Kløe under graviditet: årsaker, behandlinger når du ser din ob

Del på Pinterest

Scratch, Scratch, Scratch. ALLE’Plutselig ser det ut til at alt du kan tenke på dette formålet. Graviditeten din kan ha ført til en hel serie nye opplevelser & # 8220; morsom, kvalme, halsbrann eller til og med pusteproblemer.

Du blir sannsynligvis advart om alt dette fra andre gravide, og du har ikke blitt sjokkert når du nådde disse milepælene på graviditetsturen din. L’Siste ting du trodde å føle, men det var prurito!

Du hadde ikke hørt om intens kløe under graviditet fra mange av vennene dine, så nå spør du: Hva forårsaker dette? Det er normalt? Jeg burde være bekymret?

Selv om vi ikke klarer å diagnostisere den eksakte årsaken til kløen din, har vi samlet en liste over noen vanlige grunner til at gravide kvinner kunne føle behovet for å skrape & # 8211; Og noen tegn du bør konsultere legen din.

Hva det forårsaker kløe under graviditeten?

Det er mange grunner til at du kan prøve kløe under graviditeten. Disse kan inkludere:

 • Strekker huden. De første graviditetene og graviditetene med multipler har en tendens til å gjøre huden lengre litt og mer enn det er vant til.
 • Tørrhet. Hormonelle endringer i svangerskapet kan forårsake kløe, tørr og squamous hud.
 • Parfymer eller stoffer. Forskjellige materialer og kjemikalier kan bokstavelig talt skrubbe på feil måte.
 • Hormoner. Hormonelle endringer som oppstår under graviditeten, kan påvirke alt, fra # 8217; sirkulasjonsstemning opp til kløe.
 • Cholestasi. Dette er en leversykdom som kan forårsake gallesyreakkumulering i blod som forårsaker kløefølelser.
 • Pruriginøse Ortics Papules og Graviditet Plater (Pappp). Dette er en pruriginær utslett som oppstår rundt strekkmerker under avansert graviditet.
 • Prurigo. Disse sprø og pruriginøse fremspringene på armer, ben eller mage som kan vises i noen kvartal.

Det er viktig å vurdere på hvilket tidspunkt kroppen din prøver kløe. De fleste graviditeter vil føre til mage kløe og kløe fordi huden i disse områdene går gjennom så mange endringer.

Kløen rundt strekkmerker kan være resultatet av Pappp, mens de purrytiske armene og benene er mer sannsynlig å være et resultat av stoffer som gni deg på feil måte eller prurigo.

Noen ganger føler en lys kløe normal, men en intens kløe alle’mage, armer og ben kan være et tegn på at kroppen din trenger oppmerksomhet. Noen mennesker opplever også vaginal kløe under graviditet, noe som kan kreve behandling. Videre, noen ganger hudutbrudd assosiert med gravid kløe.

Kløe er generelt ikke ansett som et tidlig symptom på graviditet. Faktisk vises mange typer kutane utbrudd generelt senere senere under graviditeten, og noen kan ikke løses før etter fødselen av barnet.

Når det er sagt, når en intens eller langvarig kløe vises i løpet av graviditeten, må den bli rapportert til legen.

Det er naturlige behandlinger for kløe under graviditet?

Akkurat som det er mange potensielle årsaker til gravid kløe, er det en rekke måter å lindre kløen du kan prøve. Tenk på disse naturlige rettsmidler som du kan prøve hjemme:

 • Endre parfymer eller vaskemidler. Du kan også vurdere muligheten for å skape din såpe / parfyme / vaskemiddel for å unngå kjemikalier i kommersielle produkter som irriterer huden din.
 • Bruk brede klær laget med naturlige stoffer. (Dette vil hjelpe deg med å holde stoffene som potensielt irriterende vekk fra huden din, og vil hjelpe deg med å holde deg kult for å unngå varme-relaterte hudutslett!)
 • Lag et bad av mel D’havre eller bruk en hudbehandling til yoghurt. Såpe med Furu tjære såpe Det er et vanlig hjemmemedisin for Papppp.
 • Bruk en fuktighetskrem til å hjelpe med tørr hud. L’olivenolje og oliven og # 8217; kokosnøttolje er både veldig fuktighetsgivende, så vel som shea og kokosnøttsmør.
 • Påfør en lotion til blekksprut. Denne kalkfulle rosa væsken er ikke bare for insektbitt og giftig ivy!
 • Øke l’vanninntak og sørg for at du blir hydrert. Ikke glem å inkludere elektrolytter i hydrering. Pass på at du inkluderer kokosnøttvann eller A’vann med tilsetning av elektrolytter vil hjelpe kroppen din til å få mest mulig ut av det vannet du gir dem.
 • Slå på luftfukteren og / eller en vifte. Å holde fuktig og frisk luft vil hjelpe med tørket hud og prurdiginøse hudutslett relatert til varme.

