Knør artroskopi: grunner, prosedyre og fordeler

Så’er kneet artroskopi?

L’kneet artroskopi er en kirurgisk teknikk som kan diagnostisere og behandle problemene i kneet artikulasjon. Under prosedyren vil kirurgen utføre en’veldig liten gravering og vil sette inn et lite kamera og # 8211; Ring arthroscope & # 8211; Kne. Dette gjør at de kan se interiøret i skjøten på en skjerm. Kirurgen kan da undersøke et knelproblem og, om nødvendig, korrigere problemet ved hjelp av små verktøy Alle’artroskop.

L’Diagnostisk artroskopi forskjellige knærproblemer, som en revet menisk eller en feiljustert rotula (Rotula). Det kan også reparere ligbåndene i artikulasjonen av & # 8217;. Det er begrensede risikoer for prosedyren og utsiktene er gode for de fleste pasienter. Gjenopprettingstiden og prognosen vil avhenge av alvorlighetsgraden av problemet til kneet og kompleksiteten til den forespurte prosedyren.

Fordi jeg trenger Dell’kneet artroskopi?

Legen kan anbefale å gjennomgå en’kneet artroskopi hvis du føler kneesmerter. Legen din kan ha allerede diagnostisert tilstanden som forårsaker smerten din, eller du kan bestille artroskopi for å finne en diagnose. I begge tilfeller, A’artroskopi er en nyttig måte for leger å bekrefte kneet smerte opprinnelsen og behandle problemet.

Artroskopisk kirurgi kan diagnostisere og behandle kneelesjoner, inkludert:

 • Foran eller bakre korsfarer Ligaments revet
 • Lacerate meniskus (brusk mellom kneben)
 • Rotula som er ute av posisjon
 • biter av revet brusk som er løs i # 8217; artikulasjon
 • Fjerner en bakercyst
 • Frakturer i knebenene
 • Sinovia hovne (jakken i Dell’artikulasjon)

Hvordan jeg forbereder meg på l’kneet artroskopi?

Legen din eller kirurgen vil gi deg råd om hvordan du gjør deg klar for intervensjonen. Pass på at du snakker om eventuelle resept, benk-top-stoffer eller kosttilskudd du for tiden antas. Du må kanskje avbryte # 8217; å ta noen medisiner, som L’Aspirin eller # 8217; ibuprofen, i uker eller dager før prosedyren.

Du må også avstå fra å spise eller drikke fra seks til 12 timer før intervensjonen. I noen tilfeller kan legen foreskrive en smertestillende for ubehag du prøver etter intervensjonen. Du bør fylle ut dette reseptet på forhånd for å få det klart etter prosedyren.

Hva skjer i løpet av en’kneet artroskopi?

Legen din vil gi deg en bedøvelse før’kneet artroskopi. Kunne vært:

 • Lokal (nummen bare kneet)
 • Regional (TI numbs fra livet ned)
 • Generelt (han legger deg helt til å sove)

Hvis du er våken, kan du kanskje se prosedyren på en skjerm.

Kirurgen vil begynne med å praktisere noen små graveringer eller kneutskutt. Sterilt saltet vann, eller saltoppløsning, vil da stoppe for å utvide kneet. Dette gjør det lettere for kirurgen å se alt’artikulasjon. L’Arthroscope går inn i en av kuttene, og kirurgen vil se seg rundt i # 8217; artikulasjon ved hjelp av det vedlagte kameraet. Kirurgen kan se bildene som produseres av kameraet på skjermen i operasjonen.

Når kirurgen identifiserer problemet i kneet, kan den deretter sette inn små verktøy i graveringer for å rette opp problemet. Etter intervensjonen drenerer kirurgen saltoppløsningen fra # 8217; artikulasjon og lukker kuttene med poeng.

Hva er risikoen forbundet med kneet artroskopi?

Det er risiko forbundet med noen form for kirurgi, selv om de er sjeldne. Hver operasjon har følgende risikoer:

 • Overdreven blødning under prosedyren
 • Infeksjon på stedet for’intervensjon
 • Åndedrettsproblemer forårsaket av # 8217; anestesi
 • Allergisk reaksjon All’anestesi eller andre stoffer administrert under operasjonen;

Det er også spesifikke risikoer for A’kneet artroskopi, som:

 • Blødning All’# 8217; Knelartikulasjon
 • dannelse av en blodpropp i benet
 • Infeksjon All’Interiør i artikulasjonen
 • Kneet stivhet
 • Skader eller skade på brusk, leddbånd, menisk, blodårer eller knænerves

Com’er utvinningen etter en’kneet artroskopi?

Denne operasjonen er ikke veldig invasiv. For de fleste, krever prosedyren mindre enn A’nå avhengig av den spesifikke prosedyren. Du vil sannsynligvis komme hjem samme dag for gjenoppretting. Du bør bruke en ispakke på kneet og en dressing. Is vil bidra til å redusere hevelse og minimere smerte.

Hjemme, bør du ha noen til å ta vare på deg, i det minste for den første dagen. Prøv å holde beinet hevet og legg på is for en dag eller to for å redusere hevelse og smerte. Du må også endre dressingen din. Legen din eller kirurgen vil fortelle deg når du skal gjøre disse tingene og hvor lenge. Du vil nok se din kirurg for en oppfølgingsavtale noen dager etter prosedyren.

Legen din vil gi deg en ordning med øvelser for å følge hjemme for å hjelpe kneet til å gjenopprette, eller du vil gi deg en fysioterapeut for å se før du vanligvis bruker kneet normalt. Øvelser er nødvendig for å gjenopprette L’fullt utvalg av bevegelse og å styrke muskler. Med tilstrekkelig omsorg, er ditt perspektiv etter å ha utført denne prosedyren utmerket.