Koblingen mellom psoriasis og røyk

Beskrivelse

Du vet sikkert at røyking sigaretter øker risikoen for lungekreft. Du kan også vite at røyking en pakke om dagen øker sjansene dine for:

  • kardiovaskulære sykdommer
  • Vesic Cancer
  • Nyrekreft
  • Strupekreft

Hvis dette ikke er nok til å få deg til å slutte å røyke, bør du vurdere at røyking også øker sjansene dine for å få tak i psoriasis. Hvis du allerede har psoriasis, vil du sannsynligvis ha mer alvorlige symptomer. Hvis du er en kvinne, øker denne sannsynligheten ytterligere.

Fortsett å lese for å se hva forskningen på forbindelsen mellom psoriasis og røyk sier. Du vil også høre fra to pasienter med psoriasis som deler sin historie om hvorfor de sluttet å røyke og hvordan å slutte å røyke har påvirket symptomene sine.

Psoriasis og røyk

Psoriasis er en vanlig autoimmun sykdom som involverer hud og ledd. Psoriasis påvirker om 3.2 prosent av mennesker i USA. Det anslås at psoriasis påvirker 125 millioner folk rundt om i verden.

Røyking er ikke den eneste forebyggbare risikofaktoren for psoriasis, selv om det er viktig. Andre faktorer inkluderer:

  • fedme
  • Alkohol inntak
  • betydelig stress
  • Genetisk predisposisjon eller familiehistorie

Familiehistorie kan ikke endres. Du kan slutte å røyke, selv om du tror du ikke kan gjøre det. Hvis du gjør det, er det en god sjanse for at risikoen eller alvorlighetsgraden av psoriasis reduseres med frekvensen av røyking.

Hva sier forskningen?

Hva sier undersøkelsen om dette emnet? Først av alt har mange studier oppdaget at røyking er en uavhengig risikofaktor for psoriasis. Dette betyr at folk som røyker, er mer sannsynlig å ha psoriasis. Pluss røyk og lenger du røykt, desto større er risikoen.

& # 8220; Transversal Studio Fra # 8217; Italia har oppdaget at sterke røykere, de som røyker mer enn 20 sigaretter [Al] Day, hadde dobbelt risikoen for å ha en alvorlig psoriasis & # 8220; sier Ronald Prussick, MD.

Prussick er en assisterende klinikkprofessor ved George Washington University og medisinsk direktør for Washington Dermatology Center i Rockville, MD. Det er også en del av medisinsk provisjon for National Psoriasis Foundation (NPF).

Prussick refererer til to andre studier som illustrerer slipset for å røyke med psoriasis.

En, en sub-analyse fra Sykepleiere & # 8216; Helseundersøkelse, Han oppdaget at sykepleiere som røykt over 21-åringer hadde dobbelt sjansen til å utvikle psoriasis.

L’år av en pakke bestemmes ved å multiplisere antall år du har røkt for antall sigarettpakker som røyker om dagen.

En annen studere, På # 8217; prenatal og spedbarnsrøyke-eksponering, funnet at den tidlige røykeeksponeringen litt øker risikoen for å utvikle psoriasis senere i livet.

Du trenger flere grunner til å slutte å røyke? Prussick sier at noen lovende rapporter har vist at når folk slutter å røyke, kan deres psoriasis bli mer reaktive for ulike behandlinger.

Historier om to tidligere røykere

Historien om Christine

Mange kan bli overrasket over å vite at Christine Jones-Wollerton, en doula oppmerksom på helse og konsulent for Jersey Shore, New Jersey, kjempet med en røykavhengighet.

Det har vokst omgitt av røyk. Hans mor var en jevn sigarettrøyker og hennes far røkt røret. Det er ikke overraskende (i det minste burde han ikke vært) som prøvde vanen alene i en alder av 13 år.

Selv om jeg ikke begynte å røyke virkelig opp til # 8217; Alder ca 15, ble jeg en pakke og en halv og en halv) sier.

Etter vellykket vedtatt flere sunnere vaner, som vegetarianisme, forblir det spesielt vanskelig for deg å slutte å røyke. Han prøvde å stoppe under sin unge voksenliv, men han sier at # 8217; han ville alltid ringe tilbake.

Dette har endret seg da han så forverringen av sin mors helse, uten tvil på grunn av minst delvis hans røyk. Døde etter en tiårig kamp mot blærekreft og lunge da jeg var en fem måneders gravid av min første sønn, uten å møte sin første nevø & # 8221;.

Det var alt for Jones-Wollerton, som visste at han ikke ville at scenariet fant sted for sin sønn. Med hennes baby ennå ikke født i tankene, forlot hun alle 29 år.

Det var bare et år senere (seks måneder etter fødselen av sin første sønn) at Jones-Wollertons psoriasis manifesterte seg selv. Det ble dyrket av overraskelse.

Siden det ble vedtatt, ikke C’Det var ingen familiehistorie som induserte det for å drive risikoen. Han hadde ingen bånd med sin røyk på den tiden, men han innrømmer at fra det han vet nå, kunne han ha spilt en rolle.

