Kobbermangel: Symptomer, behandling og andre

COS’er mangelen på kobber?

Kobber er mer enn et metall som brukes til å dekke rørene. Det er tilstede i menneskekroppen i små mengder og hjelper kroppen til å utføre de nødvendige funksjonene i hjernen, i blodet og mer.

I kroppen er det minst 12 enzymer som leger kaller & # 8220; CupNzimi & # 8221;. Disse er avhengige av kobber til jobb. Et eksempel er tyrosinasen, at kroppen bruker til å produsere melanin, en forbindelse tilstede i hudceller. Kroppen avhenger også av kobber for å redusere jern.

Legene kaller en snarvei med kobber i blodet & # 8220; hypocupriaia & # 8221;. I følge British Medical Journal, Tilstanden er ofte underdiagnostisert.

Hva er symptomene?

Kobbermangel kan være vanskelig å diagnostisere for leger fordi symptomene er som mange andre forhold. For eksempel er symptomer forbundet med kobbermangel lik de av vitamin B-12-mangel.

Lavt kobbernivåer kan påvirke immunforsvaret og en persons energinivå. Eksempler inkludert:

 • føl deg alltid kaldt
 • Enkel benbrudd
 • Lett blåmerker
 • utmattelse
 • bli syk lett eller ofte
 • blek hud
 • knappe vekst
 • hudbetennelse
 • Hudsår
 • Uforklarlig muskelsmerter

Selv svært lave kobbernivåer kan forårsake problemer med muskelbevegelse.

Vanlige årsaker

Fordi kroppen hovedsakelig absorberer kobber i magen og deretter i # 8217; tynntarmen påvirker problemer med begge organer ofte en persons evne til å absorbere kobber.

Mange ganger er kobbermangel resultatet av en mageoperasjon som kan påvirke på og absorpsjon.

Zink-tilskudd er også en vanlig årsak til kobbermangel. Dette skyldes at sink og kobber konkurrerer om mageabsorpsjonen, med sink som er den vanlige vinneren. Som et resultat, er kobber ikke absorbert.

Kobber og hårmangel

Siden kobber spiller en viktig rolle i dannelsen av melanin, kan mangelen på kobber påvirke en persons hår. Melanin er viktig for en persons hårpigmentering (farge). Derfor kan noen leger teoretisere at lave kobbernivåer kan påvirke en persons hårfarge, potensielt iført for tidlig grå hår.

Imidlertid er forbindelser mellom kobber og hårfargeendringer og håravfall ikke blitt grundig studert. EN 2013 studie har ikke funnet noen sammenheng mellom kobbernivåer i blodet og # 8217; alopecia areata, en tilstand som forårsaker hårtap. (Sink, et annet metall i spor, var forbundet med et potensielt hårtap.)

Hvordan det er diagnostisert

For å diagnostisere mangelen på kobber, tar en lege en klinisk historie og spør hva slags narkotika og kosttilskudd du ansetter. Vurder dine symptomer når de vurderer deg for en kobbermangel. De kan vurdere om du har risikofaktorer.

Disse inkluderer:

 • Overskytende sinktilskudd
 • Historie om bariatrisk kirurgi, som gastrisk bypass
 • Historie av gastrektomi (kirurgisk fjerning av en del eller hele magen)
 • Kirurgisk historie i den øvre mage-tarmkanalen
 • Malabsorpsjonssyndrom, som celiacsykdom eller intestinal inflammatorisk sykdom, hvor en person ikke helt kan absorbere alle næringsstoffer i mat

En lege kan også bestille en blodprøve for kobbernivåer i plasma for å avgjøre om kobbernivåene i blodet er lave. Denne testen er ikke en endelig diagnostisk test for kobbermangel fordi andre faktorer kan nøye øke kobbernivået i en persons blod. Legene vurderer vanligvis kobbernivåer som alvorlig mangler hvis de er mindre enn 30 prosent av det normale området som er oppgitt.

Behandlingsalternativer

Den første behandlingen av kobbermangel kan avhenge av hvorfor kobbernivåene dine er lave i første omgang. For eksempel, hvis du tar for sink, må du kanskje redusere sinktilskudd.

Legene anbefaler ofte et kobbertilskudd som en egnet behandling. Kobbertilskudd på markedet inkluderer kobberglukonat, kobbersulfat og kobberklorid.

Ta ca 2 milligram (mg) kobber om dagen kan bidra til å korrigere en mangel, men legen vil indikere deg den rette dosen for deg. Det kan også være nyttig å øke rekruttering av kobberrike matvarer.

Hvis din mangel er seriøs og legen din frykter at kroppen din ikke absorberer kobbertilskudd, kan det foreskrive intravenøse kobberbehandlinger (IV).

Sekund British Medical Journal, Korreksjonen av kobbermangel kan ta fra 4 til 12 uker.

Kobberrike matvarer

L’Anbefalt gjennomsnittlig daglig rekruttering for kobber er ca. 0.9 mg. De fleste overvinter denne mengden i sitt eget daglige kosthold. De vanligste kildene til kobber i matvarer finnes i brød og frokostblandinger. Den beste Kobber matkilder å inkludere:

 • Østers (6 medium, kokt): 2,397 mikrogram (MCG)
 • Krabbepulp (3 gram, Alaskan King): 1.005 Mcg
 • Cashewnøtter (1 oz, rå): 622 mcg
 • Solsikkefrø (1 oz, tørr ristet): 519 mcg

Også integrert brød og pasta, brokkoli, poteter og bananer er rike på kobber.

Mulige komplikasjoner

De vanligste komplikasjonene av kobbermangel er anemi, pancitopeni og ataksi:

 • L’anemi er en tilstand der en persons røde blodlegemer er lave. Dette påvirker mengden oksygen som leveres til organer og vev.
 • Pulcitopeni er en tilstand hvor alle tre store blodlegemer er lave. Disse inkluderer antall røde blodlegemer, hvite blodlegemer og blodplater. Denne tilstanden kan påvirke kroppens immunsystem og generell helse.
 • L’ataksi er tapet av kontroll av kroppsbevegelser. Dette skjer med lave kobbernivåer fordi en persons nervesystem er interessert.

Andre mindre vanlige komplikasjoner av kobbermangel inkluderer problemer med beinutvikling, tap av pigment i hår og hud og kompromittert vekst.

Hva er perspektivet?

Kobbermangel er en sjelden tilstand, men kan forekomme, spesielt i emner som har gjennomgått magekirurgi. Heldigvis er tilstanden svært behandlet gjennom endringer i kosthold og kobbertilskudd.

Hvis kobbernivåene dine er svært lave, snakk med legen din om de beste behandlingene. Nivåene dine kan vanligvis korrigeres om noen uker.