Klassisk kondisjonering: Hvordan fungerer det og hvordan kan det brukes

Del på Pinterest

Definisjon av klassisk kondisjonering

Klassisk kondisjonering er en type læring som foregår ubevisst.

Når du lærer gjennom klassisk kondisjonering, kombineres en automatisk betinget respons med en bestemt stimulus. Dette skaper oppførsel.

L’Eksempel best kjent av dette er fra det som noen tror være far til klassisk kondisjonering: Ivan Pavlov. I et eksperiment på hundens fordøyelse oppdaget han at hundene i løpet av tiden ikke bare ble presentert, men selv når folkene som næret dem kom.

Å teste sin teori om at hundene drooling fordi folk i forbindelse med mat, begynte å ringe en klokke og deretter presentere maten på en måte som ville knytte lyden med mat.

Disse hundene lærte å knytte lyden av klokken til mat, noe som gjør drooling munn hver gang klokken ringte, ikke bare da de møtte maten.

Konditionering er gunstig i evolusjonær forstand fordi det har hjulpet oss med å skape forventninger til å forberede seg på fremtidige hendelser. For eksempel, bli syk på grunn av en bestemt mat, hjelper oss med å knytte den maten med sykdommen. I sin tur hjelper dette oss til å sikre at vi blir syke i fremtiden.

Vi er alle utsatt for klassisk kondisjonering på en eller annen måte for livet.

På dagen for i dag, annonsører bruker ofte det til å markedsføre sine produkter. For eksempel bruker skjønnhetssteder skuespillere med lys og jevn hud for å indusere forbrukerne til å knytte sitt produkt til en sunn hud.

Nedenfor analyserer vi klassisk kondisjonering, vi gir noen eksempler og hjelper deg med å forstå hvordan det brukes i helse og velvære.

Del på PinterestDet klassiske eksempelet på Pavlov-hunden. Illustrasjon av Ruth Basagoitia

Klassisk kondisjoneringsprosess

Vilkår for å få vite

 • Ubetinget stimulans. Dette er tingen som utløser en automatisk respons. Maten er den ubetingede stimulansen i hundens eksperiment i Pavlov.
 • Betingelsesløs. Dette er svaret som forekommer naturlig når du opplever den ubetingede stimulansen, som salivasjon av mat.
 • Konditionert stimulering. Dette regnes som en nøytral stimulans. Når du presenteres igjen og igjen før ubetinget stimulus (for eksempel mat), vil begynne å fremkalle det samme svaret. Klokken før maten er den betingede stimulansen.
 • Betinget respons. Dette er svaret som er oppnådd til den betingede stimulansen (klokken), som ofte er det samme svaret som den ubetingede responsen. Dermed klatret hunder for klokken på samme måte som de klatret for mat foran dem.
 • Utryddelse. Dette begrepet brukes når du begynner å presentere den betingede stimulansen (klokken) igjen og igjen, men uten den ubetingede stimulansen (mat). Over tid ville hunder pakke ut deres kondisjonering at klokken betyr at maten kommer.
 • Generalisering. Dette refererer til når du kan generalisere lignende ting og svare på samme måte. Hunder begynte å kaste i høres ut som klokker fordi de generaliserer hva de har lært.
 • Diskriminering. Det motsatte av generaliseringen, dette er vår evne til å forstå forskjellen når noe er lignende, men ikke identisk, så det vil ikke produsere det samme svaret. En hornlyd, for eksempel, ville ikke gjøre «8217 vannvannet.

Pavlovian condition fase

Før kondisjonen

Før kondisjonen er det når den ubetingede stimulansen og den ubetingede responsen kommer til spill. Dette er det naturlige svaret som ikke har blitt undervist.

For eksempel produserer maten salivasjon eller magevirus produserer kvalme.

På dette tidspunktet kalles den betingede stimulansen fortsatt nøytral stimulus fordi den for tiden ikke har noen effekt.

Under kondisjonen

Vi begynner å knytte den nøytrale stimulansen til ubetinget responsen.

For eksempel kan du knytte en bestemt type mat til et magevirus, eller lyden av klokken før maten kunne være forbundet med mottak av mat.

Etter kondisjonering

Når du har lært å knytte den betingede stimulansen med ubetinget respons, blir det det betingede svaret.

Så, den spesifikke mattypen produserer nå kvalme (selv om det ikke nødvendigvis var det som forårsaket mageviruset) og klokken skaper salivasjon.

På denne måten har du ubevisst lært å knytte den nye stimulansen (om det er situasjon, objekt, person, etc.) Med svaret.

Prøv det selv

& # 8220; Kontoret & # 8221; Han har en stor (og morsom!) Eksempel på klassisk kondisjonering:

Det er mange måter du kan oppleve kondisjonen i ditt daglige liv. Her er noen forslag å vurdere:

 • Skape et godt miljø med en fin belysning og rene overflater for hjemmekontoret ditt for å gjøre det til et mer positivt arbeidsmiljø. Et godt arbeidsmiljø kan forutsette at du skal fullføre mer arbeid.
 • Lag en rutine for å gå i dvale for å gjøre deg klar til å sove før. Du kan gjøre det ved å senke lysene og unngå skjermene 30 minutter før du går i seng. Dette kan skape en’søvnatmosfære.
 • Trene et kjæledyr for å gjøre grunnleggende lydighetsadferd eller spesielle triks som ber ham om å gjøre oppgaven og reinende den på samme måte igjen og igjen. Du kan til og med bruke Pavlov sminke og prøve en bestemt klokke for å fortelle dem når middagen kommer (og at de skal sitte og vente tålmodig).
 • Lærer barn Korrekt oppførsel omstiller dem med en liten gave eller et nytt leketøy. Hvis de har problemer med å dele, belønner når de streber etter å dele.

