Kognitive forvrengninger: 10 Eksempler på forvrengt tanke

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

& # 8220; Jeg har det verste flakset i verden.& # 8221;

«Jeg mislyktes bare matteprøven. Jeg er ikke god på skolen, og det er verdt å stoppe. & # 8220;

& # 8220; hun er sen. Rains. Den har en aquaplaning og bilen er opp ned i en grøft. & # 8220;

Dette er alle de første eksemplene på kognitive forvrengninger: Modeller av tanke som induserer folk til å se virkeligheten på upresise måter, vanligvis negative.

Kort sagt, de er vanlige tankefeil. Når en kognitiv forvrengning oppstår, måten som hendelser vanligvis er negative.

De fleste opplever kognitive forvrengninger fra tid til annen. Men hvis de forsterkes ganske ofte, kan de øke depresjonen, forårsake relasjonelle vanskeligheter og føre til en rekke andre komplikasjoner.

Hvor de kommer fra?

Forskning tyder på at folk utvikler kognitive forvrengninger som en måte å håndtere negative livsarrangementer. Flere slike bivirkninger er forlenget og seriøse, desto mer sannsynlige forskyvning er det mer sannsynlig at en eller flere kognitive forvrengninger dannes.

En av de første teoriene Det antyder til og med at mennesker kunne ha utviklet kognitive forvrengninger som en slags evolusjonær overlevelsesmetode.

Med andre ord, kan stress indusere folk til å tilpasse sine tanker til nyttige måter for deres umiddelbare overlevelse. Men disse tankene er ikke rasjonelle eller sunne langsiktige.

Hva er de forskjellige typer kognitive forvrengninger?

Gjennom årene har Psykiater Aaron Beck åpnet i løpet av årene i 1960 åpnet veien for forskning om kognitive forvrengninger i utviklingen av en behandlingsmetode kjent som adferdskognitive terapi.

Siden da har forskere identifisert minst 10 vanlige forvrengte tankemodeller, som er oppført nedenfor:

Polarisert tanke

Noen ganger kalte alt eller ingenting, eller tenker i svart og hvitt, skjer denne forvrengningen når folk vanligvis tenker.

Når du er overbevist om at du er bestemt for suksess eller fordømt til feil, er at folk i livet ditt er engelske eller onde, du er sannsynligvis engasjert i en polarisert tanke.

Denne typen forvrengning er ikke realistisk og ofte ubrukelig fordi det meste av tiden eksisterer et sted mellom de to ekstremer.

Overgeneralisering

Når folk generaliserer overdreven, kommer de til en konklusjon om en hendelse og deretter pågår denne konklusjonen feil i hele linjen.

For eksempel får du en lav score i en matteprøve og konkluderer med å være håpløs i matematikk generelt. Du har en negativ opplevelse i et forhold og utvikler overbevisningen om ikke å være god i forhold til forhold.

Generaliseringen var forbinder med posttraumatisk stressforstyrrelse og andre lidelser D’angst.

Katastrofale

Denne typen forvrengt tanke bringer folk til å frykte eller ta det verste foran # 8217; ukjent. Når folk katastrofes, kan vanlige bekymringer raskt øke.

For eksempel kommer en forventet sjekk ikke med post. En katastrofal person kan begynne å frykte at han aldri kommer fram, og det vil derfor ikke være mulig å betale for utleie og hele familien.

Det er lett å likvide katastrofinerte som en overdreven hysterisk reaksjon, men folk som har utviklet denne kognitive forvrengningen, kan ha opplevd gjentatte bivirkninger, for eksempel kronisk smerte eller barndoms traumer, så ofte for å frykte det verste i mange situasjoner.

Tilpasning

En av de vanligste feilene i å tenke er å ta ting på personalet når de ikke er tilkoblet eller forårsaket av deg.

Du kan være involvert i tilpasning når du slår av omstendigheter som ikke er din feil, eller som er utenfor din kontroll.

Et annet eksempel er når vi feilaktig antar at jeg var bevisst utelukket eller målrettet.

Tilpasning var forbinder Med større angst og depresjon.

Lesing av sinnet

Når folk antar å vite hva andre tror, ​​bruker de lesing av sinnet.

Det kan være vanskelig å skille mellom lesing av sinnet og empati: evnen til å oppleve og forstå hva andre kan prøve.

For å forstå forskjellen mellom de to, kan det være nyttig å vurdere alle testene, ikke bare bevisene som bekrefter mistankene dine eller dine overbevisninger.

I det minste en studie Han fant ut at lesingen av sinnet er mer vanlig blant barn som mellom ungdom eller voksne og er knyttet til # 8217;.

Mental filtrering

En annen mal av forvrengt tanke er tendensen til å ignorere de positive aspektene og fokusere utelukkende på de negative aspektene.

Tolke omstendighetene ved hjelp av et negativt mentalt filter er ikke bare unøyaktig, men kan forverre symptomene på angst og depresjon.

Forskere Du fant at å ha et negativt perspektiv på deg selv og din fremtid kan forårsake følelser av fortvilelse. Disse tankene kan bli ganske ekstreme for å utløse selvmordstanker.

Rabatt det positive

Som mentale filtre, kast bort positivt innebærer en negativ skade i tanken.

