Knapp Turp og prostata: Hva du bør vite

Turp og prostataknapp

Å ha en ingrossata prostatisk kjertel er en del av aldring. Som prostata vokser, blir det vanskeligere for menn som urinerer og helt tøm blæren. Dette fører til hyppigere og presserende badeturer og noen ganger selv på urininkontinens fra overflow.

Heldigvis finnes det forskjellige effektive behandlingsalternativer, inkludert narkotika og kirurgiske inngrep som kan redusere prostata og lindre urin symptomer. Den vanligste operasjonen som brukes til å behandle en forstørrelse av prostata, kalles en transuretral prostata reseksjon, også kalt Turp kort sagt.

Turp har lenge eksistert. Den har en solid opplevelse, men kan ha datterselskaper knyttet til perioperativ periode. Disse inkluderer lavt blodnatriumnivå, også kjent som hyponatremi og blødning.

En nyere versjon av prosedyren som heter & # 8220 er nå tilgjengelig; Turp & # 8221 knapp;. Knapp Turp tilbyr menn A’alternativ til Turp, men er tryggere eller mer effektivt? Les videre for å lære mer.

COS’er en prostataforstørrelse?

Prostata er en del av et manns reproduktive system. Denne kjertelen av en valnøttstørrelse ligger mellom blæremuskulaturen og bekkenbunnen foran endetarmen. Oppgaven er å produsere væskeblanding med sæd for å danne sæd under utløsning.

Menn trenger generelt ikke å tenke på deres prostata til de blir eldre. Så det begynner å vokse, sannsynligvis på grunn av endringer i produksjonen av hormoner. En ingrossata prostata kalles noen ganger godartet prostatisk hyperplasi (IPB).

Når prostata utvides, trykker du på Perethra, som er røret som kobles til urinblæren. L’urin strømmer gjennom urinrøret som forlater penis. Dette trykket strammer og begrenser urinlyset og kan blokkere strømmen av urinen.

Legene velger behandlinger for IPB basert på nivået av hevelse i prostata, symptomer og andre faktorer. De vanligste behandlingene er:

  • Narkotika for å redusere prostata
  • Narkotika for å slappe av blære nakke og muskler alle’# 8217; prostatatiske urinrør for å gjøre urinering enklere
  • Kirurgi for å fjerne overflødig prostata vev

L’Mest vanlig kirurgi for IPB er Turp. Under denne prosedyren legger kirurgen en godt opplyst søker i # 8217; urinrøret og bruker en elektrisk ledningsring for å kutte og fjerne overflødig prostata vev.

COS’er Turp-knappen?

Turp-knappen, også kalt fordampning på grunn av bipolar cauterization, er en nyere og mindre invasiv variant av prosedyren. I stedet for en ring av tråd alle’endoskop ender, kirurgen bruker en enhet med et lite knappformet punkt for å fordampe prostatavevet.

Knappen Turp bruker lavtemperatur plasma energi i stedet for varme eller # 8217; elektrisitet, for å fjerne prostata vevet. Når overflødig stoff er omgivelsene forseglet for å hindre blødning.

Knapp, eller bipolar, Turp er en generisk begrep for en rekke forskjellige behandlinger som tar sikte på å oppnå det samme samlede resultatet, men med verktøy, teknikker eller produsenter av forskjellige enheter.

Enhver prosedyre ved hjelp av en & # 8220; knappen & # 8221; Dell’Elektrode med bipolar fordampning er en trykknappprosedyre. Innovasjoner i prosedyren innebærer form av formen på knappen eller L & # 8217, bidrag av små endringer i kirurgiske teknikker.

Fordeler med Turp-knappen

Turp-knappen ser ut til å være like effektiv enn den tradisjonelle Turp i å begrense prostata. Noen studier har nevnt noen fordeler med denne nye prosedyren, men det er ikke mange langsiktige tester som viser at det er bedre enn vanlig Turp.

En teoretisk fordel med Turp-knappen er at all energi forblir ALL’Interiør av enheten. I normal Turp kan elektrisk strøm forlate tråden og skade stoffene rundt prostata.

Noen studier har oppdaget at Turp-knappen reduserer komplikasjoner, for eksempel blødning etter operasjonen;. Det kan også redusere tiden som trengs for å bruke et kateter (et rør alle «uretra i urinblæren) for vanning eller drenering etter operasjonen;. Mer utdanning De har ikke møtt forskjeller i komplikasjoner.

Et post-kirurgisk problem som Turp ser ut til å hindre at det er en sjelden, men veldig alvorlig tilstand som heter Tur Syndrome. Under Turp, kirurg lava l’kirurgisk område med lav natriumløsning for å holde L & # 8217;. Siden denne løsningen kan komme inn i blodet i større mengder gjennom venøse områder av tilbakestillingsvevet, kan det føre til fortynning ved et natriumnivå lavere enn normalt i blodet.

Tvert imot bruker knappen Turp en saltoppløsning med mer natrium enn det som brukes i en Turp, som synes å forhindre Turp Syndrome. Den reduserte risikoen for Tur Syndrome tillater kirurger å dedikere mer tid til prosedyren. Dette betyr at de kan jobbe med større prostata eller utføre mer komplekse operasjoner med Turp-knappen.

Ulemper med Turp-knappen

Turp-knappen ser ikke ut til å ha mange flere ulemper enn den tradisjonelle Turp. Kan føre til flere blokker i # 8217; prostatiske urinrøret, A’muskelområde i # 8217; urinrøret like under urinblæren, men noen utdanning Vis annet. Denne typen blokk kan gjøre det vanskeligere å urinere normalt og helt tømme blæren.

Hvem er en god kandidat for Turp-knappen?

Diskuter med legen din hvis du er en god kandidat for Turp-knappen. Denne prosedyren kan være en alternativet «8217;

  • En spesielt stor prostata
  • sukkersyke
  • en hjertepacemaker
  • En risiko forbundet med blodtap (anemi) eller behovet for å bli utsatt for antikoagulant terapi

Ta bort

Snakk med legen din om alle behandlingsalternativer. Spør fordelene og ulemperne av hver basert på situasjonen din. Så du kan bestemme deg sammen hvis Turp-knappen er det beste valget for deg.