Jeg lærte senere gjennom min forskning på National Psoriasis Foundation nettstedet at røyking med en historie med psoriasis i familien kan øke sjansen for å utvikle psoriasis på opptil ni ganger!& # 8221; hun sier.

Mens Jones-Wollerton har notert positive helseendringer etter å ha stoppet røyking, tok det nesten to år før hans alvorlige psoriasis begynte å svare på behandling.

Nå vet jeg at røyking og drikking kan redusere effektiviteten av noen behandlinger, inkludert organiske stoffer og sier at det nå er overbevist om at røyking har hatt innvirkning på psoriasis på flere måter.

Jeg er sikker på at mine år med røyk og alkoholiker har vært en utløsende faktor for min psoriasiske sykdommer & # 8221; sier. «Hvem vet om de langsiktige effektene av røyking forårsaket min langsomme respons på behandling?

Hva jeg vet er at når jeg sluttet å røyke og jeg startet den rette biologiske medisinen, kombinert med PUVA og aktuelle stoffer, ble min psoriasis til slutt løst. Jeg byttet fra en dekning på 95% til et deksel på mindre enn 15%, opptil 5% & # 8220;.

Historien om John

Da John J. Lella, Vest-Granby, Connecticut, begynte å røyke i 1956 (ALLE «8217; alder på 15), var en annen verden. Han hadde også foreldre som røykt sammen med mange slektninger. Gjennom årene har 50 innrømmer at det var & # 8220; vakkert & # 8221; Å gå rundt med sigaretter rullet opp i hylsen på skjorten.

& # 8220; I tjenesten var sigaretter billig og alltid tilgjengelig, så røyking var en måte å tilbringe tid på, sier. & # 8220; Jeg sluttet å røyke i 1979 og ALLE’ERA Røkt sigarer, ca 10 per dag & # 8221;.

Når i Lella ble diagnostisert for første gang psoriasis i 1964 (ALLE «8217; alder av 22 år), sier han at han ikke visste mye om psoriasis. Hans lege økte ikke sammenhengen mellom røyking og psoriasis.

Selv om han endte opp med å stoppe av helsemessige grunner, var det ikke på grunn av hans psoriasis direkte.

Han sier at når han ble diagnostisert for første gang, og jeg reiste en fin liten & # 8216; og røyking holdt meg våken & # 8221;. Han sier: Fra 1977 til 1979 ble bronkittet diagnostisert hvert år. I 1979, etter å ha brukt flere måneder for å frigjøre min byste fra psoriasis, kom bronkitt til meg.

Innen 24 timer ble all innsats jeg hadde gjort i de foregående månedene, og den øvre delen av bysten var dekket med psoriasis guttata på grunn av # 8217; respiratorisk infeksjon & # 8220;.

Husk at legen din ikke brukte vilkår. Legen fortalte ham å forvente tilbakevendende bronkittangrep hvis han hadde tenkt å fortsette å røyke. Så stoppet han, kaldt kalkun.

& # 8220; det var en av de vanskeligste utfordringene jeg noensinne har hatt til å møte & # 8221; sier. Lella oppfordrer andre til å følge prosessen med hjelp, om mulig.

Psoriasisen til Latella fortsatte å forverres gradvis til tross for å ha sluttet å røyke. Likevel har hans respiratoriske problemer redusert. Siden da husker det ikke å ha kontraktet psoriasis guttata.

Selv om han ikke la merke til en drastisk forbedring av hans symptomer etter å ha stoppet røyking, er han fortsatt glad for å ha gjort det. Oppfordrer alle de som fortsatt røyker gjør det samme.

& # 8220; Jeg er glad for å se at så mange dermatologer tyder på at psoriasispasienter tror de slutter & # 8221; sier. Han ville bare ha sin lege til ham den anbefalingen for 40 år siden.

Anser å stoppe i dag

Selvfølgelig, det er fortsatt mye som du fortsatt ikke vet hvordan røyk forårsaker denne økningen i risikoen og alvorlighetsgraden av psoriasis. Ikke alle ser en endring i deres symptomer etter å ha stoppet. Forskere fortsetter å undersøke detaljene i denne forbindelse.

Når det gjelder forskningen som eksisterer i dag, sier Prussick det er et emne som leger skal møte alle pasienter som lider av psoriasis.

Gitt vår kunnskap om at røyking øker risikoen for å utvikle psoriasis og gjør psoriasis mer seriøs, er det viktig å ha denne diskusjonen med våre pasienter «sier».

Immunsystemet kan reagere positivt på et sunt kosthold og livsstilsendringer og slutte å røyke er en viktig del av denne atferdsendringen «.

Enten du gjør det for å stoppe for deg selv, for barna eller av en grunn som er helt unik for deg, vet du at du kan gjøre det.

Det er så mange grunner til å slutte å røyke & # 8221; sier Jones-Wollerton. «Men hvis du har en historie om psoriasis i familien din eller allerede har blitt diagnostisert med det, vær så snill bevis. Hvis du allerede har prøvd, prøv igjen og fortsett å prøve.

«Eventuelt beløp som reduserer er en fordel. Du kan merke en reduksjon i tyngdekraften, mengden av forverringer og bedre respons på behandlingen. Hvilken bedre tid å stoppe nå! & # 8220;