Husk: Hvis kløe ikke forbedrer eller forverres, er det på tide å planlegge et besøk til legen din!

Når du skal se en lege?

Du bør konsultere legen din hvis du har ett av følgende.

Tegn på kolestasi

 • Gulsott (en guling av huden og det hvite området i øyet)
 • Mørk urin
 • Mangel på appetitt
 • kvalme
 • Lett avføring
 • Depresjon
 • Intense kløe, inkludert kløende på føttene

Cholestasi er en tilstand av leveren som forårsaker en opphopning av gallsyrer i blodet. Vanligvis ikke C’Det er en’utslett, men huden kan utvikle en mer gul tone. I svangerskapet oppstår tilstanden, hvis den ser ut i tredje kvartal.

Legen vil diagnostisere kolestase med en blodprøve. Generelt vil en medisinsk historie også bli tatt, fordi kolestaser kan være en arvelig tilstand og er mer vanlig hvis du også eller din søster L & # 8217, de hadde under en av deres graviditeter.

Mange motbenk Antiprurigin-legemidler vil ikke være effektive dersom årsaken til kløe er kolestase, men legen kan foreskrive andre legemidler som kan bidra til å lindre en del av kløe og redusere mengden av gylsyre i blodet.

Til slutt, løsningen på Cholestasi er fødsel og kløe løser vanligvis innen noen få dager med fødsel.

Siden det er større sjanse for natimortalitet, føtal lidelse og for tidlig fødsel, kan legen kanskje diskutere en tidlig induksjon eller hyppigere overvåking under graviditet (og i en periode etter fødselen) hvis du er diagnostisert med dem kolestasi.

Pupp Signs

 • utslett sammensatt av små baner som kviser, som vanligvis sprer seg fra strekkmerker områder og strekker seg ikke utover brystet
 • blærer rundt’utslett
 • Ekstra kløefølelse om natten

Generelt vil legen diagnostisere Pappp gjennom en hudundersøkelse. I sjeldne tilfeller kan en hudbiopsi bli bedt om. Det kan også utføres A’blodanalyse for å ekskludere en infeksjon i & # 8217;.

Pupp DEFINITIVE CARE leverer baby og # 8217; utslett forsvinner vanligvis innen få uker med fødsel. Fuktighetskremer, steroid og antihistamin kremer foreskrevet av legen, samt bad for å lindre kløe, kan bidra til midlertidig å lindre kløe til utløpsdatoen.

Tegn på prurigo

 • Prurdiginous og sprø fremspring på armer, ben eller mage

Mens fuktighetsgivende kremer kan hjelpe med kløen i denne purigo, inkluderer behandlingen generelt aktuelle og orale antihistaminsteroider. Hvis du hadde prurigo under en graviditet, C’Det er en større sjanse for at du vil oppleve det i fremtidige graviditeter. Selv om det kan løse kort tid etter fødsel, kan det dessverre også vare uker eller måneder etter fødselen.

Hvis du føler deg intenst preiløs eller purriginøs i lengre tid under graviditet, er det en god ide å konsultere din obstetiske eller jordemor. De kan foreskrive narkotika, ekskluder ulike sykdommer og sørg for at du og babyen din er trygg.

Ta bort

At’intense kløe som du føler under graviditeten, kan skyldes mange forskjellige ting. Det er viktig å tenke på alle de andre symptomene som oppstår, til den tidlige sekvensen av kløe og til og med bare til daglige aktiviteter for å forstå hvordan du løser dette irriterende problemet.

Fordi kløe kan være et symptom på en mer alvorlig tilstand, er det viktig å konsultere legen din hvis du fortsetter eller hvis andre symptomer vises.

Tross alt, vil du ikke at kløen din skal distrahere deg fra morgenkvalme, fra halsbrann og hyppige turer på badet du har blitt følt av andre gravide kvinner!