Folk som har en tendens til å kaste bort positive, ignorerer eller forsømmer ikke noe positivt. I stedet forklarer de det som et flakslag eller for rent flaks.

I stedet for å gjenkjenne at et godt resultat er resultatet av ferdigheter, intelligente valg eller besluttsomhet, antar de at det er en ulykke eller en slags anomali.

Når folk tror at de ikke har kontroll over deres omstendigheter, kan det redusere motivasjonen og dyrke en følelse av «8220; impotens lært og # 8221;.

Erklæringer & # 8220; Jeg burde & # 8221;

Når folk finner seg å tenke i forhold til hva «burde» og «burde» bli sagt eller gjort, er det mulig at det er et kognitiv forvrengningsarbeid.

Det er sjelden nyttig å straffe deg selv med hva & # 8220; du burde & # 8221; kunne gjøre på en gitt situasjon. Uttalelser & # 8220; skal & # 8221; og «8221; De brukes ofte av tenkeren for å ta en negativ utsikt over livet ditt.

Disse typer tanker er ofte forankret i internaliserte familieforventninger eller kulturelle forventninger som kanskje ikke passer for en person.

Disse tankene kan redusere selvtillit og øke nivåene av angst.

Emosjonell resonnement

Emosjonell resonnement er den falske troen på at dine følelser er sannhet & # 8211; at måten du føler om en situasjon, er en pålitelig indikator på virkeligheten.

Selv om det er viktig å lytte, validere og uttrykke følelser, er det like viktig å dømme virkeligheten basert på rasjonelle tester.

Forskere har funnet det den følelsesmessige resonnementet er en vanlig kognitiv forvrengning. Er en tankemodell som brukes av mennesker med og uten angst eller depresjon.

Merking

L’merking er en kognitiv forvrengning der folk reduserer seg selv eller andre mennesker til en enkelt karakteristisk eller descriptor, vanligvis negativ, som & # 8220; Drunk & # 8221; O & # 8220; Feil & # 8221;.

Når folk er merket, definerer de seg selv og andre basert på en enkelt begivenhet eller oppførsel.

L’merking kan indusere folk til å forkaste seg selv. Det kan også indusere tenkeren å misforstå eller undervurdere andre.

Denne feil oppfatningen kan forårsake virkelige problemer blant mennesker. Ingen ønsker å bli merket.

Hvordan kan du endre disse forvrengningene?

Den gode nyheten er at kognitive forvrengninger kan korrigeres over tid.

Her er noen skritt du kan gjøre hvis du vil endre tankeordninger som kanskje ikke er nyttige:

Identifiser irriterende tanke

Når du skjønner at en tanke forårsaker angst eller dempet ditt humør, er et godt første skritt å forstå hva slags forvrengt tanke du bekrefter.

For bedre å forstå hvordan dine tanker påvirker dine følelser og din oppførsel, kan du vurdere å lese & # 8220; Feeling Good: The New Mood Therapy & # 8221; av DR klinisk psykolog. David Burns. Denne boken vurderes av mange endelige arbeid på dette emnet.

Prøv å reformulere situasjonen

Søk etter nyanser av grå, alternative forklaringer, objektive bevis og positive tolkninger for å utvide dine tanker.

Du kan finne nyttige noter din opprinnelige tenkning, etterfulgt av tre eller fire alternative tolkninger.

Utfør en’kostnadsfordelingsanalyse

Folk gjentar vanligvis atferd som gir noen fordel.

Du kan finne nyttig for å analysere hvordan tankeordninger hjalp deg med å møte i det siste. De gir deg en følelse av kontroll i situasjonene hvor du føler deg maktesløs? De tillater deg å unngå å anta ansvar eller å kjøre de nødvendige risikoene?

Du kan også spørre deg hvor mye det koster deg å forplikte deg til den kognitive forvrengningen. Vurdere fordeler og ulemper med tankene dine kan motivere deg til å endre dem.

Vurder kognitiv atferdsterapi

Kognitiv atferdsterapi (CBT) er en anerkjent form for språkbehandling der folk lærer å identifisere, avbryte og modifisere usunne tankemodeller.

Hvis du vil ha en veiledning for å identifisere og endre forvrengt tanke, kan du finne denne typen terapi som er nyttig.

CBT fokuserer vanligvis på bestemte mål. Generelt finner det sted for et forutbestemt antall økter, og noen få uker kan være nødvendig for å se resultatene.

Se etter en terapeut som er tilstrekkelig sertifisert og autorisert i staten der du bor på. Din terapeut skal trent på CBT. Prøv å finne en terapeut som har erfaring med å behandle din type tankevalg eller problem.

Bunnlinjen

Kognitive forvrengninger er vanlige måter å tenke på som ofte er unøyaktige og negative.

Kognitive forvrengninger utvikler seg vanligvis over tid som svar på bivirkninger. Det er minst 10 vanlige forvrengte tankemodeller som har blitt identifisert av forskere.

Hvis du er klar til å møte en kognitiv forvrengning, kan du prøve noen av metodene som finnes i atferdskognitive terapi. Denne typen terapi har vært vellykket i # 8217; hjelpe folk å identifisere kognitive forvrengninger og ombygget for å se på verden på en klarere og rasjonell måte.