Eksempler på klassisk kondisjonering

Det er mange forskjellige eksempler på klassisk kondisjonering og hvordan vi kan lære i vårt daglige liv.

Eksempel 1

I de senere år får du din lønn hver fredag. Selv om du har en ny jobb der du mottar lønn i forskjellige dager, føler du deg bra om fredag. Du har vært betinget for å knytte den til positiviteten til å motta den lønnen.

Eksempel 2

Røyker i et bestemt eksternt område på jobb, men nylig sluttet du å røyke. Hver gang du går til denne # 8217; utendørs pauseområdet, er kroppen din vanligvis en sigarett.

Eksempel 3

Under en tordenvær bryter et tre og faller til ditt hjem, noe som forårsaker alvorlig skade. Nå, hver gang du føler en torden, følg angst.

Klassisk kondisjonering vs conditioning drift

Mens klassisk kondisjonering må håndtere automatiske svar lært, er driftskonditionering en annen type læring.

I driftskondisjonering, lær atferd fra konsekvensen av den oppførselen, som igjen påvirker din fremtidige oppførsel.

Så når en oppførsel har et tilfredsstillende resultat, lær å knytte det til det resultatet og arbeide for å få det til å gjenta. D’En annen sang, et negativt resultat vil få deg til å unngå at oppførselen for å unngå det resultatet.

I # 8217; hundetrening, er god oppførsel belønnet med delikatesser, noe som gjør hunden din mer sannsynlig å være en god gutt eller en god jente for å få premien.

D’Andre deler, dårlig oppførsel kan ikke belønnes eller kan få en straff. Dette vil gjøre hunden mindre tilbøyelig til å gjøre det i fremtiden.

Mens klassisk kondisjonering anses å være ubevisst læring, er driftskondisjonering hva de fleste ville vurdere en & # 8217;. Dette er forsterkning og anses mer kontrollert. Klassisk kondisjonering anses som mer en refleksjon.

Søknader til mental helse

Fobier

Klassisk kondisjonering brukes både til å forstå og behandle fobier. En fobi er en overdreven og irrasjonell frykt for noe spesifikt, som et objekt eller en situasjon.

Når du utvikler en fobi, kan den klassiske tilstanden ofte forklare det.

For eksempel, hvis du har et panikkanfall på et gitt sted, som en heis, kan du starte forbundet med panikkheiser og begynne å unngå eller frykte alle løpene i heisen. Eksperimenterer en negativ stimulus kan påvirke svaret ditt.

Det viktige å huske er at fobiene er basert på irrasjonell frykt. Akkurat som klassisk kondisjonering kan spille en rolle i # 8216; & # 8221; Learning & # 8221; av den fobi, kan det også bidra til å behandle det med motkondisjonering.

Hvis noen er utsatt for objektet eller situasjonen som frykter mer og flere ganger uten det negative resultatet, kan klassisk kondisjonering hjelpe å pakke ut frykten. Når du har skrevet inn 100 heiser og ikke har prøvd noen panikk, bør du ikke lenger knytte det til.

PTSD

Post-traumatisk stressforstyrrelse (PTSD) er en alvorlig forstyrrelse av D’angst som utvikler seg etter å ha levd en traumatisk hendelse. Kan få deg til å føle deg i fare selv når du er trygg.

Denne alvorlige angst læres gjennom conditioning. Personer med PTSD har sterke foreninger rundt traumer.

Narkotika bruk

Konditionering kommer inn i lek med de som gjenoppretter fra lidelser fra bruk av stoffer.

Folk som har brukt narkotika i visse miljøer eller med visse mennesker, er ofte betinget ubevisst å knytte gleden av Dell’bruk av narkotika til disse tingene.

Dette er grunnen til at mange leger anbefaler folk i gjenopprettingsstat fra’bruk av stoffer for å unngå situasjoner og miljøer som knytter seg til ALL’bruk av stoffer for å unngå å utløse et tilbakefall.

Klassisk kondisjonering i terapier

To typer psykiske behandlinger betraktes ofte som motkondisjonerte:

 • Eksponeringsterapi
 • terapi dell’aversjon

Eksponeringsterapier brukes ofte til lidelser D’angst og fobier. Personen er utsatt for hva som er frykter. Over tid er de betinget av å ikke frykte det lenger.

Terapien på’aversjon tar sikte på å stoppe skadelig oppførsel ved å erstatte en positiv respons med en negativ respons. Dette brukes ofte til misbruk av stoffer, for eksempel alkohol.

En lege kan foreskrive noen et stoff som gjør ham syk hvis han forbruker alkohol, så personen forbinder å drikke med å føle seg dårlig.

Denne typen terapi er ofte ikke effektiv alene. En kombinasjon av kondisjoneringsbehandlinger brukes i stedet.

Ta bort

Klassisk kondisjonering er en type automatisk og ubevisst læring. Mens mange tenker på hunden i Pavlov, er det hundrevis av eksempler i våre daglige liv som viser hvordan klassisk kondisjonering derav.

Klassisk kondisjonering brukes i reklame, i # 8217; læring og behandling av fobs eller fobier, i å styrke god atferd og til og med for å hjelpe deg med å beskytte deg selv, som mot giftstoffer eller noen matvarer. Det kan også hjelpe deg med # 8217; Pet Training.