Koffein og brystkreft: Det er en lenke?

Sekund American Cancer Society, 1 kvinne ut av 8 i USA vil utvikle brystkreft. Selv om vi ikke vet hva det forårsaker brystkreft, vet vi noen av risikofaktorene, inkludert:

  • høy alder
  • En positiv familiehistorie av sykdommen
  • Arve noen gener som er forbundet med brystkreft
  • fedme
  • Høy alkoholforbruk
  • Eksponering for stråling

Kaffekonsumet må også være oppført blant disse risikofaktorene?

Det korte svaret er nei, men vi dyser litt og # 8216;.

Kaffeforbruk i USA

Femti-fire prosent av voksne i USA drikker kaffe hver dag, ifølge Harvard skole av folkehelse.

Gjennomsnittlig kaffedrikker forbruker tre kopper hver dag. Hittil indikerer forskningen at kaffe ikke forårsaker brystkreft eller øker risikoen. Faktisk kan det faktisk være knyttet til en lavere risiko for brystkreft.

Undersøkelser

TIL 1985 Studio Involvering av over 3000 kvinner har kansellert noen stigende risiko for brystkreft på grunn av kaffeforbruket.

I 2011, mye større Svensk studie Han oppdaget at kaffekonsumet var forbundet med en beskjeden reduksjon i risikoen for brystkreft blant postmenopausale kvinner.

Reduksjonen var statistisk signifikant blant kvinner med negativt brystkarsinom til østrogenreseptoren (en underkategori av brystkreft).

Kvinner som drakk kaffe i studioet er ikke begrenset til å nippe til en kopp i morgenavisen. De var seriøse kaffedrikkere, forbruker mer enn fem kopper om dagen.

I 2013, a Bred meta-analyse av eksisterende forskning undersøkt 37 studier med over 59.000 tilfeller av brystkreft. Samlet, ikke C’Det var ingen sammenheng mellom risikoen for brystkreft og kaffeforbruk. Men å drikke kaffe var assosiert med lavere risiko for brystkreft i postmenopausale kvinner.

En annen studie publisert i Januar 2015 bekreftet sammenhengen mellom kaffe og reduksjon av brystkreftrisiko i postmenopausale kvinner. Det ble oppdaget at en kaffe rikeste i koffein reduserer risikoen for brystkreft. Og mer forbruk var relatert til større risikoreduksjon.

L & # 8217;

Den endelige dommen? De fleste søker på # 8217; emnet viser at kaffe ikke øker risikoen for brystkreft.

Og for postmenopausale kvinner har forskning blitt enda mer lovende, og viser en sammenheng mellom kaffekonsum og reduksjon av brystkreft.