene. I # 8217; år 2000 ble det bemerket at de var over Sykehusopptak 700.000 og om 1.5 millioner Besøk til beredskapsrommet. Blant mennesker med lungekreft, mellom 40 og 70 prosent De har også KOL.

Hvem vi er 120.000 Folk dør av KOL hvert år i USA. Og Tredje hovedperson Dødsårsak i USA. Hvert år dør flere kvinner enn KOL-menn.

Det forventes at antall pasienter med COPD-diagnose vil øke med ytterligere 150 prosent Fra 2010 til 2030. Det meste av dette kan tilskrives en aldrende befolkning.

Sjekk andre BPCO-statistikker.

Hva er perspektivet for folk med KOL?

Kampen har en tendens til å utvikle seg sakte. Du kan ikke engang vite hvordan du skal ha det i de tidlige stadiene.

Når du har en diagnose, må du begynne å se legen din regelmessig. Du må også handle for å håndtere din tilstand og gjøre passende endringer i ditt daglige liv.

Vanligvis kan de første symptomene administreres og noen livsstilsvalg kan hjelpe deg med å opprettholde en god livskvalitet for en stund.

Med sykdomsfremgangen kan symptomene bli mer og mer begrensende.

Personer med alvorlige stadioner av KOL kan ikke være i stand til å ta vare på seg selv uten hjelp. De har større risiko for å utvikle åndedrettsinfeksjoner, hjerteproblemer og lungekreft. De kan også være i fare for depresjon og angst.

Kolpet reduserer generelt levetiden, selv om utsiktene varierer betydelig fra person til person. Folk med KOL som aldri røykt kan ha en Beskjeden reduksjon av # 8217; forventet levetid, Mens det er sannsynlig at tidligere og nåværende røykere har større reduksjon.

I tillegg til å røyke, er dine prospekter avhengig av hvor godt du svarer på behandling, og hvis du kan unngå alvorlige komplikasjoner. Legen din er i den beste posisjonen for å evaluere din generelle helse og gi deg en’ide om hva du kan forvente.

Mer informasjon om # 8217; forventet levetid og prognose for personer med KOL.