Koebner og psoriasis fenomen: Kjenn fakta

Hva er Koebner-fenomenet?

Koebner-fenomenet er et kjent, men ikke helt inkludert psoriasis. Beskriver dannelsen av psorialasiske hudlesjoner på kroppsdeler som vanligvis ikke er hvor en person med psoriasis har skade. Dette er også kjent som en isomorphisk respons.

Tilstanden tar sitt navn fra Heinrich Koebner Dermatologist. Det var den første som observerer denne tilstanden i det nittende århundre.

Cos’er psoriasis?

Psoriasis er en kronisk autoimmun sykdom som påvirker huden. Hvis du har psoriasis, virker kroppens immunsystem unormalt og angriper ellers sunn hud. I tilfelle av psoriasis produseres de nye hudcellene med en hastighet for rask. Disse cellene gjør veien på overflaten av huden og lar seg tørkes, skumle og ofte smertefulle flekker.

Disse stedene eller lesjonene har en tendens til å dele når det utløser faktorer, som psykologisk stress eller traumatiske hudlesjoner. Lesjoner kan vises hvor som helst på kroppen. De forekommer oftere:

  • hodebunn
  • knær
  • albuer
  • Baksiden av ryggen

Hvis du har psoriasis, vil du mest sannsynlig oppleve gjentatt rehabilitering i samme områder.

Symptomer på Koebner-fenomenet

Koebner bemerket at noen mennesker med psoriasis har utviklet skader i områder der huden hadde blitt traumatisert. Det kan stamme fra et kutt, en blåmerke eller en’brenne. Lesjonene kan også utvikle seg på deler av kroppen der huden er irritert av beltet, fra beltespenne eller beltelet.

I alle disse tilfellene dukket opp i områder utenfor de vanlige punktene som ble rammet av psoriasis.

Forstå det dype fenomenet Koebner

Forskere har også identifisert en tilstand der overfladiske hudlesjoner eller traumer utløser dypere responser enn skader. I noen tilfeller kan hudskaden føre til psorialasia artritt.

I motsetning til Dell’slitasjegikt, som kommer fra artikulasjonsbreddet, l’Psoriasis artritt er en autoimmun sykdom. Det sunne stoffet i folks ledd med psoriasis er angrepet av et hyperaktivt immunsystem. Dette kan forårsake smerte, stivhet og betennelse i # 8217; berørt ledd.

Utvikling av den psoriasisartritt som følger en overfladisk lesjon, er noen ganger definert som et dypt Koebner fenomen.

Hvordan Koebner-fenomenet behandles?

Symptomene på Koebner-fenomenet behandles på samme måte som psoriasis og # 8217; psoriasisartritt. Hvis symptomene oppstår, kontakt en dermatolog spesialist på behandling av psoriasis. For hudlesjoner kan de anbefale aktuelle stoffer, ultrafiolett lysterapi eller orale narkotika.

L’Psoriasis artritt behandles vanligvis med en kombinasjon av narkotika. Milde tilfeller kan bare kreve ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans). Hvis du har et mer alvorlig tilfelle, kan det hende du trenger narkotika som undertrykker immunforsvaret.

Din hudlege kan foreslå at du gjør steroid injeksjoner direkte i # 8217; interessert felles, som vil redusere betennelsen og andre symptomer. Hvis skaden har vært overdreven, kan en erstatning av artikulasjonen være nødvendig.

Når å se en hudlege

Hvis kjente scaly patcher, bør du få dem til å diagnostisere fra en hudlege. Det er mange andre forhold som forlater tørkede hudflekker, som eksem eller seboré. Få en bekreftet diagnose vil hjelpe deg med å få den beste behandlingen.

Hvis du vet at du har psoriasis, snakk med Koebner-fenomenet dermatologen og hva du kan gjøre for å minimere sjansene for å eksperimentere med. Rådene kan være like enkelt som å behandle psoriasis som eksisterer for det beste av dine ferdigheter og beskytte huden din på alle mulige måter.

Pass på at du tar hensyn til huden din som kommer i kontakt med beltet eller bh eller andre klær som kan irritere dem. Først kan du finne skiltene, først kan behandles og først kan du finne lettelse.

Fenomenet Koebner kan forebygges?

Ikke c’det er måte å forutsi hvem som vil utvikle denne tilstanden, men å ha psoriasis er den viktigste risikofaktoren. Generelt anbefales personer med psoriasis å ta mer omsorg for deres hud enn allmennheten. Å ta vare på huden din betyr følgende:

  • Ikke bruk mye tid til solen og hold huden fuktig.
  • Bruk en fuktighetskrem og en luftfukter hvis du bor i et område med en spesielt lav & # 8217;.
  • Prøv å unngå blåmerker eller kutt på huden.
  • Hold hodebunnen ren og USA tartbasert sjampo hvis legen din anbefaler det.
  • La lesjonene være alene med mindre du bruker et aktuelt stoff. Ikke samle inn eller skrape skader, da dette kan forverre rehausts.