Kokainseffekter på hjernen: Kokain dreper hjerneceller?

Kokain, både pulver og sprakk, har en kraftig effekt på kroppen og hjernen. L’bruk av kokain kan skade hjerneceller, selv etter noen få ganger med intens bruk.

Fortsett å lese for å forstå hvordan kokain kan utløse hjerneskade og andre alvorlige bivirkninger.

Hvordan påvirker kokain hjernen din?

Kokain er et stimulerende middel. Dette betyr at det påvirker sentralnervesystemet. Som andre stimulanser, gir kokain deg en Energy Wave & # 8217. Dette øker i sin tur klokken din, og gir deg en følelse av & # 8220; Bonallo & # 8221; medisin.

Andre vanlige kortsiktige kokainseffekter inkluderer:

 • en følelse av & # 8220; nervøsitet & # 8221; eller rastløshet
 • irritabilitet
 • paranoia
 • Redusert av # 8217; appetitt
 • en midlertidig følelse av intens lykke eller glede

Langsiktige effekter av kokainbruk

Kokain kan også ha langsiktige bivirkninger, spesielt etter en vanlig og langvarig bruk. De langsiktige måtene som kokain kan påvirke hjernen, inkluderer:

 • hodepine
 • Ekstrem vekttap
 • Tap av’lukt / olfaktorisk funksjon
 • Stemningsendringer
 • anfall
 • Bevegelsesforstyrrelser, inkludert Parkinsons sykdom
 • Alvorlig paranoia
 • hørsel hallusinasjoner
 • Uregelmessig hjerterytme
 • død for overdose

De fleste av de kortsiktige bivirkningene av kokain forsvinner innen en eller to dager. Men langsiktige bivirkninger kan være permanente.

Noen ganger er de langsiktige bivirkningene av kokainforbruk et tegn på cerebral skade.

Fordi kokain har en bestemt effekt på hjernen din?

Kokain øker mengden av et kjemikalie som kalles dopamin i hjernen. Dopamin er naturlig funnet i hjernen. Små doser dopamin reiser gjennom hjerneceller for å indikere glede eller tilfredshet.

Når du bruker kokain, flod dopamin hjernecellene dine, men da har det ikke noe annet sted å gå. Dette overskuddet av dopamin forhindrer hjerneceller fra å kommunisere med hverandre.

Over tid, kokain forårsaker at hjernen din blir mindre følsom for dopamin. Dette betyr at større mengder kokain er nødvendig for å produsere de samme effektene som en dopaminbrudd.

Over tid, flom hjernen med dopamin kan skade strukturen hjerne. Det er derfor et sterkt kokainforbruk kan føre til konvulsive lidelser og andre nevrologiske forhold.

Bruken av kokain senker også glukose metabolisme i hjernen. Dette kan gjøre nevroner i hjernen din mer sakte eller begynne å dø.

TIL 2016 studio I hjernen til mus ga Mer intuisjon i dette fenomenet. Når jeg & # 8220; rengjøringsprosesser & # 8221; Hjernen er akselerert eller avbrutt av kokain, hjerneceller er i hovedsak utvist.

Kokain ødelegger hjernen din selv på andre måter. Siden kokain forårsaker krymping av blodkar, må ditt hjerte jobbe mer for å pumpe blod til hjernen.

Dette understreker ditt kardiovaskulære system. Det kan gjøre rytmen til å gå til hjertefrekvensen. Det kan også frata blodhjernen du trenger, noe som dreper hjerneceller.

L’kokainpåvirkning på hjerneceller blir enda mer meningsfylt med alderen i alderen.

Den typiske hjernen mister 1.69 milliliter av grå materie hvert år som en del av aldringsprosessen. Folk som gjør vanlig kokainbruk tilgir mer enn dobbelt i et år, andre a 2012 studie.

Bruk av kokain selv hos unge voksne Endre skjemaet av neuroner og synapser mens den utviklende hjernen forsøker å beskytte seg, andre Undersøkelser fra 2009.

Hjernen tar opp fra effekten av kokain;?

Hjernen din kan være i stand til å komme seg fra effekten av kokain;.

Mengden av normal kognisjon som tilbakekjøp vil variere i henhold til forskjellige faktorer, for eksempel:

 • Hvor lenge har du brukt kokain
 • hvor mye du brukte hver gang
 • Din individuelle cerebrale kjemi

En liten en 2014 Studio Han oppdaget at så lenge kokainforbruket var moderat og utvinning startet innen 1 år, hjerneskade forårsaket av # 8217; bruk av kokain var i det minste delvis reversible.

Det er på 2014 Gjennomgang antyder at mange av de langsiktige kognitive effektene av kokainforbruket faktisk er knyttet til kokainavholdet. Dette syntes å innebære at 5 måneder uten kokain ville ha restaurert mye av det som hadde gått tapt når det gjelder hjernens funksjon.

Flere behandlingsalternativer er tilgjengelige for personer som trenger hjelp til å stoppe kokainforbruket.

Behavioral kognitiv terapi, ambulerende og sykehuspleie, narkotikafri samfunn og programmer i 12 faser (som Kokain anonym Og Narkotika anonym) Alle alternativer er.

For øyeblikket er det ingen narkotika som omhandler kokainavhengighet, men noen ganger foreskriver legene av label medisiner for å kurere det. Disulfiram (antabuse) er en av disse stoffene.

Hvordan leger diagnostiserer kokainavhengighet?

Hvis du kontakter legen din om ditt kokainforbruk, starter du med å stille spørsmål om din livsstil, vaner, bruk og dosering. Det er viktig å være klar og ærlig, slik at du kan få den riktige behandlingen.

Noen ganger vil en helsehendelse, som et epileptisk angrep eller slag, presse en lege for å la deg merke muligheten for kokainavhengighet hvis du også har andre symptomer.

Legen kan bruke en anti-drug test for å bekrefte bruk av kokain. En urin anti-drug test kan være positivt på kokain bare i ca 4 dager etter L’Sist bruk. Men lenger bruker kokain, desto mer kan du samle seg i kroppen din og mer tid det tar å metabolisere det.

Hvis en helsehendelse har bedt legen din, vil du gi deg beskjed om behandlingsalternativene og hjelpe deg med å sjekke tilbaketrekningen når du blir stabil.

L’kokainavholdenhet bør alltid styres av en lege.

Hva er perspektivet?

Noen ganger kan det virke umulig, men du kan helt gjenoppta kokainavhengigheten din.

Det er også mulig å gjenopprette noen av de kognitive funksjonene som er kompromittert fra # 8217; bruk av kokain.

Vi forstår ikke helt hvem som kan gjenvinne den funksjonen, for og i hvilken grad. Ytterligere studier er nødvendig for å finne ut hvilken beste praksis for å gjenopprette nevrologisk stabilitet etter en konstant bruk av kokain.

Bunnlinjen

Det er ikke bare en metropolitisk legende bestemt å skremme potensielle brukere. L’tung og langvarig bruk av kokain kan skade hjerneceller.

L’gjentatt kokainbruk avbryter måten hjerneceller kommuniserer, forårsaker nevronens død. Det kan også skade andre vitale organer, inkludert kardiovaskulærsystemet.

Det kan være mulig for noen mennesker å gjenopprette hjernens funksjon til det som var før kokain. Forskere jobber fortsatt for å forstå det fullt ut.

Hvis du eller en kjære person du bruker kokain eller misbruker andre stoffer, kontakt lege for å be om hjelp.